Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1135 people
86447 users - nu online: 1135 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 301, september 2016 (22)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

zomertijd is ook komkommertijd en zoals U weet moeten veel “artiesten” en degenen die denken het te zijn en leven van de luchtbel van 'likes' op Facebook en Youtube het niet hebben van hun prestaties op het podium hollen van de ene roddel naar de andere stompzinnigheid om maar in het nieuws te blijven. Je kunt erop wachten dat de komende maanden Justin Bieber ze'n kont of piemel laat zien en heel internet kraakt weer in zijn voegen.

       
lees verder


Jacob Israël de Haan: een monument voor de zoon van Smilde

Op 2 juli werd er een monument voor de dichter Jacob Israël de Haan onthuld in Smilde, zijn geboorteplaats. Dat monument staat in het fraaie park achter de oude kerk van Smilde, niet ver van de synagoge met woning waar hij werd geboren. Gert Hekma sprak bij de onthulling als bestuurslid van het De Haan Genootschap de volgende tekst uit. Dit genootschap organiseert jaarlijkse lezingen rond De Haan; dit jaar op 19 oktober met een presentatie van zijn werk door Arthur Japin.

       
lees verder


Homo politicus in onzekere tijden

Zoals God Adam en Eva heeft geschapen, zo moet er ook ooit een eerste parlementariër op de wereld geweest zijn die “uit de kast” kwam. Volgens de Amerikaanse politicoloog Andrew Reynolds was dat Coos Huijsen (*1939), die in 1972 kortstondig Kamerlid werd voor de Christelijk-Historische Unie (CHU), de voornamelijk Nederlands-Hervormde loot aan de stam van het CDA dat in 1980 ontstond. Huijsen schreef een autobiografie over zijn levensloop, het homo zijn (en ook doen) en vooral over zijn rol als homoactivist.

       
lees verder


Reijers World: ‘Zullen we nog een keer?’

We lagen na te hijgen in een hokje van de sauna. Wim en ik. Het was maandagmiddag. Ik had een vrije middag genomen. “Wauw,” zei Willem, “dat was goed zeg.” Ik voelde nog even en zijn kontje was helemaal nat. “Even douchen nu?,” vroeg ik hem. “Ja, prima,” zei hij. “En dan tijd voor een biertje aan de bar. Ik trakteer je.” “Nou,” zei ik, “dan heb ik er toch nog iets mee verdiend.”

       
lees verder


Brief uit Brussel: Tijd voor een professionele homolobby

Lieve Noorderburen, Wie neemt het in België (en in Europa) op voor de homoseksuele gemeenschap? Men is gemakkelijk geneigd te antwoorden dat het organisaties zijn zoals Wel Jong Niet Hetero, Cavaria als koepelorganisatie, et cetera.

       
lees verder


Bob Mizer en zijn ‘duizend modellen’

In september verschijnt een tweedelige, in cassette gestoken uitgave met foto’s van Bob Mizer onder de titel 1000 Model Directory. In 1945 begon Mizer (1922-1992) foto’s van stoere jonge mannen te nemen op het strand van Venice, Californië. In december van hetzelfde jaar richtte hij Athletic Model Guild op om zijn foto’s aan de man te brengen en de “physique-fotografie” was geboren.

       
lees verder


Hooggerechtshof Belize heft sodomie-wetgeving op

Voor veel mensen vormt het Caraïbisch gebied een uitgelezen vakantiebestemming vanwege een ideaal samengaan van zon, zee, stranden en historische bezienswaardigheden. Eén van deze toeristische oorden is Belize, het voormalige Brits-Honduras, dat sinds 1981 volledig onafhankelijk is. Een combinatie van natuurlijke factoren, het klimaat, het Barrièrerif, vele eilanden, uitstekende mogelijkheden om te vissen, veilige waters voor water- en duiksport, en de fraaie flora en fauna, hebben ondertussen gezorgd voor een bloeiende toerisme-industrie in het land.

       
lees verder


Roze ouderen en zorg in de schijnwerpers

“Veel van de deelnemers aan onze ontmoetingsgroep voor oudere homomannen werden in de Sovjettijd in hun jonge jaren gechanteerd, ‘behandeld’ of geïntimideerd door de politie. Je werd echt gecriminaliseerd. Nu kunnen we gelukkig met elkaar volop in het leven staan, onszelf zijn en voor elkaar zorgen.” Aldus Alexei Marcicov uit Moldavië, die sinds enkele jaren in zijn land een ontmoetingsgroep organiseert voor homomannen.

       
lees verder


Mannenmode Milaan 2016-2017

De verkopen in de luxe modesector zitten duidelijk weer in de lift. Maar niet alle labels profiteren hiervan. Zo kampen veel Italiaanse modehuizen met de effecten van een afnemende economische groei in China, dalende olieprijzen en minder Europees toerisme als gevolg van de terroristische aanslagen in Europa.

       
lees verder


EuroPride in Amsterdam uiterst succesvol!

In de aanloop naar de EuroPride in Amsterdam speculeerden sommige optimisten dat er mogelijk wel een miljoen bezoekers naar onze hoofdstad zouden trekken om dit feest van seksuele diversiteit mee te vieren. Die overspannen verwachtingen zijn niet uitgekomen, maar wel werd het aantal bezoekers van vorig jaar, dat toen al recordhoogte had bereikt, geëvenaard.

       
lees verder


Regering Indonesië: geen ruimte voor homo's

Volgens de Indonesische regering is er in het land geen ruimte voor een homogemeenschap. "Het recht om naar school te gaan of om een identiteitskaart te krijgen is hier gewaarborgd, maar er is geen ruimte voor een groeiende LHBT-gemeenschap," zegt een regeringswoordvoerder tegen persbureau AFP.

       
lees verder


Journalist gebruikt Grindr om Olympische atleten te outen

Een heteroseksuele journalist van The Daily Beast krijgt veel kritiek nadat hij een artikel had geschreven over zijn ervaring met Grindr tijdens de Olympische Spelen in Rio.

       
lees verder


Goedkeuring hiv-preventiepil moet leiden tot onmiddellijke invoering

De hiv-preventiepil, ook wel bekend als PrEP, mag in Europa gebruikt worden voor de preventie van hiv. Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) bekend gemaakt. Vijf belangenorganisaties roepen minister Schippers op om PrEP direct beschikbaar te stellen, nu met EMA-goedkeuring het laatste voorbehoud voor invoering in Nederland is weggenomen.

       
lees verder


Jeffrey Dahmer, de man die zijn slachtoffers op at, nu in Bellevue

Jeffrey Dahmer verleidde tussen '78 en '91 zeventien jongens met hem mee naar huis te gaan. Hij verdoofde ze en hield ze weken in zijn huis, om te spelen met de levenloze lichamen, seks met ze te hebben, ze te ontleden en uiteindelijk op te eten.

       
lees verder


COC gelukkig met aanstaand verbod op transgenderdiscriminatie

COC Nederland is gelukkig dat de Tweede Kamer werkt aan een wettelijk verbod op transgenderdiscriminatie. Het COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) pleiten al lang voor zo’n verbod. De Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Keklik Yucel (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GL) maakten bekend dat ze met een wetsvoorstel komen.

       
lees verder


Terugkijkend op Europride: Amsterdam, Gay Capital van Europa?!

Trots als een pauw kijk ik terug op twee geweldige weken. Alle onderdelen zijn succesvol en zonder incidenten verlopen. Ondanks af en toe een verdwaalde regenbui straalde de stad van vrijheid, liefde en saamhorigheid. Toen we eind 2013 aan onze uitdaging begonnen, vroegen velen zich hardop af of onze ambities niet te hoog lagen en of we niet te groot dachten voor zo’n kleine stad.

       
lees verder


Amsterdam loopt voorop in strijd tegen hiv/aids

Amsterdam loopt samen met vier andere steden in de wereld voorop in de strijd tegen hiv/aids. Dat werd door het initiatief Fast Track Cities bekend gemaakt op AIDS2016, de internationale aidsconferentie gehouden in Durban, Zuid-Afrika.

       
lees verder


Nieuwe kampioen Drag Queen Olympics gelauwerd

Terwijl die andere Spelen in volle gang waren in Rio de Janeiro, richtten de ogen van de wereld zich op het Homomonument in Amsterdam, waar op vrijdag 5 augustus 2016 de twaalfde editie van de Drag Queen Olympics plaatsvonden.

       
lees verder


Reünie voor medewerkers en bezoekers van Danscafé Havana

Op 23 juni 2002, na twaalf jaar en 359 dagen, viel het doek voor de Havana, een begrip in de Reguliersdwarsstraat. De Havana was een zeer populaire zaak in de jaren negentig en had met spectaculaire feesten en vernieuwende muziek grote aantrekkingskracht op zowel homo’s als hetero’s.

       
lees verder


Foto verboden Istanbul Pride wint Pride Photo Award 2016

Een foto van de Turkse oproerpolitie die voorkomt dat een Pride-parade plaatsvindt in Istanbul in juni 2016 is de winnaar van de zesde editie van de internationale Pride Photo Award. De foto is gemaakt door de Turkse fotojournalist Akin Celiktas. De prijsuitreiking en de officiële opening van de expositie vinden plaats op 16 september a.s. in de historische Oude Kerk van Amsterdam.

       
lees verder


Uit het studenten Leven: Op de boot, in de bres en aan het bier

A.S.V.Gay?! De meeste homo’s die we tegen het lijf lopen en vertellen over onze studentenvereniging, komen niet verder dan dat het “vast iets gays” is. Dat is trouwens al heel wat, want hetero’s verstaan steevast gewoon de letter “g” in plaats van gay, dus daar hebben jullie al een streepje voor.

       
lees verder


Rotterdam Pride 2016 trapt af met Pride Walk door centrum Rotterdam

Van 22 tot en met 25 september vindt de derde editie plaats van Rotterdam Pride. Voor dit evenement wordt iedereen uitgenodigd de seksuele diversiteit in Rotterdam te vieren. Naast een bomvol programma met veel kunst en cultuur zullen er in het centrum van de havenstad ook weer vele feesten losbarsten.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media