Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 945 people
86419 users - nu online: 945 people login
  Gay News : Auteurs : Henk Harskamp
Auteurs Gay News
Henk Harskamp (50)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Al bijna vijftig jaar is Paul Haenen (1946) werkzaam bij radio en televisie en in mei viert zijn alter ego “Margreet Dolman” dat ze dertig jaar in het theater staat. Het is dan ook niet voor niets dat vorig jaar een dvd-box verscheen met het werk van Paul Haenen tot nu toe. De box bevat vier dvd’s en geeft een goed overzicht van hetgeen Haenen de afgelopen halve eeuw voor de televisie heeft gedaan.

jun 2012       
lees verder 4 min.


Zij die tv-zender Arte kunnen ontvangen hadden geluk en konden kijken naar de zesentwintigste uitreiking van de Teddy Awards. Het is onderhand traditie geworden dat deze homovriendelijke zender uitgebreid verslag doet van dit cinema-spektakel. De Teddy Award is onderdeel van de Berlinale en richt zich specifiek op de zichtbaarheid van LGBT (lesbian/gay/bi/transgender) in de bioscoop. De nadruk lag dit jaar op “transgender.” Er waren maar liefst zevenenveertig films genomineerd.

mei 2012       
lees verder


Rosa von Praunheim’s documentaire over Berlijnse straatprostitutie

Al sinds jaar en dag is Bahnhof Zoo in Berlijn een trefpunt voor prostituees en verslaafden. De film Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981, regie Uli Edel), waar David Bowie nog zijn medewerking aan verleende, gaf hier destijds al een goed en schokkend beeld van. Dertig jaar na dato verschijnt Die Jungs vom Bahnhof Zoo, een documentaire van Rosa von Praunheim waarbij de omgeving van het Centraal Station in Berlijn wederom een belangrijke rol speelt.

mei 2012       
lees verder 10 min.


Vrijdagavond – Russell brengt een avond door met zijn heterovrienden en besluit na afloop nog een homobar te bezoeken. Het is bijna sluitingstijd als hij daar Glen tegen het lijf loopt. Russell neemt hem mee naar zijn huis. Wat bedoeld was als een one-night-stand gaat onverwachts toch dieper. En zo begint een weekend vol passie, sex, drugs en lange gesprekken.

mei 2012       
lees verder


Een emo-jongen geobsedeerd door een duistere virtuele wereld

In aansluiting op de recensie “Stripboek als wapen in de strijd tegen treiterij en zelfmoord” door Julian Beyle (Gay News 246) werd mij gevraagd of ik de Poolse film @SuicideRoom (oorspronkelijke titel: Sala Samobójców) wilde bespreken, het speelfilmdebuut van de jonge Poolse regisseur Jan Komasa (1981)

apr 2012       
lees verder


Beginners is een film van regisseur Mike Mills (bekend van onder andere Thumbsucker uit 2005) en grotendeels gebaseerd op zijn eigen leven waarin zijn vader op vijfenzeventig-jarige leeftijd uit de kast kwam.

De film bevat twee verhaallijnen, de (autobiografische) relatie vader en zoon, en de (fictieve) relatie van Oliver en Anna. Het is 2003 en grafisch ontwerper Oliver (Ewan McGregor) blikt op vroeger terug nadat hij zojuist zijn vader heeft verloren. De man heeft een diepe indruk op hem achtergelaten.

nov 2011       
lees verder 5 min.


Betaalde seks is een onderwerp dat de verbeelding van velen danig in beroering brengt (Seks! Spanning! Sensatie!), en dat geldt in verhevigde mate als het om prostitutie door mannen en jongens gaat. De afgelopen jaren is er bovendien een toenemende belangstelling voor seksueel misbruik in het algemeen en van minderjarigen in het bijzonder.

sep 2011       
lees verder


De Roze Filmdagen 2011 zijn inmiddels voorbij. De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvol festival. Burgemeester Eberhard van Der Laan verzorgde de opening met de woorden: “We kunnen alles gebruiken om mensen duidelijk te maken dat Amsterdam ook een gay stad is. De Roze Filmdagen drukken uit dat onze gay community een prominent onderdeel van onze stad is.”

jun 2011       
lees verder


Hot in Cleveland maakt herinneringen aan The Golden Girls wakker

In de zomer van 2010 verscheen op TV Land in Amerika een nieuwe comedy met de titel Hot in Cleveland. De serie was vrijwel direct een daverend succes. Nog niet eerder in de geschiedenis behaalde TV Land zulke hoge kijkcijfers. Hot in Cleveland gaat over drie vrouwen van rond de middelbare leeftijd en hun stokoude huismeesteres.

jun 2011       
lees verder


In 1980 kregen homoseksuelen mannen en vrouwen voor het eerst in de geschiedenis hun eigen radioprogramma VPRO’s Homo Nacht Show. Deze radionacht, voorafgaande aan de Roze Zaterdag, stond geheel in het teken van potten en flikkers. Ja, zo noemden ze zichzelf, het was strijdbare, provocerende radio. De huidige “manifestaties” op de Roze Zaterdag werden toen nog steevast als “demonstraties” aangekondigd en veel politieke partijen hadden nog een speciale, zeer actieve homoafdeling. Er werd nog gestreden voor de komst van het huidige Homomonument op de Westermarkt.

mei 2011       
lees verder 15 min.


Na ’t Schaep met de 5 poten en ’t Vrije Schaep hebben we deze winter kunnen kijken naar de belevenissen van Lucas, Dora, Kootje en alle anderen in ’t Spaanse Schaep.

Lucas is naar Spanje vertrokken om daar met zijn vriend Sjon een pension te beginnen. De achterblijvers zijn benieuwd hoe het met Lucas gaat en ze besluiten met een bus naar Spanje af te reizen om hem te verrassen met een bezoek.

mei 2011       
lees verder


Morrer Como Um Homem (To Die Like a Man) zou volgens Wikipedia gedeeltelijk zijn gebaseerd op het leven van Joaquim Centúrio de Almeida (toneelnaam: Ruth Bryden – een beroemde travestiet uit Lissabon), maar uit interviews met regisseur João Pedro Rodrigues komt dit nergens naar buiten. Wel vertelt hij dat zijn persoonlijke ontmoetingen met travestieten en transseksuelen en de verhalen die ze hem vertelden van invloed zijn geweest op het script.

apr 2011       
lees verder


Onlangs verscheen het eerste seizoen van de tv-serie Hung op dvd. Tot op heden was deze serie alleen te zien op Comedy Central en dat is jammer, want hij verdient een breder publiek.

Hung gaat over Ray, een basketbaltrainer. Hij is net gescheiden en heeft twee kinderen in de tienerleeftijd die bij zijn ex wonen. Tot overmaat van ramp brandt ook zijn (onverzekerde) huis nog eens af. De financiële nood is dus groot. Om die reden volgt Ray een cursus “How to Become a Millionair” en krijgt daar te horen dat hij hiervoor zijn talenten moet inzetten. Maar wat is zijn talent?

mrt 2011       
lees verder


El Cuarto de Leo

El Cuarto de Leo is Enrique Buchichio’s (Uruguay 1973) eerste speelfilm, eerder maakte hij al wel de kleinere films En La Plaza (2004) en Noche Fría (2007). Het verhaal draait om Leo, een sympathieke jonge student van ergens in de twintig, woonachtig in het centrum van Montevideo, alwaar hij een klein kamertje huurt. Hij heeft een relatie met Andrea maar hun verhouding verloopt nogal moeizaam (met name in bed). Op aanraden van Andrea bezoekt Leo daarom een psychiater.

okt 2010       
lees verder 7 min.


Bij Manchester denk je niet in eerste instantie aan een bruisende stad met een bloeiend homoleven, daarvoor trek je gewoontegetrouw eerder naar Barcelona of Londen. Hoe komt het toch dat bij zo weinigen bekend is dat juist Manchester een rijke homogeschiedenis kent, een homovriendelijk stadsbestuur heeft en een zeer uitgebreide homoscene?

sep 2009       
lees verder 10 min.


In deze tijden waarin we dagelijks worden overstelpt met sombere berichten betreffende de economie zijn comedy’s een meer dan welkome afwisseling; ondanks de ellendige vooruitzichten tóch blijven lachen. Met de dvd’s die we deze maand bespreken moet dat gaan lukken!

mei 2009       
lees verder 4 min.


Opdat hun verhaal niet vergeten wordt – El Olvido

In februari verscheen de documentaire El Olvido van Heddy Honigmann op dvd. Het gaat in deze film om de verloren verhalen (geschiedenis) van Peru, die naar boven worden gehaald wanneer de documentairemaakster aan gewone Peruanen vraagt naar de geschiedenis van hun land dan wel stad. Er komen verhalen los over corruptie, armoede, verdriet en overleven. De scènes worden afgewisseld met beelden van kinderen die op straat wat bij proberen te verdienen door automobilisten te vermaken, die voor een stoplicht staan te wachten.

apr 2009       
lees verder


Berichtten we twee jaar geleden nog dat Matt Damon en Sean Penn de hoofdrollen zouden gaan vervullen in de nieuwe film van Gus van Sant, Matt Damon had inmiddels andere verplichtingen en Josh Brolin mocht in zijn plaats in de huid van Dan White kruipen. Zowel Brolin als Penn zetten in Milk een topprestatie neer, en menig recensent is het erover eens dat Sean Penn zijn beste rol ooit vertolkt en hiervoor in aanmerking moet komen voor een Oscar. (Inmiddels is bekend dat hij inderdaad een oscar heeft gekregen als Beste Acteur.)

apr 2009       
lees verder


Dianne Feinstein (Senior Senator van Californië) mocht op 20 januari het programma presenteren rondom de beëdiging van Barack Obama. Direct gingen mijn gedachten terug naar de documentaire The Times of Harvey Milk. Die begint ook met een toespraak van Dianne Feinstein waarbij zij bekend maakt dat Harvey Milk and burgemeester George Moscone zijn omgebracht door mede-raadslid Dan White. “As president of the board of supervisors, it’s my duty to make this announcement. Both Mayor Moscone and Supervisor Harvey Milk have been shot and killed.” (Feinstein nam de plaats van Moscone over en was van 1978 tot 1988 burgemeester van San Francisco.)

apr 2009       
lees verder 4 min.


Vijfendertig jaar Ferry Maat’s Soulshow

Ferry Maat: bijna iedereen kent hem wel. Is het niet van de Nederlandse Top 40 dan zeker van zijn legendarische Soulshow die in de jaren ’70 en ’80 een ongekende luisterdichtheid bereikte. Mensen bleven er op donderdagavond voor thuis en dj’s lieten zich voorafgaand aan het weekend inspireren door Ferry’s muziekkeus. Nog steeds is de Soulshow te beluisteren: iedere zaterdag bij Radio Veronica tussen 19.00 en 21.00 uur.

mei 2008       
lees verder


Peter Cincotti - East of Angel Town (Warner Music) ***

Peter Cincotti (geboren in 1983 te New York City) is in ons land nog niet zo heel erg bekend, maar daar komt met het album East of Angel Town waarschijnlijk spoedig verandering in. Het is al het vierde album van deze 24-jarige muziekvirtuoos. De eerste keer dat ik met Peter Cincotti te maken kreeg was enkele jaren geleden in een kroegje in Amsterdam. Tegen sluitingstijd werd daar steeds opvallend goeie jazzmuziek gedraaid en bij navraag bleek het om ene Peter Cincotti te gaan.

mei 2008       
lees verder


The Beau Hunks - On to the Show ****

Het uit Amsterdam afkomstige “documentair orkest” The Beau Hunks werd oorspronkelijk opgericht om de catchy melodietjes uit de Hal Roach films en de korte films uit de jaren ’30 opnieuw op te nemen. Muziekjes zoals je die vindt in Laurel & Hardy, Our Gang, Charley Chase, Thelma Todd en Taxi Boys. Deze muziek, die iedereen kent, werd nooit uitgegeven door de studio’s zelf en de originele opnamen worden als verloren beschouwd.

jan 2008       
lees verder


Wanneer je favoriete tv-serie op dvd verschijnt en je die aanschaft, dan hoop je natuurlijk de hele reeks uiteindelijk compleet in je bezit te krijgen. Zo verschijnen er van Seinfeld nog steeds nieuwe dvd-boxen en die vinden gretig aftrek. Met veel enthousiasme werden enkele jaren geleden de eerste seizoenen van The Golden Girls in Nederland ontvangen. Echter, na het uitbrengen van het derde seizoen bleef het stil.

jan 2008       
lees verder


Het homoleven van Parijs, midden jaren zeventig. Zwart-wit beelden worden afgewisseld met kleur. Filmmaker Philippe Vallois besluit een film te maken over een mooie jongen genaamd Johan. Vlak voor de draaidagen echter wordt Johan gearresteerd en hij komt voorlopig ook niet vrij. De filmmaker interviewt mensen die Johan kennen (onder anderen zijn hospita) om zo toch een beeld van hem te krijgen en gaat in de homoscene op zoek naar een vervanger.

dec 2007       
lees verder


Un Amour à Taire (A Love to Hide) is een indrukwekkend oorlogsdrama dat zich afspeelt in het Parijs van 1942. Jean (Jérémie Renier - bekend van Criminal Lovers) en Paul (Bruno Todeschini - bekend van Son frère) hebben een relatie die zich in het verborgene afspeelt, en niet zonder reden, want naast joden en politieke tegenstanders van het nazi-regime werden ook zigeuners, homoseksuelen en alles wat niet arisch was afgevoerd.

nov 2007       
lees verder


Broken Sky (El Cielo Dividido)

De studenten Gerardo en Jonás ontmoeten elkaar op de universiteit en worden hopeloos verliefd. Ze zijn elk moment van de dag samen, hebben constant seks en kunnen echt geen moment van elkaar afblijven. Toch begint Jonas iets te missen. Hij raakt geobsedeerd door een andere jongen en drijft de gebroken Gerardo uiteindelijk in de armen van Sérgio, een jongen die al een tijd een oogje op hem had. Toch kunnen Gerardo en Jonás elkaar niet loslaten...

okt 2007       
lees verder 4 min.


Cronica De Una Fuga

Regisseur Israel Adrian Caetano werd in 1969 geboren in Montevideo (Uruguay) en verhuisde op z’n zestiende naar Argentinië, waar hij inmiddels een beroemd regisseur is. Zijn jongste film Cronica De Una Fuga is nu ook in Nederland te zien, en is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Claudio tijdens het militaire regime van generaal Fidela in Argentinië.

okt 2007       
lees verder 4 min.


Noah’s Arc, een openhartige televisieserie voor liefhebbers van zwarte mannen en Latino’s

Laat je door de titel Noah’s Arc niet misleiden, nee... het betreft hier absoluut geen tv-programma van de EO of een of ander christelijk opvanghuis, maar een Amerikaanse tv-serie over een stel homovrienden van wie de hoofpersoon Noah heet. Let dus op - er zijn meer dvd’s met dezelfde titel in omloop! In eerste instantie werd een pilot-aflevering gemaakt die op festivals dermate enthousiast werd ontvangen dat de Amerikaanse homotelevisiezender Logo wel interesse had om er een serie van te maken.

sep 2007       
lees verder


Alejandro Sanz, El Tren De Los Momentos

Zojuist is het nieuwe album van Alejandro Sanz (Madrid 1968) verschenen, getiteld El Tren De Los Momentos. De opnames vonden plaats op Cuba, de Bahama’s, in Madrid, Mexico en zelfs in Sanz´ privéstudio in Miami. Met gastbijdragen van Latijnse supersterren onder wie Antonio Carmona, Alex Gonzáles en Calle 13. De eerste single van deze cd heet Te Lo Agradezco, Pero No; een duet met niemand minder dan Shakira, de Colombiaanse zangeres met wie Sanz in 2005 al een wereldhit scoorde met La Tortura.

mei 2007       
lees verder


Het was afwachten met wat voor film François Ozon ditmaal zou komen. Er komt elk jaar wel een film van zijn hand uit, en ze zijn steeds verrassend anders. Zo was Sitcom een zwarte absurde comedy, 8 Femmes een film met uitsluitend Franse ster-actrices, Les Amants Criminels een soort thriller/horrorfilm en Le Temps Qui Reste een drama over ziekte en dood (een film die François niet had kunnen maken zonder het bestaan van aids, zo zei hij in een interview. Omdat aids inmiddels niet meer een doodvonnis hoeft te betekenen heeft hij er voor de film een dodelijke vorm van kanker van gemaakt.) En inderdaad, zijn nieuwste film Angel is weer van een geheel ander kaliber, namelijk een kostuumdrama dat zich afspeelt begin vorige eeuw.

mei 2007       
lees verder


Eén Kus, een nieuw geluid van Frédérique Spigt

De Zuid-Amerikaanse accordeon/bandoneon tezamen met het herkenbare stemgeluid van Frédérique Spigt voeren de boventoon op de onlangs verschenen cd Eén Kus. Laat je niet misleiden door de overigens schitterende cover van Annaleen Louwes, want Frédérique mag dan een begenadigd veelzijdig kunstenaar zijn (songwriter/ zangeres/ kunstenares) de virtuoze accordeon-klanken zijn afkomstig van de Belgische Gwen Gressens. Absoluut niets ten nadele van de overige muzikanten maar het zijn Frédérique en Gwen die voor het grootste gedeelte de sfeer van deze cd bepalen.

apr 2007       
lees verder


Robert Long overleden
22/10/1943 - 13/12/2006

Tot mijn verbijstering las ik dinsdagochtend 12 december in de krant dat Robert Long (echte naam Bob Leverman) ongeneeslijk ziek was en nog maar kort te leven zou hebben. Op zijn website had ik onlangs nog gelezen dat het zo goed met hem ging en dat de artsen hem gezond hadden verklaard nadat hij het een jaar rustig aan had gedaan vanwege een hartinfarct. Wie had dan kunnen denken dat slechts enkele weken later wordt meegedeeld dat hij ongeneeslijk ziek is en spoedig zal sterven?

mrt 2007       
lees verder


Schaamhaar en snorren, maar vooral veel schaamhaar! Dat is wat je te zien krijgt in de klassieker Deep Throat (1972). Op 12 juni 1972 ging de film Deep Throat in première op Times Square in New York en er stonden enorm lange rijen voor de bioscoop. Zelfs de bekende tv-dokter Ruth was enthousiast over het verschijnen van deze film. Nadat Jackie Kennedy de film had bezocht, werd het nog drukker bij de ingang van de bioscoop. Tot die tijd werd over seksuele moraliteit niet gesproken, met het verschijnen van deze film veranderde dat en ontstond er verdeeldheid in de maatschappij. Door (dankzij) Deep Throat werd porno een industrie waar ook de homoporno vandaag de dag nog de vruchten van plukt.

jul 2006       
lees verder


Marianne Weber – Lichtjes In Jou Ogen

Voor de fans van het levenslied is het dan eindelijk zo ver: een nieuwe cd van de Utrechtse zangeres Marianne Weber. Het is een gevarieerd album geworden met herkenbare teksten over liefde, vreugde en verdriet. Drie emoties die heel dicht bij elkaar liggen. De liefde wordt prachtig bezongen in “Tango D'Amour,” “’t Is Gelogen” en “Kijk Mij Eens In M’n Ogen.” Vreugde vinden we onder andere terug in de titelsong “Ik Zie Lichtjes In Jouw Ogen” en “De Italiaan.”

jul 2006       
lees verder


De jonge Duitse regisseur Marco Kruezpainter (1977) maakte in 2003 met Ganz und Gar zijn eerste lange bioscoopfilm. Een jaar later verscheen zijn tweede, meer autobiografische film Summerstorm, die ook in Nederland goed ontvangen werd. Toby en Achim zijn lid van een roeivereniging en al jaren de dikste vrienden. Onder hun leiding heeft het team al verscheidene bekers weten binnen te halen, en ze kijken uit naar het komende zomerkamp waar weer een competitie gespeeld zal gaan worden. Als Achim een vriendinnetje, Sandra, krijgt en daardoor wat minder tijd voor Toby heeft, ontstaat er langzaam een verwijdering tussen de jongens. Toby is jaloers en wordt zich langzaam bewust dat hij voor Achim meer voelt dan alleen maar vriendschap.

mei 2006       
lees verder


Knallende salsa van eigen bodem!
Gerald y la Ritmica - El Piloto de Salsa

Swingende cd van Gerald Clarinda. Hij is bandleider, componist en pianist van Gerald y la Ritmica en heeft zojuist z'n zevende album uitgebracht bij Walboomers; een veelzijdige cd met een mix van salsa, dance, hip-hop, reggaeton en ballades. Gerald is één van de pioniers van het moderne pianospel in de Antilliaanse tumba. Het begon allemaal in de zomer van 1999, toen Gerald zijn eerste soloproducties Cachumba en El Inicio uitbracht. Laatsgenoemde werd een groot succes.

okt 2005       
lees verder


Robert Long toerde in 2003/2004 met veel succes door de theaters van Nederland en België met het programma ‘Brand!’ Van dit avondvullende programma is een registratie gemaakt en daar ben ik blij om, want nu kun je thuis het gehele programma nog eens bekijken, en dat voor de prijs van een CD! Waarom horen en zien we hem eigenlijk zo weinig op tv? Vroeger werden zijn shows nog wel uitgezonden door de publieke omroep, maar blijkbaar is dat sinds de komst van de commerciëlen niet meer interessant genoeg. Ik ben bang dat veel jongeren niet eens weten wie Robert Long is. Daarom een korte terugblik.

jun 2005       
lees verder 5 min.


Kassav - K toz (quatorze)

Hot! Hot! Hot! Van Walboomers ontving ik half januari een cd van een groep waarvan ik nog nooit had gehoord, Kassav. Het schijfje heeft die dag non-stop opgestaan, een waarschuwing van Walboomers was wel op z'n plaats geweest... afspelen op eigen risico; het is een verslavende muziek genaamd "zouk". Het is een schijf die je (of je wilt of niet) laat meebewegen op de Caribische klanken. Ik dus op zoek naar meer info over deze band. Ze komen van de Franse Antillen, hebben al heel wat studio-cd's uitgebracht (veertien), en met name in de USA zijn ze al jaren populair. In Europa is de groep echter nog vrij onbekend (op Frankrijk na), maar daar kon wel eens snel verandering in gaan komen.

mei 2005       
lees verder


Slechte opvoeding volgens Pedro Almodóvar

Dat Almodóvar niet alleen luchtige films maakt maar ook de zwaardere thema's niet schuwt, bleek al uit z'n voorlaatste film Habla con Ella, waarin Javier Cámara een vrouw in coma zwanger maakt. Dezelfde acteur zien we ook terug in La Mala Educación, een film over machtsmisbruik op een katholiek internaat. Maar de film is veel meer dan dat, ook seks, drugs en travestie passeren de revue in deze vijftiende productie van Almodóvar. Het is echter pas z'n tweede film waarin homoseksualiteit een hoofdrol speelt. Eerder was dat het geval in La Ley del Deso (1986), waar ook een priester en een transseksueel in voorkwamen.

mei 2005       
lees verder


Wat maken die Spanjaarden toch een goede films! Kunnen we al jaren genieten van het werk van Almodóvar (zijn laatste film Mala Educatión is wereldwijd een succes), nu is er ook regisseur Miguel Albaladejo. Binnenkort is zijn film Cachorro te zien in de bioscopen en ik durf nu al te voorspellen dat het (in de gayscene) een gigantisch hitfilm gaat worden.

apr 2005       
lees verder


Sinds Napster eind jaren negentig zijn intrede deed, heeft de muziekindustrie er van alles aan gedaan om het proces van file-sharing een halt toe te roepen. Tevergeefs. Na het gedwongen vertrek van Napster was de opvolger Kazaa er al. Omdat Kazaa wettelijk gezien moeilijker is aan te pakken (Napster opereerde vanuit de USA) is de muziekindustrie het over een andere boeg gaan gooien. Wie nu zoekt naar populaire muziek heeft grote kans op nepbestanden, die door de muziekindustrie worden verspreid om gebruikers te frustreren.

mrt 2005       
lees verder 4 min.


O Fantasma is wellicht shockerend voor sommigen maar een zéér erotisch geladen film. De doorbraak voor regisseur Rodrigues? Eerder maakte hij twee documentaires en twee korte films. O Fantasma is een film over dierlijke lust. Sergio (prachtige rol van Ricardo Meneses) is een vuilnisophaler in Lissabon. Zijn grote (en enige) vriend is zijn hond Lorde. Er is een vrouwelijke collega die hem wel ziet zieten (wie niet?), maar Sergio geeft de voorkeur aan anonieme seksavontuurtjes met mannen (onder andere op een openbaar toilet en door aanranding van een vastgebonden politieagent).

feb 2005       
lees verder


Voor diegene die de winter het liefste buiten de deur willen houden, zijn er drie uplifting cd's verschenen met zwoele tropische klanken. Van Pedro Jesus uit Puerto Rico is zojuist z'n vierde cd Pa'l Bailador van de pers gerold en deze is ook in Nederland uitgebracht. Acht swingende nummers voor de dansvloer. Pedro is niet alleen een fantastische zanger maar ook songwriter, hij schreef al z'n teksten zelf. Ditmaal horen we hem ook in een duet met salsero Tito Rojas. De salsa cd van 2004!

feb 2005       
lees verder


Aventura - Love and Hate

Veel import-cd's zijn nogal prijzig, maar producent Walboomers brengt in eigen beheer veel import-cd's hier opnieuw uit, waardoor de prijs ineens een euro of vijf lager komt te liggen. Allemaal vreemde muziek die ze uitbrengen? Nee hoor, wat te denken van de nieuwe cd van Aventura, Love and Hate - onlangs verschenen bij Walboomers. Op Love and Hate kunnen we weer genieten van de warme stem van Anthony. Het nummer "Hermanita" zien we regelmatig voorbijkomen bij The Box.

dec 2004       
lees verder


Een dezer dagen valt de nieuwe Gaykrant bij abonnees in de bus en daarin staat o.a. te lezen "Leerscene rouwt om verlies The Boots". Loopt dit blad zo achter de feiten aan of controleren zij niet in hoeverre deze feiten nog kloppen? Want bij ons is al enige tijd bekend dat The Boots weer geopend is!

okt 2004       
lees verder


Op zondag 13 juni kwamen zo'n anderhalf miljoen mensen bijeen voor de start van de achtste editie van Gay Pride São Paulo. Al snel werd duidelijk dat hier iets unieks plaatsvond, want nog nooit eerder kwamen zoveel mensen samen op een Gay Pride, zelfs niet in Canada of de USA. De manifestatie werd geopend door de burgemeester van São Paulo, Marta Suplicy, die momenteel werkt aan een projekt om het homohuwelijk officieel erkend te krijgen.

sep 2004       
lees verder


La Eterna Voz de Celia Cruz

Celia Cruz staat bekend als de Koningin van de Salsa. Meer dan zeventig cd's heeft ze op haar naam staan, en wereldwijd heeft zij generaties van fans en heeft ze bestaande cultuur- en rassenbarrières weten te doorbreken. Ze heeft een Hollywood Ster op de Walk of Fame, er is een wassenbeeld van haar gemaakt, ze speelde in theater, film en soap en won vijf Grammy's. Beroemd is haar steeds terugkerende uitspraak "Azucar" (op de dvd wordt uitgelegd hoe dat zo tot stand is gekomen).

aug 2004       
lees verder


Vorig jaar verscheen het boek Het verloren paradijs, met als ondertitel Op zoek naar het andere Cuba. Hierin doet Dirk Koppes verslag van het leven op Cuba aan de hand van interviews die hij met een twintigtal jongeren had. Zo blijkt dat personeel van toeristenhotels in Varanero buitenlandse films opneemt en de banden naar buiten weet te smokkelen.

jul 2004       
lees verder 6 min.


Before Night Falls
Homescreen - Cinemien


Deze film is al eens besproken toen hij een aantal jaren geleden in premiere ging. Inmiddels is hij uitgekomen op dvd. De film is gebaseerd op het leven van schrijver/dichter Reinaldo Arenas (1943-1990), geboren op Cuba.

jul 2004       
lees verder 4 min.


Regisseur Hector Babenco, bekend van onder andere Pixot en Kiss of the Spiderwoman, heeft een film gemaakt over de beruchtste gevangenis van Brazilië, Carandiru. De film is daar met veel succes ontvangen, maar een Oscar-nominatie is tegen de verwachting in aan zijn neus voorbij gegaan. De film won wel verschillende prijzen op het Filmfestival van Cannes. Carandiru was de grootste gevangenis van Zuid-Amerika, gelegen in São Paulo, en herbergde zo'n zevenduizend gevangenen, waar eigenlijk maar plaats was voor vierduizend.

mei 2004       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media