Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 855 people
86440 users - nu online: 855 people login
  Gay News : edities





Gepubliceerd in
Gay News nummer 289, september 2015 (22)




of ga naar:



In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020



Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Ja Ja eind van de maand zit deze zomer er al weer op en voor je het weet proberen de supermarkten je alweer de eerste pepernoten door de strot te duwen... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken lees en huiver...

       
lees verder


Verleden, heden en toekomst van seksuele diversiteit

Op de expositie Homosexualität_en presenteren het Schwules Museum en het Deutsches Historisches Museum, beide in Berlijn, voor de eerste maal een uitgebreide overzichtstentoonstelling over de geschiedenis, politiek en cultuur van homoseksualiteit. De expositie thematiseert de maatschappelijke behandeling van homoseksualiteit in het licht van maatschappelijke, juridische en wetenschappelijke onderdrukking.

       
lees verder


Soa-thuistests meestal onbetrouwbaar

Soa Aids Nederland waarschuwt voor de wildgroei aan soa-tests die je thuis zelf kan doen. Veel van deze tests zijn onbetrouwbaar of zijn niet de juiste voor de persoon in kwestie. Meestal schiet ook de begeleiding ernstig tekort. Dat zegt dr. Jan van Bergen van Soa Aids Nederland.

       
lees verder


Rechter Alkmaar: afwijzen hiv-patiënt geen discriminatie

De Stichting Respijtzorg Alkmaar heeft in 2011 niet gediscrimineerd door een vrijwilliger af te wijzen omdat hij seropositief was, heeft de rechter bepaald. Het Openbaar Ministerie vindt van wel en had de rechtbank in Alkmaar gevraagd de stichting een gift op te leggen van 500 euro, bestemd voor het Aidsfonds, en een boete van 500 euro.

       
lees verder


Oproep openstelling huwelijk Caribisch Nederland

Homo-organisaties op Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben in een gezamenlijke verklaring de parlementsleden, regeringen en gemeenschapsleiders van hun eilanden opgeroepen het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van gelijk geslacht. De homo-organisaties zijn partners van COC Nederland in het Pink Orange Alliance-project.

       
lees verder


Ook PvdA voor verbod LHBT-discriminatie in Grondwet

Ook de PvdA wil een expliciet verbod op LHBT-discriminatie in de Grondwet. PvdA-emancipatiewoordvoerder Keklik Yücel maakte bekend dat haar partij het pleidooi daartoe van het COC omarmt. Ook wil de partij een verbod op transgenderdiscriminatie in de Algemene Wet Gelijke Behandeling.

       
lees verder


Hiv is nog steeds een taboe op de werkvloer

Werk je en heb je hiv? Dan is de kans groot dat je dat niet aan je collega's hebt verteld, uit angst voor negatieve reacties. En dat moet anders, vinden onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Wetenschappers Kai Jonas en Martijn Bruil presenteren hun bevindingen van hun onderzoek 'Stigma hiv op de werkvloer' tijdens de internationale AIDSimpact conferentie, het tweejaarlijkse congres over de psychosociale gevolgen van Aids.

       
lees verder


EenVandaag-onderzoek LHBT-acceptatie

EenVandaag onderzocht onder haar kijkers in aanloop naar de Canal Parade hoe het gesteld is met de LHBT-acceptatie in Nederland. Van de 28.000 deelnemers vindt 67 procent dat het hiermee redelijk tot goed gesteld is; ruim een kwart (27%) zegt van niet. De 1.700 LHBT’s die meededen aan het onderzoek zijn somberder gestemd: vier op de tien (39%) zeggen dat het slecht gesteld is met de LHBT-acceptatie in ons land en een meerderheid (55%) geeft aan zich in Nederland niet vrij te voelen om hand-in-hand over straat te lopen.

       
lees verder


COC vraagt Timmermans om Europees homo-beleid

Kom nog dit jaar met Europees emancipatiebeleid voor lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en mensen met een intersekseconditie. Die oproep doet COC Nederland vrijdag in een brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans, die onder meer verantwoordelijk is voor Mensenrechten.

       
lees verder


AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam

AmsterdamDiner Foundation heeft een nieuwe activiteit met een geheel nieuw bestuur: Stories Amsterdam. Een vernieuwend fundraisingevenement voor de ambitieuze generatie jongeren die wil bijdragen aan een wereld zonder aids en hiv. Waar 23 jaar geleden het AmsterdamDiner zijn oorsprong vond, zal vrijdag 9 oktober 2015 in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky de eerste editie van Stories Amsterdam plaatsvinden.

       
lees verder


Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit

Van 24 september tot en met 27 september staat Rotterdam in het teken van de Rotterdam Pride. Na het succes van de eerste editie komt er dit jaar een spetterend vervolg. In de stad leven 174 nationaliteiten en diverse erotische oriëntaties samen, daarom heeft de organisatie dit jaar gekozen voor het thema: seksuele en culturele diversiteit.

       
lees verder


Fotoverslag Pride Walk 2015

Onderdeel van de jaarlijkse Amsterdam Pride is de Tears of Pridewalk.

       
lees verder


Eerste ‘lege’ boot op Botenparade

De enige ‘lege’ boot bij de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride liet wereldwijd duizenden mensen, die niet in vrijheid bij de Gay Pride kunnen zijn, de Nederlandse vrijheid digitaal ervaren. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Gay Pride voer er een boot mee met daarop alleen een 360 graden camera die live beeld en geluid streamde naar iedereen die meekeek via Pridestream.org.

       
lees verder


Menswear Milaan 2015-2016

Na jaren van tegenvallende verkoopcijfers laten de Italiaanse modehuizen eindelijk weer goede verkoopresultaten zien. Vele modehuizen krabbelen op. Mede dankzij een herstellende wereldeconomie. Zo was er een gemiddelde economische groei van 4,6 procent in 2014 en zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van 2015 en voor 2016 ook positief.

       
lees verder


Homohuwelijk in Ierland zet de Duitsers aan het denken

Nu Ierland in een referendum voor het homohuwelijk heeft gestemd, neemt de druk op de Duitse bondsregering toe om homo- en heteroparen ook in Duitsland volledig gelijk te stellen. Duitsland kent nog steeds geen homohuwelijk en het geregistreerd partnerschap geeft lang niet niet dezelfde rechten.

       
lees verder


Hedy d’Ancona houdt Mosse-lezing 2015

Voormalig minister Hedy d’Ancona houdt op 23 september de jaarlijkse Mosse-lezing met de titel Voorbij de M/V-maatschappij? Hierin blikt ze terug op de manier waarop vrouwenemancipatie én homo-emancipatie vanaf de jaren zeventig onderwerp werden van overheidsbeleid.

       
lees verder


Pride Photo queering Nijmegen

Vorig jaar werd de organisator van Roze Woensdag, Sander Ederveen, benaderd met de vraag of hij in Nijmegen niet ook iets kon doen met al die foto’s die bij Pride Photo Award in het archief liggen. En terwijl men zich nu in Amsterdam opmaakt voor toekenning van de prijs van 2015 kijkt men daar terug op een succesvol eerste seizoen van Pride Photo Nijmegen.

       
lees verder


Lust en vermaak tijdens de Folsom Street Fair in San Francisco

Voordat de leermannen, hun anderszins kinky trawanten en beider liefhebbers in oktober hun lusten kunnen uitleven tijdens de Leather Pride in Amsterdam, kunnen ze zich aan de andere kant van de wereld vergenoegen tijdens de Folsom Street Fair die op zondag 27 september plaatsvindt in San Francisco. De Folsom Street Fair is een jaarlijks terugkerend evenement voor de BDSM- en leerscene dat de Leather Pride Week in San Francisco afsluit.

       
lees verder


Bewoners Prinsengracht zijn overlast Canal Parade beu

September alweer, ik heb altijd moeite met deze maand. De weermannen en -vrouwen spreken al over de nazomer en onontkoombaar zitten we weer snel op de 21-ste, het begin van de herfst en de aanvang van het grote sterven. Raar eigenlijk dat ik dit zit te schrijven terwijl het buiten bijna dertig graden en begin augustus is en iedereen het heeft over de verschillende Gay Pride Parades die de afgelopen maanden overal ter wereld gehouden werden.

       
lees verder


‘Dijkhoff biedt Iraanse homo-asielzoeker te weinig bescherming’

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) biedt LHBT-asielzoekers uit Iran te weinig bescherming. Dat stelt COC Nederland in reactie op een brief over de kwestie van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Het COC pleit voor een beleidswijziging. Staatssecretaris Dijkhoff schrijft aan de Kamer dat hij het asielbeleid voor homo’s uit Iran niet wil wijzigen. Dat betekent dat hij elk individueel asielrelaas van Iraanse homo’s afzonderlijk blijft toetsen en homo’s eventueel naar het land kan terugsturen.

       
lees verder


Amsterdam Gay Pride 2015

Amsterdam kijkt terug op een Amsterdam Pride met meer bezoekers dan ooit, de organisatie is inmiddels begonnen met de editie van 2016.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Bijpraten op Antwerp Pride

Lieve Noorderburen, Onder het motto “Het is nooit te laat voor de eerste keer” trok ondergetekende naar de Antwerp Pride in het weekeinde van 8 augustus. Enkel op vrijdag en zaterdag, want op zondagmiddag moest deze tekst richting drukker.

       
lees verder



TOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUW



Rubrieken:









Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.










RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit









bottom image




Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media