Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 898 people
86447 users - nu online: 898 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Controversiële film over Jezus mag toch op Netflix Brazilië


door Redaktie in Films & boeken , 18 februari 2020


Anders dan de rechtbank in Rio de Janeiro, vindt het Braziliaanse Hooggerechtshof dat een komedie met een homoseksuele Jezus niet van Netflix moet worden verwijderd.


Een controversiële Braziliaanse film waarin Jezus als homo wordt opgevoerd, mag door Netflix worden aangeboden. Het Hooggerechtshof van Brazilië draaide een eerder bevel terug dat de vertoning van de film verhinderde.

Volgens het Hooggerechtshof moet A primeira tentação de Cristo (De eerste verleiding van Christus) van toneelgroep Porta dos Fundos kunnen worden bekeken. Tevens noemt het hof de vrijheid van meningsuiting „van fundamenteel belang” voor een democratie. De president van het Hooggerechtshof vindt, anders dan de rechtbank in Rio de Janeiro, dat „de satire niet het christelijke geloof van Brazilianen zal aantasten”.

Eerder had een rechter bepaald dat de komedie een belediging zou zijn voor christenen en en zodoende tijdelijk moest worden verwijderd. Dat mensen aanstoot nemen aan de film, was eerder duidelijk: op Eerste Kerstdag werden twee molotovcocktails tegen de gevel van het kantoor van de toneelgroep gegooid. Daarbij vielen geen gewonden.

Voorafgaand aan de uitspraak liet Porta dos Fundos via Twitter weten: „Wij zijn tegen elke vorm van censuur, geweld en autoritarisme, en al die dingen waarvan we hadden verwacht dat ze niet langer zouden spelen in 2020”. De Braziliaanse tak van Netflix heeft het ook opgenomen voor de film. Advocaten van de streamingdienst stelden dat het bedrijf zich sterk maakt voor de vrijheid van artistieke expressie 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Controversiële film over Jezus mag toch op Netflix Brazilië

Redaktie, in Films & boeken op 18 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media