Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 995 people
86442 users - nu online: 995 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vervolging homo's in Egypte gaat door


door Bureau Redactie in Reizen en weekendtrips , 05 juni 2004

This article is also available in English


De in de Verenigde Staten gevestigde organisatie Human Rights Watch stelt in een recent verschenen rapport dat de Egyptische regering volhardt in het op routinematige wijze arresteren en martelen van masnnen die worden verdacht van homoseksuele handelingen. Het rapport In a Time of Torture: The Assault on Justice in Egypt's Crackdown on Homosexual Conduct geeft een overzicht van de toenemende repressie waaraan zowel Egyptenaren als buitenlanders blootstaan.

Volgens Human Rights Watch was het proces in 2001 tegen tweeënvijftig mannen, die waren gearresteerd tijdens een overval op een als homodisco gebruikte boot, slechts het topje van een ijsberg.
Gearresteerde mannen verklaarden dat ze tijdens hun detentie werden onderworpen aan martelingen. Ze werden bijvoorbeeld vastgebonden in pijnlijke houdingen, met sigaretten gebrand, ondergedompeld in ijskoud water, onderworpen aan elektrische schokken op hun ledematen en geslachtsdelen, en aan gedwongen medische keuringen.Veel Egyptische intellectuelen juichen het politie-optreden toe. Zo schreef de columnist Muhammed Abd Al-Mun'in Murad in de regeringskrant Al-Akhbar ondermeer: "Ik weet niet waarom deze perversie zich zo opmerkelijk verbreidt, zowel hier in Egypte als wereldwijd. Het is betreurenswaardig dat dit verontrustende fenomeen vergezeld gaat van campagnes waarin het recht wordt verdedigd van geperverteerden om met hun lichaam te doen wat ze willen."

En ook: "Egyptenaren zien hoererij tussen een actieve en een passieve geperverteerde [...] als een van de meest walgelijke daden waarvan iemand kan worden beschuldigd.

Mensen die in het verleden zelf [in Egypte] in de gevangenis hebben gezeten waren verbijsterd door de verdorvenheid van de geperverteerden, zowel in het geheim als openlijk."
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Vervolging homo's in Egypte gaat door

Bureau Redactie, in Reizen en weekendtrips op 06 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media