Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1023 people
86447 users - nu online: 1023 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
2,9 miljoen dollar voor agent VS die 23 keer promotie misliep want homo


door Redaktie in Algemeen , 24 december 2019

This article is also available in English


Een Amerikaanse agent die vermoedelijk 23 keer een promotie misliep omdat hij homoseksueel is, heeft een rechtszaak tegen zijn politiekorps in de Amerikaanse staat Missouri gewonnen.


De rechter oordeelde dat hij gediscrimineerd is vanwege zijn geaardheid en besloot het korps voor ruim 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) te straffen, zo meldde CNN afgelopen maand.

Keith Wildhaber zegt dat hem meerdere malen verteld is dat hij zijn "homogedrag" moest verminderen als hij ooit kans wilde maken op een hogere positie. Een getuige zou die uitspraak hebben bevestigd.

Wildhaber krijgt 1,9 miljoen dollar als schadevergoeding voor de discriminatie, terwijl het korps nog eens 10 miljoen dollar moet overmaken als civielrechtelijke boete. De Amerikaan zou geïntimideerd zijn door het politiebureau toen hij zijn plannen kenbaar maakte om aangifte te doen. Om die reden moet het korps nog eens 1 miljoen dollar betalen als schadevergoeding, naast een boete van 7 miljoen dollar.

Met de civielrechtelijke boetes wil de rechtbank een "statement" maken. "Als men in dit land discrimineert, dan betaalt diegene daarvoor een hoge prijs", aldus een woordvoerder.

Het korps heeft als reactie op de rechtszaak gezegd dat het nieuwe leden aan het bestuur gaat toevoegen: "Want iedereen moet zich welkom voelen bij ons." Om dat te bewerkstelligen, moet de organisatie "van boven tot onder" onder de loep worden genomen, aldus een woordvoerder.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

2,9 miljoen dollar voor agent VS die 23 keer promotie misliep want homo

Redaktie, in Algemeen op 29 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media