Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 962 people
86447 users - nu online: 962 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 161, januari 2005 (14)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni/ juli 2020Rome - Antieke en moderne saunacultuur

Nog geen vijftien jaar geleden had je in Rome de keuze uit drie clubs en twee parken om aan je gerief te komen. Tegenwoordig erkennen de Italianen het bestaan van homo’s steeds openlijker. De grootste sauna van de hoofdstad heeft een transparante ingang. Met de eigenaar praten we over de klassieke badcultuur en de voortschrijdende emancipatie.

       
lees verder


Portfolio - Op de bank bij Tom Bianchi

De Amerikaanse fotograaf Tom Bianchi werd in het begin van de jaren negentig wereldberoemd in de homoscene met in stijlvol zwart-wit uitgevoerde, glamoureus-erotische foto’s van de welgestelde en welgeschapen nichtenjet-set. De laatste jaren heeft zijn stijl echter een verandering ondergaan, zoals blijkt uit de twee delen van On the Couch. Hij werkt nu in kleur en seks speelt een veel belangrijkere rol.

       
lees verder


Fillm News

Achter de schermen

Brad Pitt vindt Matt Damon sexy


Elk jaar kiest het Amerikaanse blad People Magazine “The Sexiest Man Alive.” De gelukkige winnaar krijgt een plaats op de cover van het tijdschrift en natuurlijk de eer. Dit jaar was acteur Jude Law de gelukkige. Daar was Brad Pitt het niet helemaal mee eens. Als het aan deze mooie man had gelegen, stond maatje en collega Matt Damon nu op de cover. Brad Pitt heeft de titel zelf al eens verworven, en gunt nu Matt Damon deze eer ook van harte.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

‘Waar is Paulard?’ was de eerste gedachte van Franck op het bed van dennennaalden waarop hij was beland. Hadden ze hem ook gepakt? In dat geval was er geen helpen meer aan. Had hij ’m op tijd kunnen smeren? Zo ja, wist hij dan wat hem was overkomen en zou hij hem hieruit kunnen redden of zou hij hem aan zijn lot overlaten? Paulard liep waarschijnlijk onbezorgd verder, in de overtuiging dat ze elkaar vroeg of laat op het pad zouden tegenkomen, tenzij die smeerlap hem gewoon had laten vallen. ‘Wat ben je toch aan het hollen, kereltje? Zie je niet dat die broek je helemaal niet past?’ vroeg de gebladerde man, zonder verdere vragen te stellen over de herkomst van het kledingstuk. Hij gaf hem een hand om hem te helpen met opstaan.

       
lees verder


Malta, een mediterraan eiland met verrassingen

Dit jaar is ook Malta tot de Europese Unie toegetreden. Sinds 1814 was Malta een Britse kolonie, waarvan de ligging van groot strategisch belang was. In 1947 werd een eigen regering toegestaan en vanaf 1964 is Malta onafhankelijk. De laatste Engelse diensten verlieten Malta echter pas in 1979. Hierbij lieten ze de Engelse taal na als tweede officiële taal, tezamen met de Maltese taal. Malta ligt ongeveer drieënnegentig kilometer ten zuiden van Sicilië in de Middellandse zee en heeft een 400.000 inwoners tellende bevolking.

       
lees verder


Pink Point Chit Chat

Met de 'Take Care Week' rond World Aids Day en het publiceren van het Monitoronderzoek naar seksueel gedrag onder homomannen, is het de laatste tijd druk met Schorer, de stichting die zich bezig houd met de gezondheid van homo's en lesbo's. Alhoewel de resultaten van het onderzoek een zorgelijk percentage van onveilige seks laten zien, weigert de Gemeente de begroting van Schorer sluitend te maken. Een gesprek met Leo Schenk, medewerker hiv-soa preventie bij Schorer.

       
lees verder


DVD News - O Fantasmo Geobsedeerd door een motorrijder

O Fantasma is wellicht shockerend voor sommigen maar een zéér erotisch geladen film. De doorbraak voor regisseur Rodrigues? Eerder maakte hij twee documentaires en twee korte films. O Fantasma is een film over dierlijke lust. Sergio (prachtige rol van Ricardo Meneses) is een vuilnisophaler in Lissabon. Zijn grote (en enige) vriend is zijn hond Lorde. Er is een vrouwelijke collega die hem wel ziet zieten (wie niet?), maar Sergio geeft de voorkeur aan anonieme seksavontuurtjes met mannen (onder andere op een openbaar toilet en door aanranding van een vastgebonden politieagent).

       
lees verder


Monitoronderzoek Amsterdam 2004

In 2003 voerde de Schorerstichting in samenwerking met de Universiteit Maastricht voor de eerste keer in Amsterdam een Monitoronderzoek uit onder homo- en biseksuele mannen. Vrijwilligers verspreidden bijna negenhonderd vragenlijsten op homo-ontmoetingsplaatsen zoals kroegen, sauna's, seksfeesten, het COC en sportverenigingen. De vragenlijst werd ingevuld en teruggestuurd door 482 mannen.

       
lees verder


CD Review - Tropisch Genot

Voor diegene die de winter het liefste buiten de deur willen houden, zijn er drie uplifting cd's verschenen met zwoele tropische klanken. Van Pedro Jesus uit Puerto Rico is zojuist z'n vierde cd Pa'l Bailador van de pers gerold en deze is ook in Nederland uitgebracht. Acht swingende nummers voor de dansvloer. Pedro is niet alleen een fantastische zanger maar ook songwriter, hij schreef al z'n teksten zelf. Ditmaal horen we hem ook in een duet met salsero Tito Rojas. De salsa cd van 2004!

       
lees verder


Wil de echte Casey Donovan opstaan?

De televisietalentenjacht Idols is wereldwijd zeer succesvol. Zo ook in Australië. Onlangs won daar de zestien-jarige, enigszins op Ricky Lake lijkende Casey Donovan deze wedstrijd. Om dit te vieren plaatste één van de sponsors, Telstra, een paginagrote advertentie in kranten in Sydney en Melbourne. Hierin werd gewezen op de mogelijkheid het winnende liedje te downloaden van de website www.caseydonovan.com.

       
lees verder


Had Goya een relatie met Martin Zapater?

In de recent onder redactie van Claude J. Summers verschenen Queer Encyclopedia of the Visual Arts wordt de Spaanse kunstenaar Francisco de Goya (1746-1828) kort opgevoerd in het algemeen-beschrijvende gedeelte over achttiende-eeuwse Europese kunst. De auteur, Kieron Devlin, stelt dat hij “schilderijen van uitzonderlijke bezieling en intensiteit produceerde, vooral in zijn etsen [sic]. Hoewel zijn werk niet gemakkelijk te classificeren valt, is het een voorbode van de diepere, donkerdere emoties die door de Romantiek worden blootgelegd.”

       
lees verder


Homo-organisatie betreurt handhaven godslastering

Na de moord op Theo van Gogh zag minister Donner een kans om Nederland terug te werpen naar de jaren vijftig. Op een CDA-congres stelde hij voor het wetsartikel over godslastering - dat al decennia een dode letter is - weer in ere te herstellen. Zowel in het kabinet als in de Tweede Kamer stuitte deze suggestie op afkeuring, met een debatje tot gevolg. Een motie het wetsartikel te schrappen werd echter niet aangenomen.

       
lees verder


Geen rechtszaak tegen biseksuele Alexander de Grote

Een groep van vijfentwintig Griekse advocaten is boos op regisseur Oliver Stone omdat hij Alexander de Grote als biseksueel heeft geportretteerd. In Stone’s film heeft Alexander een intieme relatie met een jeugdvriend, maar volgens de advocaten is er geen enkel bewijs dat hij ooit mannelijke minnaars heeft gehad. Ze wilden dan ook met een rechtszaak afdwingen dat de film zou worden vooraf gegaan door de mededeling dat die niet historisch acuraat is.

       
lees verder


Fashion - M.A.C.

Dit Canadese cosmeticamerk profileert zich als een universeel make-upmerk voor zowel vrouwen als mannen. Voor iedereen die denkt dat hij/zij het nodig heeft. De producten zien niet specifiek gericht op mannen of vrouwen. Totale vrijheid dus. Make-up Art Cosmetics is er voor all sexes... all ages and all mixes. Welcome to the world of M.A.C...

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Les Johns


High end Bodywear Concept store

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media