Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1127 people
86447 users - nu online: 1127 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 177, mei 2006 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Short Story - Mijn nacht als sjeik Omar’s seksslaaf

De eerste jaren nadat ik naar de grote stad was verhuisd, bracht ik tijdens de zomer altijd een paar weken in mijn geboortedorp door. Mijn ouders waren dan op vakantie en van mij werd verwacht dat ik op het huis paste. Dit was overigens geen straf, want ik kon dan een beetje bijkomen van mijn studie en de seksuele avontuurtjes die ik toen volop genoot. Een bijkomend voordeel van een verblijf op het land was dat ik Robert een handje kon helpen. Robert was een vriend van mijn ouders en iets ouder dan ik. Hij had aan de andere kant van het dorp een boerderij, die hij van zijn grootouders had geërfd. Zijn vader was namelijk een rasechte avonturier die de hele wereld rondreisde en zich pas op late leeftijd enigszins kon settelen.

       
lees verder


Film News

Baantjer niet in bios

Vanwege creatieve bezwaren is de geplande bioscoopfilm van de populaire televisieserie Baantjer afgeblazen. Een jaar geleden maakten Endemol en RTL bekend dat er in het voorjaar van 2007 een eenmalige speelfilm zou worden gemaakt, ter afsluiting van de gehele reeks. Producent Peter Römer liet weten dat de film niet om financiële redenen is afgeketst, maar dat Endemol van mening is dat een bioscoopfilm weinig zou kunnen toevoegen. Ook het succes van series als Gooische vrouwen en Evelien is voor Endemol een reden om zich bij televisie te houden.

       
lees verder


Portfolio - Giovanni’s close-ups

Elke gezonde nicht is minstens eenmaal in zijn leven met zijn handen voguend rond zijn gezicht van een trap afgedaald onder het uitspreken van de woorden: “I’m ready for my close-up, Mister DeMille.” Heel wat minder heren zullen even onbekommerd tegen de fotograaf Giovanni hebben durven zeggen dat ze klaar waren voor hun close-up. Giovanni specialiseert zich namelijk niet in portretten van gezichten, maar in afbeeldingen van een even belangrijk maar veel intiemer gedeelte van de mannelijke anatomie.

       
lees verder


Seks! - Het geheime leven van onze negentiende–eeuwse voorouders

De negentiende eeuw heet wel de Victoriaanse tijd. Die naam verwijst naar de Engelse koningin Victoria die niet van seks hield. Engeland was toen het imperium dat de wereld bestierde. Hoewel het niet zo is dat grote imperia een repressieve seksuele moraal hoeven te hebben (het Romeinse Rijk levert een bewijs van het tegendeel), was dat met Engeland in belangrijke mate wel zo. Het schijnt dat de koningin niet helemaal vies was van seks met haar man want ze baarde een hele reeks kinderen. Ook schuimden heel wat lichtekooien in die tijd de straten van Londen af, zoals Judith Walkowitz in haar historische studies aangeeft. Op kostscholen flikflooiden de jongens met elkaar en heel wat koloniale regenten hadden oog voor het lokale schoon van beide kunnes.

       
lees verder


Gay & City - What's in a Blow Job?

De waarheid is, dat ik dat weekend geil was. Ik kleedde elke aantrekkelijke voorbijganger op straat uit met mijn goed ontwikkelde geestesoog. Zoals het liedje luidt, ik was op zoek naar snelle liefde en ik wilde die snel. Op zaterdagmorgen ging ik bij Nick langs voor een kop koffie. Terwijl ik van mijn schuimige cappuccino nipte, staarde ik uit het raam, nog steeds een oogje op het begeerlijke verkeer houdend. “Er zijn veel Amerikaanse toeristen in de stad,” zei Nick. “Goed dan...,” ik speurde de straat nog een keer af, “let’s go and GET some!”

       
lees verder


Living Together - Het huwelijk vijf jaar opengesteld voor homo’s

Sinds april 2001 kunnen twee vrouwen of twee mannen in Nederland burgerlijk huwen. De wet die dit regelt, is op 1 april 2001 in werking getreden. Nederland kent daarmee uitdrukkelijk geen “homo-huwelijk,” een huwelijksvorm die uitsluitend gericht is op twee personen van hetzelfde geslacht. In Nederland is er namelijk voor gekozen om het bestaande burgerlijk huwelijk (dat voorheen alleen open stond voor personen van verschillend geslacht) open te stellen voor personen van gelijk geslacht. De bovengenoemde wet, de Wet Openstelling Huwelijk van 21 december 2000, is dan ook “slechts” een wijzigingswet die Boek 1 van het Nederlandse Burgerlijk Wetboek aanpast

       
lees verder


Brief uit Brussel - Prostaatkliniek

Lieve Noorderburen,

Het moet gezegd worden. Tot in de verste uithoeken van Nederland kunnen gays hun toevlucht zoeken in bars, sauna’s, disco’s, clubs en pornocinema’s. Wij, Belgen, kunnen dat niet zeggen. Een gaycafé in een godvergeten Vlaamse boerengemeente is niet voor morgen, integendeel. Een deel van de homoseksuele Belgische mannen uit afgelegen gebieden moet, na ettelijke masturbatiebeurten en eelt op de handen, vele kilometers rijden vooraleer een gaybar te vinden om daar, hopelijk en met de moed der wanhoop, gelijkgezinden tegen het lijf te lopen.

       
lees verder


Innovatieve mode voor eeuwige nomaden van Bruuns Bazaar

Voor de man die niet bang is om de wereld te verkennen en die krijgt wat hij wil, is er het kledingmerk Bruuns Bazaar. Innovatieve mode uit Denemarken. Dit kledinglabel heeft een grote groep fans in de Scandinavische landen. Opgericht in 1995 door de broers Teis Bruun en Bjorn Bruun en anno 2006 in meer dan dertig landen vertegenwoordigt. Bruuns Bazaar staat voor een samensmelting van klassieke elementen verpakt in een modern jasje. Voorzien van veel persoonlijke aandacht.

       
lees verder


Short News

Sauna Blue River op donderdagavond goedkoper voor jongeren

Sauna Blue River in Den Haag is een van de meest complete en luxe herensauna’s van Nederland, waar een persoonlijke sfeer en hygiëne hoog in het vaandel staan. Naast de sauna-faciliteiten biedt Blue River diverse extra’s die een saunabezoek nog gevarieerder en prettiger maken. Zo kunnen bezoekers tijdens hun rustperiode plaatsnemen in een in oosterse sferen ingerichte lounge, of genieten van een door de kok smakelijk bereide maaltijd.

       
lees verder


Gay History - Expositie in Westerbork over vervolging en verzet van homo’s

Het begint met nee zeggen is de titel van een boek dat op 21 april in het herinneringscentrum Westerbork wordt gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling Wie kan ik nog vertrouwen? Klaus Müller, de samensteller van het boek en de tentoonstelling, heeft al eerder een boek over het onderwerp homoseksualiteit onder het nazi-regime verzorgd, dat eind 2005 bij Schorer Boeken verscheen. De twee boeken Doodgeslagen, doodgezwegen: Vervolging van homoseksuelen door het nazi-regime 1933-1945 en Het begint met nee zeggen: Biografieën rond verzet en homoseksualiteit 1940-1945 vormen samen het achtergrondverhaal bij de tentoonstelling in Westerbork.

       
lees verder


Homodok krijgt onderdak in nieuwbouw Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nadat er lange tijd over een aantal opties werd gesproken, sloten het Internationaal Homo/Lesbisch informatiecentrum en Archief (IHLIA) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) begin maart een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst behelst inhuizing van de Amsterdamse vestiging van IHLIA, Homodok-Lesbisch Archief Amsterdam, in de nieuwbouw van de centrale bibliotheek van de OBA op het Oosterdokseiland, naast het Centraal Station. Hier zullen de boeken, grijze literatuur, tijdschriften, audiovisueel materiaal, beeldmateriaal en knipsels van de Amsterdamse IHLIA-vestiging worden ondergebracht.

       
lees verder


Vorig jaar opnieuw verontrustende toename geslachtsziekten

Begin april maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de voorlopige soa-cijfers over 2005 bekend. Hieruit blijkt een verontrustende stijging van het aantal chlamydia- en hiv-infecties. De cijfers wijzen op een toename van onveilig seksueel gedrag. Mede naar aanleiding van deze nieuwe cijfers wil Soa Aids Nederland - het expertisecentrum voor soa en hiv - dat het aantal soa-testen toeneemt. Ook vindt het centrum dat de preventie gericht op jongeren, homomannen en allochtonen effectiever moet worden.

       
lees verder


Amerikaanse homo’s gemolesteerd op St. Maarten

Twee medewerkers van de Amerikaanse televisiemaatschappij CBS zijn op het Caribische eiland St. Maarten door een groep mannen in elkaar geslagen in wat de slachtoffers als een homovijandige aanval beschrijven. Een televisiestation in Miami berichtte begin april dat Richard Jefferson, een producer bij CBS Nightly News, en zijn vriend Ryan Smith, producer en onderzoeker bij 48 Hours, werden aangevallen toen ze een populaire bar verlieten, nadat ze al eerder op de avond in de club een aanvaring met de mannen hadden gehad. De agressors beschimpten de twee mannen met homofobe opmerkingen en sloegen hen met een bandenlichter

       
lees verder


Gerard Reve (1923-2006), auteur én strijdbaar pionier van de homo-emancipatie

Kort nadat de zon op zaterdag 8 april was onder gegaan, doofde het levenslicht van Gerard Reve voorgoed. De zelfbenoemde Volksschrijver overleed in het verpleeghuis St. Vincentius in het Belgische Zulte, waar hij al een paar jaar werd verpleegd omdat de ziekte van Alzheimer zijn ooit zo sprankelende geest in diepe duisternis had gehuld. Een week voor Reve’s dood publiceerde Ad Fransen in HP/De Tijd nog een verslag van een bezoek aan Reve waaruit bleek dat de man die ooit als geen ander met woorden en taal kon jongleren niet anders kon uitbrengen dan: “Schrum..., brum...”

       
lees verder


Nederlandse gay zwemkampioenschappen vieren eerste lustrum

Op donderdag 25 mei 2006 (Hemelvaartsdag) vindt in Den Haag de NKGay 2006 plaats. Deze zwemkampioenschap voor homoseksuele (m/v) sporters in Nederland vindt iedere twee jaar plaats. Samen met de jaarlijkse Eurogames en de vierjaarlijkse Gay Games behoort de NKGay tot de belangrijkste wedstrijden voor de Nederlandse gay zwemmer. In Den Haag worden circa tweehonderdvijftig deelnemers verwacht. De organisatie van de NKGay geschiedt per toerbeurt door steeds andere clubs.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media