Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1035 people
86440 users - nu online: 1035 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 242, oktober 2011 (17)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Reijer's Wereld - ‘Henry, kijk... de jongens hebben planten boven hun bed!’

In 1976 werkte ik op het hoofdkantoor van de Vereniging van Openbaar Onderwijs op de Jan Luykenstraat. Na de kerstborrel besloot ik nog even de stad in te gaan. Ik was helemaal in het zwart gekleed met mijn zwarte cowboylaarzen aan. En onder mijn colbertje droeg ik een erg schitterend gouden giletje. In de Amstel Taveerne ontmoette ik Rob, een knul uit Rotterdam. Wij raakten aan de praat. “Ik wil graag eens naar de Argos toe. Ik heb gehoord dat ze daar een sling hebben,” zei Rob.

       
lees verder


Nederland start grootste hiv/aids programma ter wereld

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft 35 miljoen euro vrijgemaakt waardoor in 16 landen homo’s, drugsgebruikers en sekswerkers makkelijker toegang kunnen krijgen tot voorlichting, condooms, behandeling met hiv-remmers en zorg. Nooit heeft een land zo’n groot hiv/aids programma gericht op kwetsbare groepen gestart. Het kan een grote ommezwaai betekenen in het terugdringen van het aantal hiv-infecties in deze 16 landen.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Verkiezingscampagne van start

Lieve Noorderburen,

U leest het goed. De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in het najaar (!) zijn van start gegaan. En dat op een moment dat we, bij het ter perse gaan van dit artikel, zelfs nog geen federale regering hebben na bijna 500 dagen onderhandelen.

       
lees verder


Film News

Beginners is een film van regisseur Mike Mills (bekend van onder andere Thumbsucker uit 2005) en grotendeels gebaseerd op zijn eigen leven waarin zijn vader op vijfenzeventig-jarige leeftijd uit de kast kwam.

De film bevat twee verhaallijnen, de (autobiografische) relatie vader en zoon, en de (fictieve) relatie van Oliver en Anna. Het is 2003 en grafisch ontwerper Oliver (Ewan McGregor) blikt op vroeger terug nadat hij zojuist zijn vader heeft verloren. De man heeft een diepe indruk op hem achtergelaten.

       
lees verder


Menswear 2011-2012 - Parijs

2009 was het jaar waarin de consumenten hun hand stevig op de knip hielden. 2010 werd al beter, aangezien daarin de rijkdom in de wereld krachtig herstelde met zo’n acht procent tot een recordbedrag van 75.000 miljard euro. En in 2011 moet de “luxe schaamte” over zijn met een terugkeer naar een normale consumptie van luxegoederen.

       
lees verder


Chuck Renslow, zestig jaar boegbeeld van Chicago’s homo- en leerscene

In 1977 publiceerde de Amerikaanse homopionier Jack Nichols (hij haatte de omschrijving “leider”) in Gaysweek het artikel “Butcher Than Thou: Beyond Machismo” waarin hij zich te weer stelde tegen de “draai naar stoerheid” die hij in de homowereld waarnam. Hij beschouwde de toenemende zichtbaarheid van, bijvoorbeeld, de leerscene, zoals zijn biograaf J. Louis Campbell het samenvatte, “als een post-Stonewall reactie op travo’s, die de bedoeling heeft assertiviteit, strijdbaarheid en mannelijkheid te symboliseren.

       
lees verder


Willem de Mérode - Integere biografie over christelijke jongensminnaar

God boog de rechte lijn; ’t begin Raakt aan het eind, de cirkel sluit. De hemel heeft zijn zaalge buit. En - harts verlies blijkt harts gewin. Uit: Finis (1934)

Het zal niet vaak gebeuren dat er over een schrijver of dichter drie biografieën worden geschreven door een en dezelfde biograaf. Het is de dichter Willem de Mérode (1887-1939) nu overkomen.

       
lees verder


Roken moet mogen - Gezonder omgaan met tabak

Een gezonde roker die ermee wil stoppen zal vrijwel nooit slagen. Gelukkig kun je door voor betere tabakssoorten te kiezen gewoon blijven genieten en de gezondheidsrisico’s vrijwel uitsluiten. De helft van de Zweedse mannen kiest voor Snus, een onbewerkte rauwe tabak en slechts twaalf procent rookt moderne sigaretten. Zweedse mannen worden nu het oudste van Europa.

       
lees verder


Stripduo Bellefleur en Van der Steen in boek over zestig jaar Nederlandse televi

Op 12 september verscheen bij uitgeverij Marmer het boek Mr. TV: Over leven in TV-land door Bert van der Veer. In dit boek, dat werd uitgegeven ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van televisie in Nederland, zijn ook strips en cartoons opgenomen. Eerder dit jaar leidde een oproep van de auteur en Endemol tot een lawine aan inzendingen.

       
lees verder


Anco Hotel: Vertrouwd & Vernieuwd

Al jaren is het Anco Hotel een vaste waarde in de Amsterdamse gay horeca. Na veertien jaar hebben de huidige eigenaren het roer weer overgenomen en het hotel een grondige opknapbeurt gegeven. Modern maar vertrouwd, dat is het Anco Hotel anno 2011.

Vraag rond in de stad en je hoort de wildste verhalen over het Anco Hotel. Vooral de voormalige hotelbar was indertijd populair vanwege haar late openingstijden.

       
lees verder


Probleem Amsterdamse weigerambtenaren opgelost

De gemeente heeft het COC Amsterdam laten weten dat de kwestie rond de twee weigerambtenaren in Stadsdeel Nieuw-West is opgelost. COC Amsterdam reageert positief op het nieuws. “Dit is de oplossing waar we op zaten te wachten”, aldus voorzitter Dennis Boutkan. “De stad Amsterdam geeft een zeer duidelijk signaal af in woord én daad dat weigerambtenaren echt niet meer kunnen”.

       
lees verder


Veel asielverzoeken homo’s afgewezen op grond van vooroordelen

Asielverzoeken van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele (LHBTI) asielzoekers worden in Europa – ook in Nederland - vaak afgewezen op grond van vooroordelen en stereotypen. Dat concluderen onderzoekers van COC Nederland en de Vrije Universiteit Amsterdam in het onderzoek Fleeing Homophobia dat begin september in Amsterdam werd gepresenteerd.

       
lees verder


Hoe een jaar een groot verschil kan maken - Apple accepteert uitgever van homos

Afgelopen jaar waren er talrijke berichten dat strips met een homo-erotisch onderwerp - waarvan de meesten zelfs geen naakt lieten zien - door Apple waren afgewezen voor opname in de App Store, en velen maakten zich zorgen over de mogelijkheid dat het verkopen van strips voor de iPad geen optie zou zijn voor onafhankelijke makers van holebi-strips. Die vrees lijkt nu tot het verleden te behoren; eind juli keurde Apple alle drie de grafische romans van homo-stripuitgever Northwest Press goed voor verkoop in de iBooks-winkel.

       
lees verder


Nog steeds weinig aangifte homogeweld

Veel geweld tegen homo's op homo-ontmoetingsplaatsen blijft verborgen, omdat veel van de slachtoffers een dubbel homo/heteroleven leiden en niet uit de kast willen komen. Daarom durfen ze geen aangifte te doen. "Naar schatting tachtig procent van de bezoekers aan een homo-ontmoetingsplaats leidt een heteroleven", zegt Marja Lust van Roze in Blauw, het homonetwerk van de Amsterdamse politie, tegen dagblad Metro.

       
lees verder


Niet zonder directe aanleiding naar een identiteitsbewijs vragen

Mannen die seksueel contact met elkaar zoeken zal in de toekomst niet meer zonder meer gevraagd worden naar een identiteitsbewijs. Ook is het niet meer toegestaan om de kentekens te noteren van de auto's van mannen die zich ophouden in de nabijheid van mannenontmoetingsplaats Spaarnwoude nabij het Noord-Hollandse Velsen. Dat zijn de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman Brenninkmeijer na klachten van Stichting Platform Keelbos over het optreden van boswachters in het recreatieschap.

       
lees verder


Homobeweging blij met tv-reeks over hiv

De Vlaamse holebikoepel çavaria is blij dat de vrt een programma heeft gemaakt over hiv. Vijf Vlamingen geven hiv eindelijk een gezicht. Twee van hen zijn homo. Çavaria hoopt dat de reeks hiv bespreekbaar zal maken. Volgens officiële, recente cijfers zou 1 op 20 Belgische homomannen besmet zijn met het hiv-virus. Bovendien kent 1 op 3 homomannen zijn serostatus niet.

       
lees verder


Verkiezing Mr Rubber Nederland 2012

Een primeur in Nederland! Op 8 oktober wordt in Amsterdam de eerste officiële verkiezing van Mr Rubber Nederland georganiseerd. Op dit grootse evenement gaan de organisatoren op zoek naar een vertegenwoordiger die op internationaal niveau de Nederlandse gay-rubberscene gaat vertegenwoordigen en daarmee Amsterdam opnieuw op de kaart plaatst. De internationale rubberscene is immers in Amsterdam groot geworden – zo heeft de oprichter van Mr International Rubber (MIR) zijn eerste rubberstappen in Amsterdam gezet.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Les Johns


High end Bodywear Concept store

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media