Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1036 people
86447 users - nu online: 1036 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 208, december 2008 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Homoseksuele docent weggepest in Nuenen

Waloy van Gelderen, leraar Duits van het Pleincollege Nuenen bij Eindhoven, is van school weggepest omdat hij homo is. Daarover heeft hij zich beklaagd bij de Onderwijsinspectie en bij de politie melding gedaan van bedreiging door een leerlinge, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 45-jarige docent uit Helmond voelt zich door de schoolleiding in de steek gelaten. Sterker nog, de organisatie is zijn tegenstander geworden, zo heeft hij ervaren. Hij heeft zich inmiddels ziek gemeld. De schoolleiding wil om privacy-redenen niet verder op de zaak ingaan. Dat is ook van toepassing voor de Inspectie, die de klacht bevestigt, en nagaat of verder onderzoek nodig is. Volgens een woordvoerder zal de politie nog een keer langs gaan bij Van Gelderen langs voor nadere informatie.

       
lees verder


The Initiation, een strip over studentikoze seksuele uitspattingen

Studenten vormen een geliefd erotisch lustobject en dat is niet zo verwonderlijk, want ze zijn jong, “de meesten zijn waarschijnlijk geil,” zoals John Butler schrijft in zijn voorwoordje bij Teacher is the Best Experience (2007), en in erotica natuurlijk ook smakelijk. Zoals uit de titel van Butler’s roman blijkt zijn er bovendien de docenten, “die hun libido verbergen achter studieboeken en leesbrillen, en de jongeren vragen na te blijven voor ‘extra punten,’” aldus de flaptekst van de bloemlezing Dorm Porn 2 (2007).

       
lees verder


Calendars 2009

Mannen of mietjes aan de muur?

Een vriend die in een homowinkel werkt, vertelde me onlangs dat een ouder Spaans homostel had gevraagd naar een kalender “van die beroemde Nederlandse tekenaar.” De winkelmedewerkers dachten toen aan Fritz of Holland (van wie een paar jaar geleden een kalender verscheen), maar na even doorvragen bleken de heren Anton Pieck te bedoelen!

       
lees verder


Media: Te gast bij Dolly Bellefleur op tv?

Sinds september heeft Dolly Bellefleur een tv-programma bij de Amsterdamse zender AT5. Iedere donderdag presenteert zij met onder anderen Suzanne Blonk en showbizzreporter Frank Awick van 16.00-18.00 uur Kort Amsterdams Live. Het gevarieerde programma is in Amsterdam en een groot deel van Noord-Holland te ontvangen via de kabel. Wie buiten deze regio woont, kan het programma bekijken via www.kortamsterdamslive.nl, waar ook van oude afleveringen kan worden genoten.

       
lees verder


Pink Point - Groupies

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument.

Al sinds jaar en dag is het een bekend fenomeen binnen Pink Point en elke vrijwilliger gaat er weer anders mee om. Ik heb het over de groepen toeristen die Pink Point aandoen als tussenstop onderweg naar het Anne Frank huis. Vaak hebben deze groepen al uren in de bus zitten te zweten tijdens hun toeristendagje Zaanse Schans of Keukenhof om uiteindelijk, op de parkeerplaats voor bussen aan de overkant van de straat, “losgelaten” te worden en als aasgieren op een karkas aan te vallen op de kiosk.

       
lees verder


Gossip

Ter verstrooing en vermaak hierbij het lief en leed uit He-Ho en Bi-wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band in de alweer steeds korter wordende dagen..... Het kan altijd nog erger moet je maar denken...

'Kledingmerk dumpt vriend Gordon om homoseksualiteit'

Gordons (zoveelste) lover Sander is op straat gezet door het kledingmerk Big Star, waarvoor hij model was. Vanwege zijn homoseksualiteit, althans dat schrijft Gordon in het weekblad Privé. De zanger schrijft dat de samenwerking tussen Sander en het kledingmerk altijd zeer "vruchtbaar" is geweest.

       
lees verder


Fashion

Organic Underwear

Het Deense modelabel Mads Norgaard-Copenhagen introduceert voor het eerst een underwear-lijn. Gemaakt van honderd procent biologisch katoen. Zonder lycra, enkel en alleen van katoen. Gefabriceerd in één van de oudste ondermodefabrieken in Denemarken. De collectie bestaat uit twee modellen: boxers met smalle pijpen en de welbekende slip. Beide modellen worden in zwart of wit uitgebracht. Als toevoeging zijn er tijdelijke seizoensmodellen met politieke teksten op de elastische tailleband. Zo staat er op de witte boxersband “Free Tibet” en op de zwarte “Obama for President.”

       
lees verder


Geen halt aan hiv-epidemie homomannen Amsterdam

De hiv/soa-cijfers onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) z ullen in Amsterdam niet verder omlaag gebracht kunnen worden. De gemeente Amsterdam gaat niet akkoord met een jaarlijkse verhoging van het Schorer-preventiebudget. Daardoor ontstaat een tekort aan financiële middelen en kan de hiv/soa-preventie niet afdoende worden uitgevoerd

       
lees verder


Geen homohuwelijk in Californie

De historische verkiezing van Barack Obama heeft voor holebi's in Californie een nare bijsmaak gekregen. Met een krappe meerderheid van 52,5 procent werd Voorstel 8 aangenomen. Ook in Florida en Arizona stemde men tegen. De inwoners van Californië, Arizona en Florida mochten tegelijk met de presidentsverkiezingen voor of tegen een voorstel stemmen om in de grondwet vast te laten leggen dat het huwelijk exclusief tussen man en vrouw is. Dat betekent dat er een einde komt aan de homo-huwelijken die sinds een half jaar in de staat konden worden afgesloten.

       
lees verder


Regering wil Gay Games in Amsterdam

De regering is bereid zich in te zetten voor het naar Amsterdam halen van de Gay Games. Dat schrijft minister Van der Hoeven van Economische Zaken mede namens de ministers Plasterk (Onderwijs) en Verhagen (Buitenlandse Zaken) en de staatssecretarissen Bussemaker (Sport) en Heemskerk (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer in antwoord op Kamervragen van D66-Kamerlid Boris van der Ham. D66-Kamerlid Van der Ham had in schriftelijke vragen aangedrongen op betrokkenheid van de regering.

       
lees verder


COC zet vraagtekens bij subsidie RefoAnders

Het ‘Coming True’-project van RefoAnders krijgt subsidie van minister Plasterk voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in orthodox-christelijke kring. ‘Bij dit project zetten we vraagtekens, want het lijkt in strijd met het uitgangspunt van minister Plasterk zelf om door dialoog en publiek debat in strenggelovige kringen de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen’, zegt Wouter Neerings, voorzitter van COC Nederland. Volgens minister Plasterk in zijn nota ‘Gewoon Homo Zijn’ is dialoog en publiek debat nodig, want ‘orthodoxe stromingen binnen vrijwel alle geloofsgemeenschappen wijzen in hun geloofsopvatting homoseksualiteit of homoseksuele relatievorming af’

       
lees verder


Brief uit Brussel - Citaten van 2008

Lieve Noorderburen, Het jaar zit er haast op. Terwijl na de Amerikaanse presidentsverkiezingen de klok wordt teruggedraaid in Californië voor wat het homo-huwelijk betreft, kijkt ondergetekende ook nog eens terug, maar dan naar enkele opmerkelijke citaten over en/of door homo’s en lesbiennes die het afgelopen jaar links en rechts in de Vlaamse pers stonden te lezen. Veel leesgenot!

       
lees verder


COC moet ‘financiële puinhoop’ nu saneren

Op het koffiezetapparaat hangt een briefje: ‘niet meer aanzetten, dan slaan de stoppen door’. De derde verdieping ligt bezaaid met riet en stucwerk sinds het plafond naar beneden is gekomen. De bloembak in de tuin staat vol water; er dobbert een eendje in – kopje onder. Dit is het hoofdkantoor van COC Nederland, ’s werelds oudste homobelangenorganisatie.

De publieke ruimtes van het gebouw aan de Amsterdamse Rozenstraat staan al drie jaar leeg. Niet te exploiteren, luidt de verklaring. In de danszaal, waar ooit wilde feesten waren, worden de 21 regionale lidverenigingen – samen bijna zevenduizend leden – vandaag op de hoogte gebracht van slecht nieuws. Na dertig jaar moet het COC het pand verlaten. Aanleiding: een schuld van 1,1 miljoen. Zo begint het verhaal in het NRC van 8 november

       
lees verder


Duitsland heeft eigen homozender

TiMM, de eerste Duitse tv-omroep voor homoseksuele mannen,is zaterdag 1 november met uitzenden begonnen. De zender biedt entertainment, documentaires, films, talkshows en nieuws met homoseksualiteit als hoofdthema. TiMM wil behoeftes oppakken die door andere zenders niet worden bevredigd, aldus initiatiefnemer en hoofdredacteur Frank Lukas in Duitse media. Als opening staat een aflevering van Noah’s Arc geprogrammeerd, een Amerikaanse serie over vier zwarte homo's in Los Angeles.

       
lees verder


Stadsdeel Centrum laat Homomuseum vallen

Het Dagelijks Bestuur ligt op ramkoers met de stadsdeelraad Centrum over de komst van het Homomuseum naar de binnenstad van Amsterdam. Uit de voorstellen voor de begroting voor 2009 blijkt dat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum geen cent wil investeren in het Homomuseum. Dit terwijl de stadsdeelraad juist had gezegd dat het dagelijks bestuur met een voorstel voor een investering moest komen.

       
lees verder


Toename onbeschermde seks bij jonge homo- en biseksuele mannen

Presentatie onderzoeksresultaten Schorer Monitor 2008

Meer jonge homo- en biseksuele mannen hebben onbeschermde anale seks in vergelijking met vorig jaar. Mannen hebben in de context van drugs, darkrooms en internetdating vaker onbeschermde anale seks dan andere mannen die seks hebben met mannen. Dit zijn de hoofdconclusies uit Schorer Monitor 2008, een jaarlijks online onderzoek van Universiteit Maastricht en Schorer. Daarin beantwoorden mannen die seks hebben met mannen vragen over hun seksleven. Dit jaar namen 5.700 mannen deel, vorig jaar waren dat er 3.700.

       
lees verder


Bob van Schijndel neemt afscheid van de politiek

Stadsdeelraadslid van Amsterdam centrum, Bob van Schijndel zegt na een lange loopbaan de politiek vaarwel. Van Schijndel was onder meer gemeenteraadslid en lid van de Eerste kamer. Met ingang van 1 november 2008 nam hij ontslag als GroenLinks raadslid voor stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Bob van Schijndel begon zijn lange politieke carrière in de jaren zeventig als bestuurslid van de studentenvereniging Comenius. In 1980 werd hij verkozen tot lid van De Amsterdamse gemeenteraad voor de PSP. Tevens was hij lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks.

       
lees verder


Vaticaan gaat kandidaat-priesters op homoseksualiteit testen

Het Vaticaan stelt in een vandaag gepubliceerd document voor het eerst voor dat psychologen kunnen worden ingeschakeld om uit te maken of priesterkandidaten geschikt zijn voor het priesterschap en die kandidaten uit te sluiten die volgens het Vaticaan tekenen van 'seksuele afwijking' vertonen.

Het inschakelen van psychologen zal echter met de nodige voorzichtigheid gebeuren en kan enkel na voorafgaand en uitdrukkelijk akkoord van de priesterkandidaat, aldus het Vaticaan. Het document Oriëntaties voor het gebruik van de psychologie in de toelating en de vorming van priesterkandidaten was al zes jaar in voorbereiding en werd vandaag gepubliceerd door de Congregatie voor de Katholieke Opvoeding, waaronder de seminaries ressorteren.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bar Bitterbal


Local bear x Dutch Fried x Crafted with Love

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media