Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 847 people
86440 users - nu online: 847 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 284, april 2015 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken... Twitter...Twatter Twoeter effe kijken waar de 5000 facebook vrienden van vorig jaar gebleven zijn, waar het terrasje al niet goed voor is....

       
lees verder


Zoals het toen was: deel 3

In deze voorlaatste serie gaan we ook eens het land in.

       
lees verder


Brief uit Brussel: 1.027,50 euro per maand

Lieve Noorderburen, De behandeling voor hiv in België kost 1.027,50 euro per patiënt per maand, of 12.330 euro per jaar. Dat zijn enkele conclusies van een onderzoek aan de universiteit van Hasselt naar de totale gezondheidseconomische kosten van een hiv-behandeling in België.

       
lees verder


Een hooggeleerde gevallen vogel vleugellam?

Theo van Willigenburg (1960), hoogleraar ethiek in Rotterdam, heeft vanaf 2004 wegens seksueel contact met minderjarige jongens in de gevangenis gezeten. Of dat allemaal terecht was, stelt hij in zijn boek Gevallen vogel ter discussie. Ook beschrijft hij zijn lot als zedendelinquent en homo in de gevangenis.

       
lees verder


Menswear Parijs 2015

Het herstel in de modebranche staat met name onder druk door de constante uitverkoop. Die uitverkoopperiodes worden steeds langer en de kortingspercentages steeds hoger. Zo zijn mid-season en pre-sale al volkomen ingeburgerde begrippen geworden. Consumenten verwachten dus eigenlijk gedurende het gehele jaar constant lage prijzen. Dit betekent een opgelegde prijsdruk voor winkeliers die daar noodgedwongen aan mee moeten doen.

       
lees verder


Gijsen, flikker op! - De bisschop en het ontstaan van Roze Zaterdag

Ter opening van de expositie “Gijsen, flikker op!” preekte Dominee Gemraat, een van de alter ego’s van Paul Haenen, in Maastricht De bisschop en het ontstaan van Roze Zaterdag. Deze tentoonstelling is georganiseerd door het Centre Céramique in het kader van Maastricht Colours You en belicht het ontstaan van Roze Zaterdag.

       
lees verder


De prins op het witte doek deel 3: Censuur, innuendo en tragiek

William Wellman’s van 1927 daterende epos Wings is in meer dan een opzicht opmerkelijk. Het was de eerste film die een Oscar in de categorie best motion picture ontving; een van de eerste films waarin naaktheid te zien viel (rekruten die medisch worden gekeurd, staan in hun blootje met hun rug naar de camera); het was bovendien een van de eerste films waarin een man een andere man hartstochtelijk zoent.

       
lees verder


Eerste Superball uiterst succesvol

Er was veel belangstelling voor de eerste editie van het Superball, dat plaatsvond in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Voor het eerst lieten zo’n tien Amsterdamse “drag”-huizen samen zien wat ze waard zijn.

       
lees verder


Amerikaanse aids-organisaties pleiten voor meer hiv-positieve karakters op tv

Op wat de drieëntachtigste verjaardag van Hollywood-icoon Elizabeth Taylor zou zijn geweest, kondigde de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) een nieuwe samenwerking aan met AIDS United en de Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF). Deze samenwerking is opgezet om hernieuwde aandacht te genereren voor de strijd om hiv en aids definitief tot het verleden te laten behoren, in zowel de entertainmentindustrie, de nieuwsmedia als bij het Amerikaanse volk.

       
lees verder


Zaak Antwerpse vermoorde lesbi moslima, lichte straffen

Na bijna zes jaar is er eindelijk een uitspraak gedaan in de zaak rond de Antwerpse lesbische moslima. In 2009 werd Layla Achichi, toen 18 jaar oud, dood aangetroffen. Al snel bleek dat haar ouders er iets mee te maken hadden, ook een gebedsgenezer was betrokken.

       
lees verder


Nieuwe onderzoeksresultaten bevestigen effectiviteit van PrEP

Twee studies, de Engelse PROUD-studie en de Frans/Canadese IPERGAY-studie, laten opnieuw zien dat PrEP tegen een hiv-infectie kan beschermen. PrEP staat voor Pre-Expositie Profylaxe: het preventief innemen van hiv-medicatie, vóórdat je aan hiv bent blootgesteld, om te voorkomen dat je hiv oploopt. De onderzoeken werden gepresenteerd tijdens de Conferentie over Retrovirussen en Opportunistische Infecties (CROI 2015) in Seattle.

       
lees verder


Gedenkteken en Penning ter nagedachtenis van Jillis Bruggeman

In Schiedam werd Jillis Bruggeman op 9 maart 1803 als laatste in ons land ter dood veroordeeld vanwege homoseksuele handelingen. Ter nagedachtenis van zijn executie én als teken van protest tegen LHBT-vervolging wereldwijd is in Schiedam een gedenktegel onthuld en is de eerste Jillis Bruggeman Penning uitgereikt aan Amnesty International.

       
lees verder


Nieuwe locatie Haags Homomonument

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het Haagse Internationale Homomonument. Op aandringen van COC Haaglanden en met inspanning van D66 en VVD krijgt het monument een prominente plek bij de Koekamp in de buurt van het Centraal Station.

       
lees verder


I Believe I am Gay

Momenteel is in het Bijbels Museum de bijzondere fototentoonstelling ‘I BELIEVE I AM GAY’ te zien over het thema religie en homoseksualiteit. In deze expositie tonen fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten.

       
lees verder


Maurice Heerdink en de speelse erotiek van het mannenlichaam

Ooit vroeg iemand de jonge Maurice Heerdink wat hij later wilde worden. “Miljonair of kunstenaar,” was het antwoord. “Waarom ben ik geen miljonair geworden?,” verzucht de ondertussen bijna zestig-jarige Heerdink in het onlangs verschenen boek The Art of Maurice Heerdink. Uit de publicatie van dit overzichtswerk blijkt dat de andere toekomstoptie die Heerdink in zijn jeugd voor zich zag vrucht heeft gedragen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media