Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1185 people
86437 users - nu online: 1185 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
NaviGAYtion, ’s werelds grootste Gay Party, 14 augustus in Antwerpen


door Vincent van der Kraan in Evenementen & Agenda , 12 augustus 2004

This article is also available in English
lengte: 6 minuten


Op zaterdag 14 augustus vanaf 14.00 uur wordt de fameuze, jaarlijkse NaviGAYtion Party gehouden aan het Willemsdok. Tien grote luxe party-boten voor feestgangers varen af en aan waarbij ze een waterdans maken door de grachten en de havens van Antwerpen om na een uur en een kwartier weer aan te meren. Het wordt 's werelds grootste botenballet. Sommigen boten kunnen zelfs om hun as draaien en de kapiteins passen hun vaarwijze enigszins aan aan de uitbundige feestvreugde van de dag.

Vorig jaar waren er twaalfduizend bezoekers, waarmee NaviGAYtion een van de grootste gay party’s ter wereld is.
Wij interviewden Ludo Smits, de organisator van de NaviGAYtion en tevens eigenaar van de bekendste discotheek van Antwerpen, de Red & Blue, omtrent zijn plannen.

Laten we stap voor stap doornemen wat een bezoeker moet doen om er te komen, wat hij/zij daar aantreft en wat een bezoeker er allemaal kan doen. Om te beginnen: Hoe kom je er?
"Kom je met de trein dan is het eindstation Antwerpen Centraal Station. Voor de Statie hebben we matroosjes klaar staan om de feestgangers op te vangen en in te laten stappen in de voor de deur gereedstaande shuttlebussen. Deze brengen de bezoekers rechtstreeks naar het feestterrein. De bussen rijden af en aan tot aan de laatste trein.

Kom je met de auto, dan moet iedereen die vanuit richting Breda komt rekening houden met het feit dat de normale afslag voor de Red & Blue, Antwerpen-Centrum, afgesloten is. De komende vijf maanden is de Antwerpen Ring alleen maar voor doorgaand verkeer langs Antwerpen heen. Om bij het feest te komen moet je al vóór de normale afslag de afslag Ekeren nemen. Borden: Antwerpen via Singel! Deze weg leidt bijna rechtstreeks naar ons NaviGAYtion-terrein. Rondom het feestterrein is volop parkeergelegenheid.Of kom met de boot, ik zou het vreselijk leuk vinden als booteigenaren uit Nederland met hun boot naar Antwerpen komen. Ik heb met de Havenmeester overlegt en hij heet u van harte welkom. Hij zal voor de overnachting een plaats aanwijzen in de grote, ruime binnenhaven van Antwerpen, waar genoeg ruimte is om een grote botenvloot uit Nederland te verwelkomen en te huisvesten. Hoe meer boten aan de botenwaterdans meedoen, hoe leuker het is. Draai rondjes op de muziek, vaar voor- en achteruit en maak er een bont spektakel van."

Entree & Kaarten?

"Mensen die van tevoren nog geen kaarten hebben gekocht kunnen aan de ingang voor vijfentwintig euro een Dagkaart kopen. Die geeft recht op toegang tot alle faciliteiten, waaronder de boten, kermisattracties, dansruimtes, enz. Alleen food & drinks zijn voor eigen kosten, verder is ‘alles’ gratis.


Voor vijfendertig euro kun je ook een combikaart voor dag en nacht kopen, daarmee heb je ook nog eens toegang tot de nachtparties in de Red & Blue, Hangar 26 en Diamond Princess. Goedkoper boek je van te voren via internet.

Via www.navigaytion.be kun je met gebruikmaking van een Visa of Master Card voor tweeëntwintig euro een dagkaart of voor een tweeëndertig euro combi dag&nachtkaart kopen, waarbij je je toegangsbiljet meteen kan afdrukken.

Op de afdruk staat een unieke barcode die eenmalig geldig is voor het aantal dat erop staat. Je kan ook terecht bij een van de pre-sale adressen voor respectievelijk twintig euro dagkaart en dertig euro combikaart."


Goed, dan heb je een kaart en kom je het feestterrein op?

"Het feestterrein was vorig jaar fantastisch maar niet bestraat. In de warmte leverde dat nogal wat stof op en mocht het gaan regenen dan heb je meteen een modderpoel. Daarom hebben we dit keer een totaal bestraat feestterrein dat ligt aan het Willemsdok bij de Londonbrug van Antwerpen, vlakbij Discotheek Red & Blue. Het terrein heeft al diverse grote overkappingen van zichzelf en er worden extra tenten neergezet zodat zelfs een buitje het feestplezier niet kan bederven.

Vanaf twee uur 's middags gaat het terrein open tot middernacht. Op het terrein hebben we diverse attracties, zoals bungee jumping, trampolines, straatanimaties, steltlopers, drag queens, etc. Overal kan gedanst worden, er zijn twee grote podia en er is volop eten en drinken in de aanbieding. Voor onze lesbische zusters is er een Café de Love neergezet.

Ik vind dat je aan de sanitaire verzorging altijd het beste de kwaliteit van de totale verzorging kunt aflezen. En dus vind ik dat je daar het beste van het beste voor moet hebben. Daarom hebben we koninklijke toiletten afgehuurd, echt chique toiletten die ook bij grote staatsbanketten worden ingezet met gouden kranen en veel blinkends.Voor het eten zijn er niet alleen vettige happen want we realiseren ons dat veel gays bewust gezond willen eten en dus is daaraan volop gedacht, alhoewel we de traditionele Belgische Friet ook niet bij een Belgisch feest weg mogen denken."

En de boten die telkenmale aanleggen?

"Langs de kade van het feestterrein liggen de boten klaar. Je mag op elke willekeuriger boot die aanlegt opstappen zolang het maximale aantal passagiers niet is bereikt. Vóór vertrek moet de kapitein naar de havenmeester doorseinen hoeveel mensen hij aan boord heeft en dat mag er niet één meer zijn dan het maximale. De havenwet is heel streng op dit punt, we hopen dat iedereen daar begrip voor kan opbrengen. Dus mag je vriendje nog wel en jij niet mee, pak dan een andere boot en versier daar ‘for the time being’ wat leuks in het volste vertrouwen dat hij dat vast ook doet.

Even een roddel tussendoor: Een van onze grote sponsors is Red Bull. De eigenaar daarvan heeft stiekem een plannetje uitgewerkt dat we te weten zijn gekomen via de havenmeester. Hij heeft zelf een enorm privé-jacht, dat wil hij volstoppen met allemaal sexy heterovrouwen om daarmee dwars tussen alle gay boten in te gaan varen. Dat wordt over en weer hilarisch lachen.


Op de boten performen de beroemdste DJ's van de grootste en befaamdste gaydisco’s vanuit de hele wereld. Uit Londen, Parijs, Nederland, Israël, Duitsland. In totaal hebben we er tweeëntwintig.

De boten varen af en aan, om het kwartier komt er een andere boot aanleggen en zolang hij niet vol is kan je opstappen.

Elke boot wordt geëscorteerd door een boot van de waterpolitie om eventueel assistentie te verlenen bij calamiteiten.

Er staat ook een helikopter stand-by en er is een Rode Kruis-tent. Veiligheid en zorg hebben we alle aandacht gegeven.

Elk schip is voorzien van de nodige geluidsinstallaties en dat klinkt vanuit tien boten over het water als een enorm spektakel.Op elke boot is drank aanwezig en er zijn toiletten.
We sluiten de party af met een optreden van de Franse Les Farfadais. Zes circusartiesten, zoals die van Cirques du Soleil, zullen aan kranen worden omhoog gehesen en een fantastische eindshow geven."

Wat doen jullie na afloop van de botenparty?

"Dan hebben we drie grote feesten georganiseerd. Een Man Only Party in de Red & Blue, onze thuishaven, een mixed party in Hangar 26 vlak naast het feestterrein waar we het Parijse concept over hebben laten komen van Glam as You en in de Diamond Princess wordt het lesbisch Café de Love verder voortgezet. We gaan door tot zeven uur in de morgen. Ik zeg altijd dat ik heel strikt ben en er de stekker uittrek, maar het wordt toch altijd negen uur 's morgens. Ach, als iedereen maar een te gekke nacht heeft gehad en weggaat met het gevoel de sensatie van het jaar te hebben meegemaakt."NaviGAYtion
Willemsdok
Antwerpen
www.navigaytion.be

Man Only Party
Red & Blue
Lange Schipperskapelstraat 11/13
Antwerpen
www.redandblue.be

Glam as You
Hangar 26
Rijnkaai 96
Antwerpen

Café de Love
Diamond Princess
Sint Laureiskaai 2
Antwerpen
www.cafedelove.be
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN VINCENT VAN DER KRAANMEEST GELEZEN VAN VINCENT VAN DER KRAAN

NaviGAYtion, ’s werelds grootste Gay Party, 14 augustus in Antwerpen

Vincent van der Kraan, in Evenementen & Agenda op 13 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media