Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1085 people
86447 users - nu online: 1085 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
World Pride gaat in 2023 naar Sydney


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 14 januari 2020


Sydney mag in 2023 de World Pride organiseren. De Australische stad werd boven de andere kandidaat-gaststeden Houston, Texas en Montreal verkozen.


De organisatoren verwachten dat meer dan een miljoen mensen  naar downunder zullen afzakken. De Australiërs  kregen zestig procent van de stemmen achter hun stad tijdens het biedingsproces.

Het is de eerste keer dat de tweejaarlijkse World Pride naar de Zuidelijke hemisfeer gaat en dit ter gelegenheid van de 45ste verjaardag van de Gay and Lesbian Mardi Gras en de vijftigste verjaardag van de eerste Australische Gay Pride Week.

“Dit is een grote overwinning voor Sydney, Australië en de Aziatische-Pacifische regio. De WorldPride naar Australië brengen betekent dat we niet alleen kunnen feesten maar ook  de unieke uitdagingen die de LGBTQI-gemeenschap in de regio moet trotseren belichten”,zo laat Giovanni Campolo-Arcidiaco van het organiserend comité weten.

De World Pride valt samen met de Gay and Lesbian Mardi Gras. Eén van de onderdelen van het programma is een driedaagse LGBTQI+ mensenrechtenconferentie.

Sydney is een van de meest LGBTQI-vriendelijke steden in de wereld. Jaarlijks zakken  meer dan 300.000 toeschouwers af naar Sydney om de Gay and Lesbian Mardi Gras bij te wonen. Het hele evenement wordt ook door miljoenen online bekeken.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

World Pride gaat in 2023 naar Sydney

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 14 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media