Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 903 people
86440 users - nu online: 903 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 328, december 2018 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit... We gaan weer los de laatste maand van het jaar... Het hopeloos gezeik over of Piet nou zwart is of niet is weer in volle gang, maar ja wat moet je als je niks beter te doen hebt.

       
lees verder


Stigma en identiteit, een impressie van de Roze Week West-Friesland

Een bericht van mijn zus: “Hey Wil, kan je een presentatie geven in Enkhuizen? Neem contact op met Lia Brouwer, zij werkt voor Bibliotheken West-Friesland.” Even later heb ik Lia aan de lijn en krijg ik uitleg waarom zij het leuk zou vinden als ik een presentatie ga doen tijdens de Roze Week van West-Friesland. “Graag zouden wij willen dat jij als homo-schrijver het HLBTI vertegenwoordigt. "

       
lees verder


LHBT Christenen Forum in Armenia afgelast vanwege geweld

Het Europees Forum van Christelijke LHBT-Groepen en de humanitaire NGO “Nieuwe Generatie” te Yerevan, Armenia heeft noodgedwongen het Forum van LHBT christenen in Oost-Europa en Centraal Azië, dat in Yerevan zou plaats vinden, afgelast.

       
lees verder


Eerste homoseksuele man gouverneur Amerikaanse staat

Jared Polis, het enige Congreslid dat er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is, is gekozen tot gouverneur van Colorado. Hij is de eerste homoseksuele man die tot gouverneur van een Amerikaanse staat wordt gekozen. Polis is getrouwd met een man, met wie hij twee kinderen heeft.

       
lees verder


Internationaal onderzoek naar homovervolging in Tsjetsjenië

Er komt een groot onafhankelijk internationaal onderzoek naar mensenrechtenschendingen in Tsjetsjenië, waaronder de vervolging van homoseksuelen in de Russische deelrepubliek. Dat maakte de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE*) begin november bekend.

       
lees verder


Veertig jaar emancipatiestrijd en de uitkomst daarvan

Veertig jaar IHLIA. Veertig jaar van Homodok en Lesbische Archieven naar een lhbt-erfgoedorganisatie. Op zoek naar een nieuwe generatie die IHLIA LGBT Heritage weer veertig jaar verder brengt. Wat was de energie waarin het ontstond, wat gaf toen de vonk tot actie, wat is er sindsdien gebeurd en natuurlijk de vraag: is de wereld van toen zo verschillend van de wereld van nu?

       
lees verder


In Dood kind blijft iedereen alleen achter

Begin november vond in VOC Café de Schreierstoren te Amsterdam de presentatie plaats van de eerste verhalenbundel van Norbert Splint. Titel van het bij de Haagse uitgeverij U2pi verschenen boek: Dood kind. Dat doet het ergste vermoeden. En inderdaad: kinderen komen levenloos ter wereld of halen nog net de middelbare schoolleeftijd waarna ze zelfmoordneigingen krijgen.

       
lees verder


PrEP kan einde maken aan hiv-epidemie onder homo- en bimannen

Een breed gebruik van de hiv-preventiepil PrEP kan op termijn een einde maken aan de hiv-epidemie onder mannen die seks hebben met mannen. Dat is de conclusie van een wiskundig modelleringsonderzoek, onder leiding van Nederlandse onderzoekers, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift AIDS.

       
lees verder


Uit het studentenleven: Verantwoordelijkheid iets voor de maatschappij te doen

Inmiddels doet Koning Winter langzaamaan zijn intrede. Het wordt almaar kouder en dat is wennen na een jaar met ontzettend veel warme dagen. Gelukkig komen we bij de Amsterdamse Studentenvereniging Gay (A.S.V.Gay) deze koude periode wel door dankzij een groot aanbod van activiteiten voor onze leden. Bovendien zijn onze wekelijke borrels op de woensdagavond uiteraard de perfecte weekbrekers om de zo nu en dan monotone studieweken door te komen.

       
lees verder


Commentaar: Rechterlijke dwalingen

Het zal U niet veel anders gaan dan mij in de maand december. Je wilt het niet maar onwillekeurig kijk je toch terug op het afgelopen jaar al dan niet gedwongen door de vele jaaroverzichten. Nu zal ik U het wel en wee van mij persoonlijke lek en gebrek besparen, maar zo tegen het einde van het jaar werd ik toch wel weer eens behoorlijk misselijk van het gedrag, mening of uiting van mensen waarvan een sterke voorbeeldfunctie uitgaat.

       
lees verder


Happy Mondays, Getto nu zeven dagen per week open

Je bent een toerist die in de regen ronddwaalt op zoek naar die ongrijpbare sprankeling op maandagavond. Je hebt in het weekend gescoord en wilt deze toevloed voortzetten. Of je houdt gewoon van cocktails - ongeacht welke dag het is. Nou, je hebt geluk.

       
lees verder


Play with me: een tentoonstelling over Kunst & Verleiding

Nog tot en met 27 januari 2019 is de spraakmakende tentoonstelling Play with me, die recent is geopend bij Galerie MooiMan male-art, te zien. Drie kunstenaars staan centraal in de vrolijke expositie, die is samengesteld rondom het thema Kunst & Verleiding.

       
lees verder


Van Chicks With Dicks naar Travestiecabaret

Travestiecabaret Amsterdam bestaat vijfentwintig jaar. Al sinds 1993 presenteren de “dames” en enkele heren sprankelende theatershows vol glitter en glamour. Live gezongen liedjes, zelfgeschreven of bewerkt, cabareteske sketches, variété. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la. De kerst-editie staat weer voor de deur.

       
lees verder


Slagvelden rond Sinterklaas

Als u dit leest is het bijna 5 december, of die dag is net voorbij. In Nederland vieren we dan het kinderfeest Sinterklaas. Sinterklaas is het te vroeg geboren broertje van de Kerstman. Oorspronkelijk kwam deze man uit Turkije, maar lang, lang geleden wist geen mens waar dat land precies lag en werd voor het gemak maar elk jaar weer tegen de lief-onnozele kindertjes gezegd dat hij met zijn pakjesboot en Zwarte Pieten uit Spanje kwam.

       
lees verder


Hartje Reguliersdwarsstraat... nu te koop

Carl en Ronnie ontmoetten elkaar in 2003 door wederzijdse vrienden, die een blind date voor hen op touw hadden gezet. In 2009 verhuisden ze naar het hart van Amsterdam en kort daarna kochten ze een prachtig appartement precies in het midden van de Reguliersdwarsstraat.

       
lees verder


Liquid Kiddy: de nieuwe party-sensatie in Amsterdam

Liquid Kiddy is een nieuw party concept met drie geweldige concepten onder één dak: de bezwete urban stijl van Totally, de kinky optredens en het progressieve geluid van Damage en, last but not least, de internationaal bekende PAPA-party van Eliad Cohen, met zijn internationale line-up en sexy dansers.

       
lees verder


1 december Wereld Aids Dag 2018

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Die dag staat de strijd tegen aids overal ter wereld in de schijnwerpers. Overal in de wereld is er aandacht en vinden er veel initiatieven, evenementen en acties plaats. Waarom is deze aandacht nog steeds noodzakelijk anno 2018?

       
lees verder


How to be Gay: wereldwijde zoektocht naar het reilen en zeilen van homo’s

Komende vrijdag is Margriet van der Linden op NPO 2 weer te zien in het nieuwe KRO-NCRV-programma How to be gay. Hierin poogt zij antwoord te geven op de vraag hoe het is om gay te zijn. In zes afleveringen bezoekt ze onder meer Rusland, China, en Libanon. Haar reis leidt tot een reeks bijzondere en intieme ontmoetingen met mensen die vertellen over hun seksuele voorkeur.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Les Johns


High end Bodywear Concept store

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media