Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 929 people
86447 users - nu online: 929 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 330, februari 2019 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Help vrienden zelf hun eigen hiv-status te testen

In de loop van 2019 gaan verschillende GGD’s en hiv-behandelcentra in Nederland starten met het werven van deelnemers voor een nieuw Zelftestproject. Zij zullen mannen die seks hebben met mannen (MSM) en transgenders vragen of zij gratis hiv-zelftesten willen verspreiden.

       
lees verder


Homokunstjaarboek brengt hommage aan Tom of Finland

In 2003 verscheen het eerste nummer van Mein schwules Auge, een jaarboek dat gevuld is met vermakelijke maar ook prikkelende homo-erotische vertellingen, die gepresenteerd worden tezamen met een uitgelezen selectie van even opwindende mannenkunst en -fotografie.

       
lees verder


Denk voordat gij doende zijt en doende denk dan nog!

De woorden hierboven ratelen door mijn hoofd, de gehele nacht lijkt het wel. Een onrustige nacht. Er wordt mij in mijn droom duidelijk gemaakt dat ik mij moet laten testen op hepatitis C. In mijn droom werd ik getest.

       
lees verder


Roddel Nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...

       
lees verder


De opwindende openbare heimelijkheid van urinoir-seks

Jongeren kunnen zich nauwelijks meer voorstellen dat in de periode voor 1970 de belangrijkste plek voor mannen om homoseks te hebben in publieke urinoirs en soms parken was.

       
lees verder


Opnieuw subsidie voor acceptatie christelijke lhbt’ers

Een alliantie van christelijke organisaties voor homo’s, biseksuelen en transgenders heeft opnieuw subsidie gekregen om de ‘sociale acceptatie van lhbt’ers in christelijke kring te vergroten’. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt daarvoor tot 2021 ruim 200.000 euro beschikbaar.

       
lees verder


COC vraagt opnieuw om onderzoek bestraffing homo’s in vorige eeuw

COC Nederland vraagt opnieuw om een uitgebreid onderzoek naar de bestraffing van homoseksuelen in Nederland in de twintigste eeuw. Het COC doet dat verzoek in een brief aan de Tweede Kamer en minister Kajsa Ollongren.

       
lees verder


Uit het studentenleven: Er is geen tijd voor verveling!

Op het moment van schrijven zijn de laatste dagen van 2018 afgeteld, en kunnen we tegelijkertijd vooruit gaan kijken naar een nieuw jaar vol prachtige evenementen en activiteiten! Het negende bestuur van A.S.V.Gay zit nu drie maanden op haar post, en wat hebben we al veel mooie dingen meegemaakt.

       
lees verder


Hoe zou het zijn met de Belgische club van homoseksuele priesters?

Lieve Noorderburen, Een hervormer. Een baanbreker. Heel aimabel. Aan superlatieven was er geen gebrek, toen paus Franciscus het pontificale ambt op 13 maart 2013 overnam van zijn voorganger Benedictus XVI, die de maand daarvoor omwille van gezondheidsredenen had aangegeven te willen aftreden.

       
lees verder


Staatssecretaris belooft beterschap bij uitvoering LHBTI-asielbeleid

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) belooft beterschap bij uitvoering van het LHBTI-asielbeleid. Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer. Het COC houdt scherp in de gaten of er daadwerkelijk verbetering optreedt bij de beoordeling van asielverzoeken van LHBTI’s.

       
lees verder


Het grote Roddel-jaaroverzicht

Het is allemaal maar niet niks, en sommige mensen hebben het vaak heel moeilijk of maken het een ander graag moeilijk. Een heel jaar lang hebben wij u zo gedetaileerd als mogelijk op de hoogte gehouden van dit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, nu presenteren wij u de hoogte- (of diepte?) punten op rij.

       
lees verder


Macho-gedrag versus de Dolly Dots

“Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg,” zei moeder toen ik als kind weer eens met mijn twee zussen en ons buurmeisje de Dolly Dots nadeed, of als mijn broer en ik samen onze poppenkleertjes aan het wassen waren en netjes aan de lijn hingen. In ons “straight-friendly” gezin bleek “gewoon” af en toe wat lastig te definiëren.

       
lees verder


Transgender personen hebben nauwelijks spijt

De transgender belangenorganisaties Transvisie en Transgender Netwerk Nederland (TNN) benadrukken dat spijt bij transgender personen heel weinig voorkomt.

       
lees verder


LHBT-leerling heeft het zwaar op Nederlandse school

Nog altijd hebben veel LHBT-leerlingen het zwaar op Nederlandse middelbare scholen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Columbia University i.s.m. COC Nederland, dat onlangs verscheen.

       
lees verder


Heeft de homobeweging een verkeerde koers gekozen?

Een pionier van de Amerikaanse homobevrijdingsbeweging, de historicus Martin Duberman, publiceerde recent een boek met als titel de vraag Has the Gay Movement Failed? Het antwoord is een overdonderend ja, de homobeweging heeft gefaald. Haar belangrijkste succes was recent de openstelling van het huwelijk en het leger voor holebi’s.

       
lees verder


Het Rozenkoor zoekt bassen en tenoren en een dirigent

Heb je wel eens één van de voorstellingen van het Rozenkoor gezien? Waarom niet de stap nemen om mee te doen? Het Rozenkoor is een homo-lesbo-bi-koor in Amsterdam, dat in 1992 werd opgericht.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media