Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1019 people
86447 users - nu online: 1019 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 168, augustus 2005 (14)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Queer History - Een tijdelijk HomoMuseum in New York

New York is bekend om zijn kunst- en homowereld en alle verbanden daartussen. Alleen al in Chelsea (ook beroemd om zijn “muscle queens”) zijn zo’n 230 galeries en daar is heel wat homosueels te zien: van Andy Warhol en Richard Prince tot de Frans-Colombiaanse schilder van mannenlichamen Luis Caballero. In Soho zit de Leslie-Lohman galerie die zich geheel richt op “gay and lesbian art.” Dat levert soms veel blote pikken op of stoere mannenlijven. In het voorjaar was er een mooie tentoonstelling met foto’s van hoerenjongens uit Baltimore en omstreken. De Fales Library van de New York University, 70 Washington Square South, heeft nog tot 15 september een expositie over Pansy, Dyke, Homo, Fag: 150 Years of Queer Culture, waar, zoals je van een bibliotheek mag verwachten, vooral boeken en manuscripten liggen. Ze tonen een brief van Bosie aan Oscar uit mei 1895 (de tijd van het tweede proces met Oscar Wilde bijna achter de tralies en Lord Alfred “Bosie” Douglas veilig in Parijs) met de mooie slotzin: “I am always your own loving and devoted boy, Bosie.”

       
lees verder


Film News - Gay films op het New Fest Filmfestival

In New York is jaarlijks het filmfestival “New Fest”. Dit jaar vond van 2 tot 12 juni de zeventiende editie van dit LGBT Film Festival plaats. Er draaiden in elf dagen zo’n tachtig hoofdfilms en meer dan honderd korte films uit veel verschillende landen. Te veel om allemaal te zien. Uit die overvloed een keuze.

De eerste film die ik zag was matig, Good Boys van Yair Hochner. Een Dennis Cooper/Gus van Sant-achtige film over drie hoerenjongens, een gedrogeerde vrouw die ook al hoer is en een dochter in Tel Aviv. Er gebeurt van alles zonder plot. Ook niet echt leuke jongens; één acteert wel grappig en een ander is wel mooi. Het is erg gewelddadig maar zonder dat het geloofwaardig is. Wel vallen een paar grappige seksscènes met klanten te zien en een keer een nummertje in een toilet. De grootgeschapen hoofdfiguur die het liefst van achteren genomen wordt, zien we helemaal bloot, een tweede alleen van achter maar zijn ding bungelt wel mooi onder zijn bilnaad uit. Al met al niet geweldig.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

‘Kijk, zei Gothon, als je eens wat je nu denkt omdraait, op zijn kop zet en binnenste buiten keert, dan heb je vier maal ongelijk. Nou, want denk je daar van? ‘Pff,’ krabde Claude zich op zijn kop, ‘wat ik daar van denk. Moet ik daar dan iets van denken?’ ‘Nee, moeten niet. Maar een mens kan eigenlijk niet anders. Wat ik alleen maar wil zeggen is: alles wat wij denken verandert geen jota aan de wrekelijkheid. Aan wat is. Al dat denken is eigenlijk alleen maar verzet. Of een verzetje. Want wat doe je daarmee?’ ‘Waarmee? ‘Met dat denken?’ ‘Wat ik doe als ik denk? Of wat ik denk dat ik doe? Wat bedoel je eigenlijk?’ ‘Wat gebeurt er als je denkt, als je aan het denken bent? En daar is een mens de hele godganse dag mee bezig, hè. Tot in zijn slaap toe. Dagdromen en ‘s nachts dromen, daar is alles eigenlijk wel mee gezegd.’

       
lees verder


Portfolio - Anderhalve eeuw mannenfotografie te boek gesteld

In 1980 begon de toen achttien-jarige Benedikt Taschen een boekwinkel in Keulen. Vier jaar later trad hij voor het eerst op als uitgever van een kunstboek en sindsdien is de naam Taschen Verlag niet meer weg te denken uit de internationale boekenwereld. Taschen’s uitgeverij is gespecialiseerd in somptueuze koffietafelboeken die echter, in tegenstelling tot het overgrote deel van de kunstboekenproductie, voor een heel schappelijke prijs worden aangeboden. Een ander opvallend kenmerk van deze uitgeverij is dat men zich niet beperkt tot de zogenaamde Hoge Kunst, maar ook commerciële en subculturele kunstuitingen aan bod laat komen.

       
lees verder


NY Pride - Parades en politie in New York

New York heeft tegenwoordig meer dan één gay parade. Het begint in de eerste weekenden van juni met de optochten in de voorsteden Staten Island, Queens en Brooklyn. Daarna was er dit jaar voor het eerst de transgender parade op vrijdag, op zaterdag volgde de “dyke parade” en op zondag is tenslotte de grote gay parade van New York. De eerste drie waren kleine evenementen van ieder een paar honderd bezoekers. Er zit wel toekomst in, want de homo- en lesbobevolking trekt weg uit de Village en Chelsea naar beter betaalbare plekken zoals Astoria, Williamsburg en Brooklyn.

       
lees verder


Fashion - Schiesser Aqua

Het belooft een verleidelijke en kleurrijke zomer te worden met de zwemshorts en slips van Schiesser. Dit merk maakt van elke man de perfecte beach boy. Van lifeguard uit Baywatch tot een onconventionele surfdude uit de Caribbean. In Schiessers Baywatch-thema doet de retrostijl je terugdenken aan de jaren ’80. Beach shorts en slips in klassieke kleuren, waaronder rood en denim, zijn echte eyecatchers door het gebruik van authentieke badges en contrasterende stiksels. Handig zijn de zakken met vecrosluiting. Prints zijn hot deze zomer. Een swimshort met bloemenprint is dan ook de must-have van dit seizoen.

       
lees verder


Interview met Burgemeester Job Cohen

Job Cohen: "Mensen moeten leren het recht op te eisen om te zijn zoals je bent"
Alweer twee jaar is het geleden dat we de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, hebben gesproken. Dat interview werd afgesloten met de wens van de burgemeester de Gay Games weer in Amsterdam te zien. Dit ondermeer vanwege de fantastische sfeer en het grote succes van de Gay Games. Niemand heeft toen kunnen vermoeden dat door een aantal dramatische gebeurtenissen in Amsterdam het klimaat van vrijheid en tolerantie een wending zou krijgen. Burgemeester Cohen kreeg van velen kritiek en hem wordt een laks optreden verweten.

       
lees verder


Cineast Ismail Merchant op 68-jarige leeftijd overleden

Na een korte ziekte overleed de filmmaker Ismail Merchant op 25 mei in een ziekenhuis in Londen. Merchant werd op 25 december 1936 in Bombay geboren als enige zoon in een moslim-gezin met zes dochters. Hij volgde zijn opleiding aan zowel Islamitische als Jezuïtische scholen en was daardoor goed thuis in zowel de Koran als de Engelse literatuur. Al op de universiteit toonde hij door de productie van toneelstukken een neiging in de richting van de carrière die hem wereldfaam zou bezorgen. Na zijn aankomst in New York in 1958 verruilde hij zijn familienaam Abdul Rehman voor het cosmopolitischer klinkende Merchant.

       
lees verder


Rechter bepaalt dat Italiaanse homo mag autorijden

Een Siciliaanse rechtbank heeft onlangs het Italiaanse bureau voor rijvaardigheidsbewijzen veroordeeld omdat die het rijbewijs van een homoseksuele man had ingenomen. Het bureau had gezien dat de man vanwege zijn seksuele voorkeur van militaire dienst was uitgesloten, en twijfelde daarop aan zijn rijvaardigheid. Volgens de rechter is homoseksualiteit “slechts een persoonlijkheidsstoornis,” die niet van invloed is op iemands capaciteit om auto te rijden.

       
lees verder


Aziatische homo’s houden eerste internationale conferentie

Op donderdag 7 juli werd in Bangkok de opening gevierd van de allereerste regionale conferentie over de homoseksuele, lesbische en transgender gemeenschappen van Azië. Op deze conferentie hielden geleerden, activisten en kunstenaars zich bezig met een verscheidenheid aan onderwerpen, van discriminatie tot de manier waarop transseksuelen in films worden weergegeven. Meer dan vijfhonderd afgevaardigden bezochten de driedaagse gebeurtenis, en die waren niet alleen uit Oost-Aziatische landen afkomstig, maar ook uit onder andere Israël, Pakistan en de Verenigde Staten.

       
lees verder


Japanse wetenschappers claimen doorbraak in onderzoek aids-medicatie

Een groep Japanse onderzoekers claimt dat ze een uiterst werkzaam nieuw medicijn hebben ontwikkeld dat het binnendringen van menselijke cellen door hiv tegengaat en dat bovendien amper bijwerkingen heeft. Het medicijn, AK206 genaamd, werd begin juli gepresenteerd op de in Kobe gehouden internationale conferentie over aids in Azië en de Pacific. De wetenschappers zeggen dat de belangrijkste eigenschap van het medicijn is, dat het het aids-virus buitensluit op het moment dat het een menselijke cel wil binnendringen.

       
lees verder


Homo-agent leidt onderzoek naar aanslagen in Londen

De hoogst geplaatste homoseksuele politie-agent ter wereld, Brian Paddick, leidt het onderzoek naar de aanslagen die Londen op donderdag 7 juli hebben opgeschrikt. Paddick heeft nooit een geheim van zijn seksuele voorkeur gemaakt, maar dat heeft hem niet geschaad in zijn carrière. Hij is de kleinzoon van een politieman en groeide op in Zuid-Londen. In 1976 trad hij in dienst bij de Metropolitan Police en doorliep daar verschillende rangen.

       
lees verder


Record schadevergoeding voor slachtoffers § 209 in Oostenrijk

Begin juni heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in een opzienbarend vonnis de Oostenrijkse regering veroordeeld vanwege de jarenlange vervolging van homoseksuelen op basis van artikel 209 in het Wetboek van Strafrecht en tegelijkertijd twee slachtoffers hiervan een record schadevergoeding toegekend, namelijk ruim 106.000 euro. De mannen die deze zaak aanbrachten werden op grond van de strafwet tot gevangenisstraffen veroordeeld, de een, G.B., in 2000 door het Landesgericht Wels tot drie maanden voorwaardelijk en de ander, H.G., een jaar later door het Landesgericht Innsbruck tot anderhalf jaar onvoorwaardelijk, waarvan hij ook daadwerkelijk een jaar heeft uitgezeten.

       
lees verder


Homobeleid Amsterdam krijgt nieuwe impuls

De gemeente Amsterdam gaat het homobeleid een nieuwe impuls geven. Dat is de uitkomst van een overleg dat burgemeester Job Cohen en wethouder Ahmed Aboutaleb van Amsterdam op woensdag 8 juni hebben gevoerd met Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland, en Hans Docter en Tania Barkhuis van COC Amsterdam. Bij dit overleg waren ook vertegenwoordigers van de Amsterdamse politie aanwezig, waaronder de plaatsvervangend korpschef Wijdings.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media