Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1085 people
86447 users - nu online: 1085 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 157, september 2004 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Het Grote La Michel Interview, deel 1 - Trava tijdens oorlog, wederopbouw en sek

'Ik heb zoveel mannen gehad..., daar had Duitsland bijna de oorlog mee gewonnen'

Uw verslaggever was vijftien jaar toen hij met een vriendje de auto van zijn vader stond te wassen. Opeens werd hij aangestoten en zei het vriendje: “Kijk dat is een kerel!”. Er liep een struise dame langs waar uw verslaggever, groen als hij was, in de verste verte geen man in herkende. Het werd dus een hevige welles-nietes-strijd met het vriendje, doch het zaad was geplant.

       
lees verder


Fashion Report - Milaan Style 04/05

De Italiaanse mode-industrie meldde over de zomer van 2003 opnieuw een terugval van ruim vijf procent. Het verlies over de wintermaanden van 2003-2004 wordt nog dramatischer ingeschat. Gucci rapporteerde over 2003 een netto winstdaling van drieëntwintig procent. Ook Tom Ford ging er qua salaris in 2003 zesendertig procent op achteruit. Ford verdiende over 2003 een basissalaris van 2,65 miljoen euro, een jaar eerder was dit nog 3,95 miljoen euro. “Toch ligt het ergste achter ons,” aldus Giorgio Armani.

       
lees verder


Film & DVD News - Klassieke muziek op dvd

Herbert von Karajan

Bewierookt om zijn briljante vakmanschap, verguisd om zijn verpletterende “ego”, zijn vroegere lidmaatschap van de NSDAP, zijn jet-set-leven en zijn streven om met de nieuwste audio en visuele technieken al zijn kwaliteiten als dirigent en regisseur helemaal naar zijn hand te zetten: Herbert von Karajan (1905-1989).

       
lees verder


Pink Point Chat - Een reeks gesprekjes met mensen bij Pink Point, de homo-inform

Vorig jaar heeft de Stichting Homomonument zichzelf opgeheven, vijftien jaar na de onthulling van het monument in 1987. Menne Vellinga was gedurende die vijftien jaar voorzitter van de stichting.

Het Homomonument is eigendom van de gemeente Amsterdam, nu jullie ermee zijn gestopt is er geen homo-organisatie die zich bezighoudt met het monument - vind je dat niet raar?

"Er zijn wel degelijk organisaties die zich betrokken voelen bij het Homomonument. Denk als eerste aan de mensen van de Pink Point kiosk.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

Claude had beslist geen zin om dat rotjong Paulard mee te nemen naar de bistrot van het dorp. Maar het idee van Gothon leek hem wel juist en hij bewonderde de ongekunstelde manier waarop de oude meester met zijn pupillen omging. Je moest er tonnen genegenheid in steken, zonder iets terug te krijgen. En Gothon had een bijzondere gave, een gratie, om zich met een dertigtal knullen bezig te houden die elders niet wilden deugen en die deze dag- en nachtopvang tot een jongenshel van de eerste orde hadden kunnen maken. En toch liep alles, dank zij de aanwezigheid van Gothon, min of meer op rolletjes. En dat was een klein wonder.

       
lees verder


Hollywood's geile opdonders voor de camera van Sean Bentz

De dag voor ik dit stukje moest inleveren, bezocht ik bij Mister B de opening van een expositie met foto's van Cor Heynen. In donkere zwart-wit beelden legt deze Nederlandse kunstenaar de wereld van leer en SM vast, waarbij hij gebruik maakt van modellen die duidelijk aan gene zijde van de dertig zijn. Heynen maakt geen gelikte plaatjes, maar verbeeldingen die uit het rauwe leven gegrepen lijken te zijn.

       
lees verder


Joe Phillips' jongens willen maar één ding: elkaar!

In het mei-nummer van Gay News mocht ik Joe Phillips' stripalbum The Advertures of a Joe Boy, Vol. 1 bespreken. Ik maakte daarbij ook kort gewag van het ongeveer tegelijkertijd verschenen For the Boys. Tijd om nu eens uitgebreider aandacht aan dit boek te besteden, het tweede waarin losse tekeningen van Phillips zijn verzameld.

       
lees verder


Elf: flair en kwaliteit

Bij mijn weten worden museumrestaurants nauwelijks serieus gerecenseerd. Je komt toch voor de kunst! Maar als die dan tegenvalt, heb je tenminste nog leuk en/of lekker geluncht. In het Stedelijk Museum in de Paulus Potterstraat waren zowel de tentoonstellingen als het culinaire aanbod in Karel Appel’s lunchroom de laatste jaren beide teleurstellend.

       
lees verder


San Francisco, aantrekkelijke vakantiebestemming in de 'Golden State' Californië

Nu de dollar zo goedkoop is staat een reis naar Californië bij menigeen boven aan het verlanglijstje. Weer eens heel iets anders doen de afgesleten vakanties naar Frankrijk, Spanje of, nog erger, Ibiza. Californië, ook wel “the golden state” genoemd, ligt ongeveer twaalf uur vliegen van Amsterdam. Geen gezeur met overstappen want er zijn rechtstreekse verbindingen met San Francisco, Los Angeles en San Diego.

       
lees verder


Sauna Boomerang bestaat vijf jaar

Sauna Boomerang viert deze maand het vijfjarig bestaan, wat een goede reden was om er weer eens een bezoekje af te leggen. Mij was verteld dat Boomerang onlangs een aantal renovaties heeft ondergaan, en dat bleek waar te zijn. De schommelstoelen zijn vervangen door grotere en comfortabeler banken, en de videokamer is verbeterd door de toevoeging van een omvangrijkere matras. De douches en de jacuzzi-ruimte zijn opgeknapt, evenals het ventilatiesysteem. En, niet onbelangrijk, de kabines zijn vergroot!

       
lees verder


Short News

Sacramento Girlie Men

In krachtige bewoordingen liet de gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, onlangs weten wat hij vond van de senaatsleden van de opppositionele democratische partij: "girlie men", hij zei nog net geen "sissies", maar bedoelde dat natuurlijk eigenlijk wel. De krachtige taal bleek aan te slaan, maar op een andere manier dan Arnie voor ogen had gestaan: mode-ontwerpster Sarah Lefton fabriceerde een t-shirt met de kreet "Sacramento Girlie Men" erop en dat werd een grote hit, en niet alleen bij homo's.

       
lees verder


Coming-out op kousevoeten

De voorman van de Duitse liberalen (FDP), Guido Westerwelle is homoseksueel. Dat wist iedereen eigenlijk al - niet voor niets werd hij in de Duitse homoscene altijd al Schwesterwelle genoemd. Onlangs besloot hij echter om de stilte te doorbreken. Niet door - zoals de Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit - er in het openbaar iets over te zeggen en daarna, voorzien van regenboogketting, op geen CSD-praalwagen meer te ontbreken, maar door zijn vriend mee te nemen naar het verjaarspartijtje van Angela Merkel, de nummer één van de Duitse Christen-democraten. Er werd een fotootje gemaakt, dat kwam in de krant en dat was dan ook eigenlijk alles.

       
lees verder


GroenLinks wil uitleg in meer talen bij Homomonument

De betekenis van het Homomonument wordt momenteel uitgelegd in het Nederlands, Engels en Frans. GroenLinks in Amsterdam wil dat dit aantal talen wordt uitgebreid met ten minste Arabisch, Duits en Japans. De partij meent dat er op weinig plekken in de wereld een zo tolerant klimaat voor homo's bestaat als in Amsterdam, wat het resultaat is van een jarenlange emancipatiestrijd in een stad met een open, ruimdenkende cultuur.

       
lees verder


Premier Cambodja tegen proef met nieuw medicijn

Op de onlangs in Bangkok gehouden Aids-conferentie werd door activisten geprotesteerd tegen een voorgenomen test in Cambodja met een nieuw medicijn. Onlangs sloot de Cambodjaanse premier Hun Sen zich hierbij aan met de mededeling dat hij tegen het testen van medicijnen op Cambodjanen is: "Alsublieft, gebruik geen Cambodjanen voor het testen van medicijnen. Als een proef noodzakelijk is, doe die alsublieft op dieren, en gebruik geen Cambodjanen."

       
lees verder


Homotoerist vermoord in Praag

Na de afbraak van het IJzeren Gordijn hebben de voormalige Oostblok-landen zich een prominente plaats verworven als homovakantiebestemming aangezien het leven en de jongens er (nog) goedkoop zijn. De Tsjechische regering riep homotoeristen onlangs echter tot grote voorzichtigheid op bij het oppikken van jongens. De aanleiding hiervoor was dat er in vijftien maanden tijd in Praag twee homotoeristen zijn vermoord. Het lichaam van Roy Breimon, een 54-jarige kunstenaar uit Washington, D.C., werd levenloos aangetroffen in een apartement dat hij in de Tsjechische hoofdstad had gehuurd.

       
lees verder


Kerry & Edwards: Geen bezwaar tegen verbod homohuwelijk Missouri

Het was te verwachten dat de juridische perikelen rond het homohuwelijk zouden doorwerken in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Hoewel het Democratische koppel Kerry-Edwards waarschijnlijk het meest voor de homoseksuele zaak kan betekenen, voorspelden commentatoren al dat ze nooit voor het homohuwelijk in het strijdperk zouden treden. Onlangs bleek zelfs het tegendeel het geval.

       
lees verder


Faubourg Presenteert...

Op 29 augustus wordt bij Galerie Faubourg een expositie van olieverfschilderijen van Frans van Oirschot geopend. Van Oirschot is gefascineerd door licht en weet dat op een bijzondere manier in zijn landschappen te verwerken. Zonlicht, schemer, of maanlicht creëren hun eigen sfeer. De mens doet voorzichtig zijn intrede in deze landschappen. De schilder weet zijn personages, of soms slechts het vermoeden daarvan, op een tedere manier in de wereld te zetten. Doen de schilderijen in eerste instantie idyllisch-romantisch aan, de toon is er uiteindelijk toch een van verlangen en gemis...

       
lees verder


Anabole steroïden: mythe en waarheid

Iedereen weet dat steroïden een belangrijke rol spelen in de huidige maatschappij. Als je Mr. Perfect Body niet kunt vinden, dan kun je hem misschien in jezelf vinden. Het is een ware verlokking: een perfect lichaam, de armen en de borstkas van je dromen, in een paar maanden. Geloof het of niet, maar haast alle professionele bodybuilders hebben anabole steroïden gebruikt. Tegenwoordig is het gebruik echter niet tot bodybuilders beperkt. Er zijn miljoenen atleten op steroïden, en ze komen in alle sporten voor. Het merendeel van de gebruikers loopt tegen de twintig. Steroïden worden gebruikt om hun sportprestaties te verbeteren, maar het moge duidelijk zijn dat het in onze maatschappij bovenal een kwestie van schoonheid is. Wat ook de reden mag zijn, het sommetje achter steroïdengebruik is: omvangrijke spieren = korte tijd + steroïden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.


RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media