Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1217 people
86437 users - nu online: 1217 people login
Auteurs Gay News
Vincent van der Kraan (16)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


La Michel, een van Nederlands beroemdste travestieten, werd geboren in 1933 in Oudewater. Als jongetje van tien pijpte hij al Duitse soldaten voor eten en drinken waarmee hij zijn moeder in leven kon houden. Op zijn vijftiende had hij al zoveel seksschandalen in het dorp veroorzaakt dat hij wegliep van huis. Hij kwam bij het circus en van daaruit bij een rijke Haagse heer met wie hij vijf jaar zou samenwonen. Hij begon na diens dood in travestie te verschijnen op chique Haagse feesten. Daarna trad hij op in nachtclubs in Den Haag en later ook in de Moulin Rouge op het Torbeckeplein in Amsterdam. Trava-optreden werd in die tijd streng vervolgd door de politie en Michel moest uitwijken naar de prostitutie om aan geld te komen.

nov 2004       
lees verder 10 min.


'Ik heb zoveel mannen gehad..., daar had Duitsland bijna de oorlog mee gewonnen'

Uw verslaggever was vijftien jaar toen hij met een vriendje de auto van zijn vader stond te wassen. Opeens werd hij aangestoten en zei het vriendje: “Kijk dat is een kerel!”. Er liep een struise dame langs waar uw verslaggever, groen als hij was, in de verste verte geen man in herkende. Het werd dus een hevige welles-nietes-strijd met het vriendje, doch het zaad was geplant.

okt 2004       
lees verder 13 min.


Op zaterdag 14 augustus vanaf 14.00 uur wordt de fameuze, jaarlijkse NaviGAYtion Party gehouden aan het Willemsdok. Tien grote luxe party-boten voor feestgangers varen af en aan waarbij ze een waterdans maken door de grachten en de havens van Antwerpen om na een uur en een kwartier weer aan te meren. Het wordt 's werelds grootste botenballet. Sommigen boten kunnen zelfs om hun as draaien en de kapiteins passen hun vaarwijze enigszins aan aan de uitbundige feestvreugde van de dag.

aug 2004       
lees verder 5 min.


Barebacking is oorspronkelijk een cowboyterm en betekent “Rijden zonder zadel.” Binnen de seks wordt het echter gebruikt voor “Neuken zonder condoom." Het grote probleem is dat barebacking in de praktijk direct geassocieerd wordt met onveilig vrijen terwijl het in de meest voorkomende gevallen niet onveilig is. Besef dat de mensheid zou uitsterven als er niet meer aan barebacking gedaan zou worden. Zoals een geïnterviewde zei: “Voor hetero’s is barebacking zo ongeveer de standaard.”

aug 2004       
lees verder 11 min.


Gay News onderzocht "The Only Turkish, Gay Only Hotel," Ada Livadi in Alanya. Vertrek vanaf Schiphol 19:15 uur, aankomst Alanya Airport 22:30 uur (23:30 Turkse tijd). De afstand van het vliegveld naar Alanya is honderddrieëntwintig kilometer. Onderweg valt op dat er bijzonder grootse, moderne Turks-classicistische hotels zijn gebouwd met grote oprijlanen en hoge pilaren bij de ingang... heel Amerikaans, ofwel: ze lijken duur en zijn evenzogoed stijlloos. Bij Ada Livadi Otel stappen de nichten uit de heterobus.

dec 2003       
lees verder 10 min.


De Reguliersdwarsstraat was begin jaren zeventig niet veel meer dan een uitgestorven straat met slechts woonhuizen en een fietsenstalling. Er zat één café in de straat, het homocafé MacDonalds. ’s Nachts kon je in de straat een kanon afschieten, de enige levende wezens waren de in- en uitgaande bezoekers van de MacDonalds. Het was een van de best lopende gay-cafés van de jaren zestig.

okt 2003       
lees verder 9 min.


Toevallig was het, toen we op donderdag 13 juni in Moskou aankwamen, net de viering van het twaalf-jarig bestaan van de nieuwe federatie Rusland. De enorm brede Twersky Boulevard, waarop normaal over twaalf banen het verkeer scheurt, werd op deze dag ingenomen door duizenden wandelende Moscovieten en toeristen die de massale festiviteiten op het Rode Plein kwamen bijwonen. Vooral de soldaten vormden een mooie start voor onze verkenning van Moskou's Gay Life.

aug 2003       
lees verder 10 min.


Al sedert dertig jaar is in Enschede ‘t Bölke gevestigd. Eigenaren zijn Frans Loohuis (41) en Hans Oudeheuvel (39). Beiden rasechte Enschedeërs. Zij namen de zaak twaalf jaar geleden over toen de vorige eigenaar failliet was gegaan.

aug 2003       
lees verder 5 min.


Voor Nederlandse homo's die Gran Canaria en Ibiza zo langzamerhand wel gezien hebben, is een bezoek aan de spannende Braziliaanse stad Salvador een nieuwe uitdaging. Salvador, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Bahia, ligt in het Noordoosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan en heeft een tropisch zeeklimaat. De koudste dag van de afgelopen driehonderd jaar was ongeveer 21 graden. Zomers (rond december–februari) kan de temperatuur oplopen tot 35 graden maar de zeewind zorgt er altijd voor dat het dragelijk is.

jun 2003       
lees verder 9 min.


Brazilië kent jaarlijks drie grote carnavals. Die van Rio de Janeiro, van Salvador da Bahia en van Recife. In tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht heeft niet Rio maar Salvador da Bahia het grootste carnaval ter wereld. Dat van Rio wordt gekenmerkt door de mooiste kostuums en vindt alleen plaats in immense stadions. Rio is voor de toeristen, dat van Salvador voor de Brazilianen, waarvan er zo’n drie miljoen met carnaval in de stad neerstrijken. Het carnaval van Salvador gaat om de beste muziek en is een circuit-carnaval dat op drie plaatsen in de stad over de grote pleinen en door de grote avenues slingert. Het carnaval van Recife kent enorme hoge poppen en vindt plaats op één plek midden in de stad.

mei 2003       
lees verder 4 min.


De afgelopen vijfentwintig jaar hebben de homo babyboomers (zij die vlak na de oorlog zijn geboren) zich aangepast aan alle trends die achtereenvolgens de revue passeerden: “Disco,” “Leer,” “House," “Nieuwe Drugs,” ”Sportschool,” “Internet.” Nooit in de geschiedenis heeft een generatie zich zo, als een kameleon, “hip” weten aan te passen aan volgende generaties. Maar ook babyboomers, hoe modern ze ook willen zijn, blijken niet te ontkomen aan ietwat banale menselijke behoeftes zoals de hang naar wat eens was... het kunnen praten over vroeger... oude bekenden nog eens zien en doen wat je altijd verfoeilijkte... meedeinen op smartlappen en met elkaar bekende liedjes zingen. Op Zeedijk 14 in Amsterdam is sedert anderhalf jaar café de Barderij geopend, een kroeg voor springlevende vijftig- en zestigjarigen, die bij het heden even betrokken zijn als bij het verleden en daar nog trots op zijn ook.

apr 2003       
lees verder 6 min.


Al vijf jaar lang reizen wekelijks honderden jongeren vanuit heel Nederland naar Antwerpen om zich daar in discotheek Red & Blue te storten. Inmiddels is de R&B een begrip voor de Nederlandse gayscene geworden. Samen met La Demence in Brussel hebben beide disco’s België stevig op de Europese homokaart gezet. Geen Nederlandse horeca-haat-en-nijd maar broederlijke samenwerking tussen discotheken, prijzen die, in tegenstelling tot de Nederlandse, uitermate redelijk te noemen zijn, klantvriendelijke bediening en geen horecasluitingstijden, dat alles maakt het klimaat om in België te gaan stappen voor Nederlanders zeer aantrekkelijk.

mrt 2003       
lees verder


Mannenkunst heeft zich de afgelopen twintig jaar een weg gebaand naar de Nederlandse musea en galeries. Voor de jaren tachtig werd er in de afgelopen eeuw in Nederland bijna geen mannelijk-naaktkunst geproduceerd

dec 2002       
lees verder 7 min.


De leukste Haagse Gay Party van dit moment is ongetwijfeld de Melting Pot. Elke donderdagavond in het gebouw van COC Haaglanden, Basta.

sep 2002       
lees verder 5 min.


Door het Israëlisch Ministerie van Toerisme werd Gay News met nog een aantal Gay bladen uit Nederland en België uitgenodigd voor een reis naar Tel Aviv en Jeruzalem. Door de Palestijnse zelfmoordaanslagen is het toerisme in Israël bijna volledig ingestort. Het opdrogen van de toeristenstroom betekent dat hotels grotendeels leeg staan, bezienswaardigheden niets te doen hebben, taxi’s vechten om klanten, het bruisende extra ontbreekt aan Gay Bars, namelijk “de toeristen”,kortom malaise in de toeristenindustrie.

sep 2002       
lees verder 8 min.


Interview met Thierry Coppens, eigenaar van de grootste en succesvolle Belgische gay discotheek “La Demence” in Brussel. Het is de avond van 30 april, de avond van de grote “Man Killers Party” en toevallig ook Thierry’s verjaardag

jul 2002       
lees verder 6 min.TOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media