Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 927 people
86447 users - nu online: 927 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 338, oktober 2019 (24)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...

       
lees verder


Pride in Tbilisi... geen feestje maar een gevecht, deel 2

Pride-ambassadeur Hans Verhoeven reisde naar Tbilisi (Georgië) om mee te lopen met de eerst Pride March. Eerder beschreef hij het eerste deel van zijn reis, hier volgt deel twee.

       
lees verder


Beeldcolumn: magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren, het schubdier

Het schubdier is het enige zoogdier dat een gepantserde huid heeft! Deze zelfbeschermingstechniek weert zelfs de klauwen van de gevaarlijkste roofdieren op aarde.

       
lees verder


Cultuur, identiteit, Turk en drag

Hoera. Het culturele jaar is weer geopend. Nu houd ik heel veel van de zomer en ik heb er met volle teugen van genoten, maar na de nieuwe hitterecords in dit land, na al het luieren en na het net teveel biertjes en komkommernieuws tot me nemen, vind ik De Uitmarkt (de opening van het culturele seizoen) altijd erg verfrissend.

       
lees verder


Trump komt met zoveelste anti-homowet

President Trump komt met de zoveelste anti-homo wet. Het gaat hierbij opnieuw om een wet die voormalig president Obama invoerde. Dit keer gaat het om een wet die werkgevers toestaat te discrimineren op basis van religieuze bezwaren tegen voornamelijk homo's en transgenders.

       
lees verder


Jack Amsterdam nieuwe behuizing van 'Damage' in Amsterdam

Na Antwerpen, Parijs en Frankfurt heeft Damage een nieuwe Amsterdamse thuisbasis gevonden bij Club Jack Amsterdam. Na de succesvolle eerste editie in augustus zijn de organisatoren druk bezig met het voorbereiden van het volgende feest op 9 november.

       
lees verder


Verslag van vier dagen Pride in Zwolle

De allereerste homobetoging in Nederland vond op 21 januari 1969 plaats in Den Haag en werd door zo’n honderd deelnemers bijgewoond. Waarschijnlijk omdat deze betoging in de winter plaatsvond en ook omdat het doel (een gelijke wettelijke leeftijdsgrens voor seksuele contacten tussen personen van het hetzelfde geslacht als voor heteroseksuele contacten) twee jaar later al werd bereikt, heeft deze demonstratie nooit echt een vervolg gekregen.

       
lees verder


Palestijnse Autoriteit verbiedt activiteiten LHBTQ-organisatie Al-Qaws

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft alle bijeenkomsten van LHBTQ-organisatie Al-Qaws op de Westbank verboden. Dat werd gemeld door The Jeruzalem Post. Het verbod kwam nadat Al-Qaws een bijeenkomst in Nabloes had aangekondigd.

       
lees verder


Pride Oost, Alle kleuren Oost. . .

Het is woensdagnamiddag. Door de regen fiets ik naar Oost, af en toe even schuilen. Samen met Ambassadeur Raymond en zijn vriend, beiden in leer gaan we op pad. Wanneer we arriveren ontwaar ik een kleurrijk geheel. Tussen de buien door arriveert de Trans Pride Walk met een drumband voorop.

       
lees verder


Pocketopera Jevgeni Onjegin: dodelijk duwel met hartstochtelijke muziek

Tsjajkovski was eerst ambtenaar, ging muziek studeren aan het Conservatorium van Sint-Petersburg en werd toen leraar aan datzelfde conservatorium. Tegen de zomer van 1867 had hij al zijn eerste pianostukken geschreven en liet ze publiceren.

       
lees verder


Geen genetisch verschil tussen homo- en heteroseksuelen: vloek of zegen?

Lieve Noorderburen, "Homoseksualiteit zal nooit aantoonbaar zijn met een bloedproef," blokletterden de Vlaamse media enkele weken geleden. Uit internationaal onderzoek bleken homoseksuelen maar op vijf plekken te verschillen op het vlak van DNA met dat van heteroseksuelen.

       
lees verder


"Voltooid leven"

Eén van de gevoeligste onderwerpen uit de kabinetsformatie van 2017 leidt opnieuw tot spanning in de coalitie. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) kondigde in het AD aan dat zij begin volgend jaar hoe dan ook haar initiatiefwet voor euthanasie bij ‘voltooid leven’ indient. Het kabinet laat momenteel een onderzoek doen naar hoe groot de problematiek is van mensen die levensmoe zijn en uit het leven willen stappen.

       
lees verder


Geen "homo-gen"

Het homo-gen bestaat niet, maar het hetero-gen óók niet. Seksualiteit is divers en niet met een DNA-test te voorspellen. Dat laat een grote internationale studie zien, waarin de genetische opmaak van mensen die seks hebben met mensen van gelijk geslacht is onderzocht.

       
lees verder


Leather & Fetish Pride Amsterdam 2019

Van 24 tot en met 27 oktober zal de drieëntwintigste editie van Leather & Fetish Pride Amsterdam worden georganiseerd. In het hart van Amsterdam zal de stad vier dagen lang centraal staan voor de leer- en fetisj-community.

       
lees verder


"Verkoop schadelijke boeken homogenezing moet stoppen"

COC Nederland vindt dat de verkoop in ons land van boeken waarin wordt uitgelegd hoe homoseksualiteit zogenaamd genezen kan worden moet stoppen. Omdat deze boeken ‘schadelijke nepwetenschap bevatten en zelfs tot suïcide kunnen leiden’. De boeken zijn nu eenvoudig via onder meer Bol.com te bestellen, terwijl Amazon ze al wel uit het assortiment heeft gehaald. Bol.com weigert dit goede voorbeeld te volgen.

       
lees verder


Wie wordt de nieuwe Mister Leather van Nederland?

Het weekend van 24 tot en met 27 oktober 2019 is het weer zover: Leather Pride Amsterdam! Een viertal dagen, gevuld met diverse leer- en fetisj-evenementen, feesten, verkiezingen, socials, een leer-diner, een leather/fetish runway en de jaarlijkse leather rondvaart. Een weekend dat in het teken zal staan van verbroedering en samenwerking.

       
lees verder


Een nieuwe tijd, met nieuwe kleuren, de leer-scene verjongt

"Creatief denken inspireert ideeën en ideeën inspireren verandering” (Barbara Januszkiewicz). Voor mij zit Tony de Wilde, brandmanager van leerwinkel Mister B, die als creatief denker dagelijks verandering in de gaten houdt. Hoe kan het dat het sinds een paar jaar anders is?

       
lees verder


Historische overwinning voor intersekse rechten in India

In Tamil Nadu heeft de regering een verordening uitgevaardigd op grond waarvan niet-noodzakelijke operaties aan geslachtskenmerken van baby’s en kinderen voortaan verboden zijn, behalve in het geval van levensbedreigende situaties.

       
lees verder


A.S.V.Gay is klaar voor het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar van A.S.V.Gay is niet zomaar een jaar, maar inmiddels het tiende jaar dat wij bestaan. Dat betekent dan ook dat we dit jaar ons tweede lustrum gaan vieren!

       
lees verder


CU-staatssecretaris Blokhuis wil gesprek aangaan over opengestelde huwelijk

"Een gesprek binnen de partij over het homohuwelijk zou ik heel graag willen aangaan." Dat zegt VWS-staatssecretaris Paul Blokhuis (CU) in het EO-radioprogramma Dit is de Dag. "Mensen die verliefd zijn en houden van iemand van hetzelfde geslacht, hebben aan mij een goede bondgenoot."

       
lees verder


Witte Woede: demonstratie voor behoud van de Zorg

Meelopen in een demonstratie wat gericht is op de zorg opende mijn ogen en mijn oren klapperde. “Waar heb jij gezeten de afgelopen vijf jaar,” werd mij gevraagd. “In Afrika,” antwoorde ik.

       
lees verder


Gay ADE: ‘Gay’ gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook kunst en cultuur

Het is meer dan tien jaar geleden dat Elliott Matos en Benjamin Aillery begonnen met het programmeren van gay-evenementen voor het Amsterdam Dance Event. Het ADE is snel uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende en grootste festival voor elektronische muziek. Het vindt elk jaar in oktober plaats.

       
lees verder


Een filmische blik in het leven van Lady Galore

De geschiedenis van een “Grand Dame” vulde het doek op 7 augustus in Pathé de Munt te Amsterdam en dezelfde avond ook in Zwolle, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De zaal zat vol en Sander den Baas was zelf ook aanwezig. Bij het binnenkomen groet ik hem en feliciteer hem al vooraf. Alsof mijn gevoel al wist dat ik iets fantastisch zou gaan zien.

       
lees verder


TV Tip: Jonge, zwarte homo’s geportretteerd in ‘Father Figure’

Voor jonge, zwarte, homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Wat betekent het om jong, zwart en homo te zijn? Guilliano (26) is de oprichter van The Kiki House of Angels, een Vogue-dansgemeenschap in Rotterdam. De meeste leden zijn jonge, zwarte, homoseksuele mannen die in het dagelijks leven te maken hebben met racisme en uitsluiting.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit


La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media