Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 807 people
86442 users - nu online: 807 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 297, mei 2016 (25)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Obscura: underground fetish concept

Een dimensie waarin ogenschijnlijk conflicterende sferen worden verenigd tot een alomvattend totaalconcept waarin het zintuiglijke sterk op de proef wordt gesteld. Het profane en authentieke van de underground-cultuur geconvergeerd met het extraverte van de (art) fetish scene. Een continue stroom van opwinding in een uniek kader

       
lees verder


Slechts één op de tien Amsterdamse LHBT’s doet aangifte na onveilige situatie

Een kwart van de respondenten van het AmsterdamPinkPanel, bestaande uit LHBT’s, heeft in het afgelopen jaar een onveilige situatie meegemaakt. Het gaat dan vooral om uitschelden en/of het ervaren van een vijandige sfeer. Slechts één op de tien LHBT’s die een onveilige situatie heeft meegemaakt doet aangifte. Dat blijkt uit het buurtonderzoek 2015 van COC Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (UvA), dat jaarlijks uitgevoerd wordt onder het AmsterdamPinkPanel (APP).

       
lees verder


Vijftien jaar huwelijk is feest van gelijkheid

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stapten sinds 1 april 2001 ruim 21 duizend paren van gelijk geslacht in het huwelijksbootje. Het huwelijk werd in 2001 opengesteld door het tweede ‘paarse’ kabinet, na een lange strijd van Gaykrant, COC en talloze politici en activisten.

       
lees verder


Schotland heeft nu 4 openlijke holebi politieke partijleiders

Kezia Dugdale, 34, partijleider van de Schotse Labour Partij is uit de kast gekomen. Hiermee is ze meteen de vierde partijleider van een politieke partij die uit de kast komt.

       
lees verder


Publieke coming-out niet summum voor biculturele homo

Hulpverleners en vrijwilligers die iets willen betekenen voor biculturele LHBT’s moeten niet te snel willen aansturen op een ‘Nederlandse’ publieke coming-out. Biculturele LHBT’s ontwikkelen namelijk vaak subtiele strategieën om zichzelf te kunnen zijn en eigen keuzes te maken op het gebied van liefde en seksualiteit.

       
lees verder


Missisippi voert super anti-homo wet in

De Amerikaanse staat Mississippi zal binnenkort bekend staan als meest homofobe van alle Amerikaanse staten. Met dank aan de goedkeuring van de wet door de Republikeinse meerderheid. De wet genaamd Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act gaat veel verder dan andere ant-homo wetten in andere staten.

       
lees verder


Homofobie in Oost-Europa en Centraal-Azië leidt tot meer hiv en aids

Ondanks de Russische anti-propagandawet, is het Aids Fonds toch in Moskou aanwezig met informatie en een fototentoonstelling over hiv en homoseksualiteit. In Moskou vond de Oost-Europese en Centraal Aziatische Aids Conferentie plaats, mede georganiseerd door UNAIDS. Onder de deelnemers uit 50 verschillende landen waren wetenschappers, politici, gezondheidsprofessionals, zorgverleners en activisten.

       
lees verder


Geen homohuwelijk voor buitenlanders in Nederland

Buitenlandse homostellen kunnen voorlopig niet trouwen in ons land. Op verzoek van D66 heeft het kabinet onderzocht of het homohuwelijk kon worden opengesteld voor buitenlanders. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) schrijven aan de Kamer dat het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor buitenlanders leidt tot praktische en juridische complicaties.

       
lees verder


Geen aparte opvang LHBT-asielzoekers

Het kabinet komt niet met aparte, veilige opvanglocaties voor LHBT-asielzoekers in nood, zoals de Tweede Kamer had gevraagd. Het gebrek aan aparte, veilige opvang leidt volgens het COC tot gevaarlijke situaties voor LHBT-asielzoekers.

       
lees verder


Roddel nieuws

De koude ellende lijkt voorbij en we kunnen alweer genieten van de eerste lentebodes... Ook de Simpsons gaan op de homo-toer

       
lees verder


EuroPride Vlaggenactie: Op elk godshuis een regenboogvlag!

Van 23 juli tot en met 7 augustus 2016 strijkt EuroPride neer in Amsterdam. Reden voor de Protestantse Kerk Amsterdam en de organisatoren van de jaarlijkse Gay Pride Kerkdienst en Pink Christmas Kerkdienst om de bezoekers aan de EuroPride ook namens de kerken van harte welkom te heten in de stad.

       
lees verder


Dreigen met boycot tegen anti homo-wet in Georgia heeft gewerkt

De dreiging met een boycot door tal van grote Amerikaanse filmhuizen, filmregisseurs, bedrijven en veel anderen, tegen het goedkeuren van een anti homo wet heeft gewerkt. De Republikeinse gouverneur Nathan Deal liet weten dat hij zijn veto recht gebruikt om de betreffende de wet te stoppen, wat betekent dat hij de wet niet zal ondertekenen waardoor ze niet geldig is.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Homolobby of -loge: nog veel werk aan de winkel

Lieve Noorderburen, De Franse onderzoeksjournaliste Sophie Coignard weet van aanpakken. Weinig onderzoeksjournalisten graven zich zo diep in een dossier in, in een ultieme poging om de waarheid te achterhalen. Gefascineerd door allerlei (staats)geheimen en duistere machten, bracht ze in 2009 haar meest succesvolle boek Un état dans l’état uit, vertaald “Een staat binnen de staat.”

       
lees verder


Menswear Paris 2016

Het huidige modesysteem waarin de catwalk-presentaties ruim een halfjaar van tevoren plaatsvinden, lijkt op zijn retour te zijn. Zo worden de herencollecties voor zomer 2016 al in juni/juli 2015 getoond. Door de populariteit van de sociale media is de consument ongeduldig geworden en wil hij of zij niet langer meer wachten om de getoonde collecties daadwerkelijk te kunnen aanschaffen.

       
lees verder


Op weg naar Europride: Vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie

De Amsterdam Gay Pride is niet alleen uniek vanwege de botenparade, maar ook vanwege zijn straatfeesten. Waar in de wereld gaat de hele binnenstad een weekend lang uit zijn dak en bepaalt de HLBT-gemeenschap het straatbeeld?

       
lees verder


Als Oegandese, islamitische lesbienne in de Nederlandse asiel-procedure

De positie van HLBTQ’s in de asiel-procedure is het onderwerp van een verhit openbaar debat in Nederland. Diverse HLBTQ-organisaties hebben aan de noodklok getrokken: ze ontvangen berichten van HLBTQ’s die zich niet veilig voelen in de Nederlandse vluchtelingenopvang.

       
lees verder


Grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens Amsterdam Fetish Pride 2016

Wat begon als een kleinschalig initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een Fetish Community Event. De Fetish Pride, die dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zondag 15 mei in Amsterdam wordt gehouden, wil samenwerking in de scene bevorderen en dat heeft inmiddels een uitgebreid programma opgeleverd. Een hoogtepunt is de Underground Fetish Party op vrijdag.

       
lees verder


Amsterdamse LHBTI-sportdag, 21 mei

Meer dan duizend Amsterdammers sporten bij een LHBTI-sportclub. Samen organiseren ze voor het eerst een openbare LHBTI-sportdag om te laten zien waarom ze het zo naar hun zin hebben bij deze verenigingen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Alle belangstellen, óók hetero’s, zijn zaterdag 21 mei van harte welkom om mee te doen in Amsterdam-Oost.

       
lees verder


Brussel Pride 2016 gaat door!

Ondanks de gruwelijke terroristische aanslagen van enkele maanden geleden, neemt het leven in België ondertussen weer een beetje zijn normale gang. Het lijkt er daarom op dat Pride.be te Brussel, de manifestatie die de Belgische HoLeBiTrans-gemeenschap in de bloemetjes zet, toch zal kunnen plaatsvinden op 14 mei.

       
lees verder


Veertiende EuroSongTravestival: hilarischer wordt het niet

Het is bijna weer zover! Half Europa is in de ban van het Eurovisie Songfestival, vanaf 10 mei in Stockholm. Zal Douwe Bob (23) het redden met Slow Down of kiest Europa voor een lied in de categorie “speed-up”? Ondertussen maakt songfestivalminnend Amsterdam zich op voor haar eigen versie van dit zangfestijn, want alweer voor het veertiende jaar wordt – op 8 mei in de Winston Kingdom - het EuroSongTravestival gehouden.

       
lees verder


4 mei: dodenherdenking bij het Homomonument Amsterdam en Den Haag

Amsterdam 4 mei 2016. Op en rond ons monument van trots, het Homomonument, zal ook dit jaar, na de twee minuten stilte om 20.00 uur, worden stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Tijdens de Duitse bezetting van Nederland zijn er mannen en vrouwen afgevoerd naar concentratiekampen. Ze werden opgesloten omdat ze Jood, zigeuner of homoseksueel waren. De nazi’s hadden een codering bedacht om de gevangenen herkenbaar te maken. Zo kregen Joden een gele ster, opgebouwd uit twee gele driehoeken, opgespeld. Zigeuners werden gekenmerkt met een bruine driehoek en homoseksuelen met een roze driehoek.

       
lees verder


Laatste kans: tentoonstelling Secret Love in het Tropenmuseum

De tentoonstelling Secret Love is nog tot en met 8 mei te bezoeken in het Tropenmusmuseum. Deze hedendaagse kunsttentoonstelling laat het taboe in China zien rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

       
lees verder


Oudbakken gedachtegoed in pauselijk schrijven Amoris Laetitia

Het rommelt weer stevig in de katholieke kerk. De paus vond het nodig weer eens een nieuw document te publiceren voor de mensen die niet zelf kunnen of willen nadenken. Het gaat over veel oude wijn in nieuwe zakken en het is dieptriest dat men daar in Rome blijkbaar nog steeds niet weet dat we in het jaar 2016 leven.

       
lees verder


Zin in een sauna? De Haagse Sauna Blue River is te koop

Het is een begrip in Den Haag en ver daar buiten, Sauna Blue River aan de Valkenboslaan. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Edward van der Veldt er mee begon. Aanvankelijk als (gemengde) familiesauna. Het was een moeilijke start, want hij had concurrentie van goedlopende sauna’s in het centrum, Scheveningen en Rijswijk. “Op maandag had ik een mannendag. En die liep goed, want er kwamen steeds meer gay-mannen.

       
lees verder


Nieuwe, 21e editie, van de Amsterdam Gay Map verschenen

Voor de grote toeristenstroom van 2016 weer op gang komt, is overal de nieuwe, up-to-date Amsterdam Gay Map verspreid. Inmiddels alweer 21e editie, van de Amsterdam Gay Map, die jaarlijks in een oplage van maar liefst 100.000 stuks wordt verspreid.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media