Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1129 people
86447 users - nu online: 1129 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 290, oktober 2015 (23)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Ja Ja het is alweer volop herfst en dus neemt het grote sterven weer een aanvang. Voor je het weet proberen de supermarkten je alweer de eerste pepernoten door de strot te duwen...

       
lees verder


Mannen onder elkaar

“Griekse filosofen, uit de dood herrezen, begeerde efeben, een regen van rozenblaadjes, poëzie... Orgiën in de trant van de markies de Sade... Samensmelting en ontlading. De engelen van Sodom voltrokken hun ontuchtige rituelen door middel van langdurig en gevarieerd genot.”

       
lees verder


Menswear Parijs 2015-2016

De Franse hoofdstad Parijs gaat de komende jaren zevenenvijftig miljoen euro investeren in de modesector. Dit bedrag is bedoeld om deze bedrijfstak de komende vijf jaar een flinke boost te geven. Hiermee wil Anne Hidalgo, de vrouwelijke burgemeester van Parijs, dat de Franse hoofdstad ook dé hoofdstad van de mode blijft.

       
lees verder


Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) steunt ook de komende vijf jaar de internationale strijd voor gelijke rechten, emancipatie en gezondheidzorg voor LHBT’s. Ploumen biedt financiële ondersteuning aan het programma Bridging the Gaps dat wordt uitgevoerd door COC Nederland en acht andere organisaties.

       
lees verder


Homomonument in Warschau afgebroken

De Tolerance Rainbow in Warschau, Polen, is afgebroken. Het monument dat een symbool van homo tolerantie was stond sinds 2012 in Warschau. Het 9 meter hoge en 26 meter brede met kunstbloemen gemaakte monument kwam er tijdens het Poolse EU-voorzitterschap in 2012.

       
lees verder


Helft Britse jongeren niet ‘exclusief hetero’

Als Britten gevraagd wordt zichzelf te plaatsen op een ‘seksualiteitsschaal’ van exclusief hetero- naar exclusief homoseksueel, dan geeft bijna een kwart aan niet 100% procent heteroseksueel te zijn – en onder jongeren van 18-24 jaar stijgt dit percentage zelfs tot 49 procent.

       
lees verder


Keith Haring: politiek voor iedereen

Iedereen herkent de vrolijke figuurtjes van Keith Haring. Veel mensen hebben de andere kant van zijn werk leren kennen tijdens de aids-crisis. Lang voordat hij in 1990 stierf aan aids was hij wereldberoemd en één van de bekendste homoseksuele kunstenaars. Niet alleen in Amerika. Zijn eerste expositie in Europa vond al in 1982 plaats in Rotterdam. Daar is nu de expositie Keith Haring: the Political Line! te zien.

       
lees verder


Hoorzitting Veiligheidsraad over anti-LHBT-geweld Islamitische Staat

Eind augustus organiseerde de Verenigde Staten en Chili een hoorzitting voor de lidstaten van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over het geweld tegen en de executies van LHBT’s (of zij die daarvoor aangezien worden) door Islamitische Staat in Syrië en Irak.

       
lees verder


Zaanstad gaat zich inzetten voor emancipatie LHBT'ers

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft Zaanstad aangewezen als een van de regenboogsteden in Nederland. Regenboogsteden zetten zich in voor het vergroten van de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers).

       
lees verder


Reijers World: Pillow Talk

“Doris, kun je even bij me komen?,” vroeg Barney Rapp. Ze zong bij zijn band en ze was nog een tienermeisje. Haar opa’s en oma’s waren emigranten uit Duitsland. Voluit heette ze Doris Mary Ann Kappelhoff. “Wij moeten iets aan je naam doen,” zei Barney. Hij had haar net het nummer Day by Day horen zingen.

       
lees verder


Symptomencheck – Oproep tot alertheid acute hiv-infectie

Juist in de beginnende fase van hiv, ‘de acute hiv-infectie fase’, wordt het virus het makkelijkst doorgegeven. Om verdere overdracht te voorkomen en voor de eigen gezondheid is het daarom belangrijk om al in deze fase met hiv-remmers te beginnen.

       
lees verder


Kinderen van homo of lesbische ouders zijn gezonder blijkt uit onderzoek

Uit een onlangs gehouden Australische studie blijkt dat kinderen van homo of lesbische ouders lichamelijk en geestelijk gezonder zijn en een betere relatie hebben met hun ouders, dan kinderen van heteroseksuele ouders. Het onderzoek werd gedaan door de universiteit van Melbourne.

       
lees verder


Hartjesdagen 2015: een foto impressie

Dankzij de inzet van onder meer Diana van Laar van Het Mandje en Roland Waasdorp van The little Thai Prince kon dit jaar weer worden genoten van de onvervalste Hartjesdagen op de Zeedijk.

       
lees verder


Tentoonstelling Project ZuiderBurg in Getto

Achter Project ZuiderBurg verschuilen zich fotograaf René Zuiderveld en photoshop-kunstenaar Gabriël Batenburg. Hoewel ze elkaar al wel kenden via Facebook, ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het centrum van Amsterdam. De een was op de fiets, de andere lopend. Na hun ontmoeting beseften ze dat het moeilijk zou worden om niet samen te werken.

       
lees verder


Fetish Wear: Het verhaal van Black Body

Eind oktober is het twintig jaar geleden dat fetisj-winkel Black Body de deuren opende. Toen Rick Souwerbren in 1995 met zijn bedrijf begon, had hij nooit kunnen vermoeden dat het zo’n succes zou worden. Sinds de start is de zaak enorm gegroeid en hoewel er door de jaren ups en downs zijn geweest, bloeit Black Body als nooit tevoren. Hoog tijd voor een gesprek met de drijvende kracht achter deze jubilerende onderneming.

       
lees verder


Amsterdam Leather Pride 2015

Natuurlijk zijn er “altijd” mensen geweest met een voorkeur voor leren kleding, of voor de ruige mannen die uit hoofde van hun beroep bepaalde leren kledingstukken dragen, zoals cowboys met hun chaps, motoragenten met hun hoge leren laarzen of motorrijders in hun leren jacks. De laatste groep kreeg in 1953 een opwindend icoon met Marlon Brando in de film The Wild One, terwijl in het subculturele circuit het oeuvre van Tom of Finland een uitgelezen selectie biedt van opwindende kerels in (beroepsmatig) leer.

       
lees verder


Vierde Amerikaanse staat die homo naar hetero therapie verbied

De vierde Amerikaanse staat die therapie verbied waarbij men claimt homo's of lesbiennes te kunnen veranderen in hetero's is een feit. De gouverneur van de staat Illinois heeft daartoe een wet ondertekend. Eerder gebeurde dit al in de staten: Californie, New Jersey, Oregon en het disctrict Columbia.

       
lees verder


Vaticaan: ‘Transgenders ongeschikt als peetouders’

et Vaticaan heeft bekend gemaakt dat katholieke transgenders ongeschikt zijn als peetouders, omdat hun leven ‘niet in overeenstemming is met de geloofsleer’. De Congregatie voor de Geloofsleer komt met die bekendmaking, omdat er in Spanje een zaak speelt rond de katholieke transman Alex Salinas, die gevraagd is om peetvader te worden van zijn neefje.

       
lees verder


Amsterdamse afschaffing geslachtsregistratie ‘voorbeeld tot navolging’

COC Nederland vindt het besluit van de gemeente Amsterdam om geslachtsregistratie in gemeentelijke formulieren zoveel als wettelijk mogelijk is te schrappen een stap in de goede richting en een voorbeeld voor andere gemeenten om na te volgen.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Katholieke terreur

Lieve Noorderburen, Op het ogenblik dat deze column naar de drukpersen moet, zit de Amerikaanse ambtenaar van de burgerlijke stand Kim Davis nog steeds in de cel. Daar kwam ze in terecht omdat ze na een eerdere veroordeling nog immer weigerde huwelijksaanvragen van homostellen te verwerken in de aanloop naar hun huwelijk. Dat is in strijd met haar katholieke geloof.

       
lees verder


Internationale Coming Out Day wordt dit jaar groots gevierd in Den Haag

In het weekend van 10 oktober vindt wereldwijd “Coming Out Day” plaats. Voor de Haagse organisatie van het feest Popcake een reden voor de voorzetting van een nieuwe Haagse traditie met de tweede editie van Cotton Candy. Een groot heterovriendelijke feest in Poptempel Paard van Troje.

       
lees verder


BBC-show weigert homokoppel

De BBC ligt onder vuur omdat de zender geen danspaar van hetzelfde geslacht wil in het tv-programma Strictly Come Dancing aldus de Telegraaf. CJ de Mooi van de BBC-show Eggheads vertelde in Newsbeat op Radio 1 dat hij van producenten niet met een man mocht dansen. In plaats daarvan werd er een andere bekendheid uitgekozen om aan het programma mee te doen.

       
lees verder


Elfde prof sporter heeft zijn 'coming out'

En opnieuw is er een prof sporter uit de kast gekomen. Dit keer gaat het om de 23-jarige Britse prof rugby speler Sam Stanley. Hij is de elfde sporter die uit de kast komt dit jaar. Vorig jaar waren het er 25.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media