Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 946 people
86447 users - nu online: 946 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De donkere dagen voor Kerst


door Norbert Splint in Columns & Opinie , 22 december 2019


GroenLinks-Kamerlid wil verbod op islamkritiek. Kort geleden kwam het GroenLinks-Kamerlid Nevin Ozutok met het voorstel tot een motie om islamkritiek op een overheidslijst voor verboden uitlatingen te plaatsen. Het tekent de wereldvreemdheid van GroenLinksers. Men maakt zich druk over kippen, koeien en varkens, net als over Koolstofdioxide (CO2), Stikstof (N) en PFAS (?) en laat massa-immigratie, uitkeringsafhankelijkheid en homofobie liggen. Mensen als Nevin Özütok hebben geen enkel idee wat er waar dan ook speelt.


De islam is een totalitaire wraakideologie die vijandig staat ten opzichte van vrouwen, joden en homoseksuelen (m/v). Het is dan ook raadselachtig waarom een islamvriendelijke partij als GroenLinks populair is onder homo’s.

Veelvlieger

Het GroenLinks-Kamerlid studeerde Personeel en Arbeid aan de Sociale Academie en aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte ze als projectleider Arbeidsmarkt en Jeugdwerkloosheid bij de dienst Werk en Inkomen en was ze beleidsmedewerker Welzijn en Kinderopvang en Inspecteur Kinderopvang bij stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam. In 2005 was ze kandidaat voor het voorzitterschap van GroenLinks. Daarvoor was ze als vicevoorzitter actief in het partijbestuur. Vanaf 2010 was ze namens GroenLinks portefeuillehouder dierenwelzijn, economie, duurzaamheid en openbare ruimte in het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Amsterdam-Oost. Na de Tweede Kamerverkiezingen 2017 kwam ze in het parlement - op de slippen van veelvlieger Jesse Klaver.

Stasi-praktijken

Intussen had ze nog nooit een commercieel bedrijf van binnen gezien, zo zien we op haar cv. En over dat cv gesproken: het allervreemdst is het nog wel, dat ze vermeldt dat ze zich actief inzet voor de HLBTQI-gemeenschap. In 2016 was ze bijvoorbeeld onderdeel van een delegatie van RozeLinks bij de Istanbul Pride.

Probeer eerst je eigen tuin aan te harken voordat je het gras bij de buren gaat maaien. Het was handiger geweest om elke Nederlands-Turkse moskee af te lopen en de imam van dienst uit te leggen dat als de islam de meest vredelievende godsdienst op aarde is, homofobie daar niet inpast. Maar ja: als GroenLinks-Kamerlid heb je nergens tijd voor, behalve om een overheidsindex aan te leggen van islam-critici. Stasi-praktijken dertig jaar na de van de muur: niet verbazingwekkend voor een Kamerlid van een partij die onder meer uit de CPN is voortgekomen.

En ken je die grap van die motie? Die kwam er niet.


Social media sucks

Denk nou niet dat ik zo’n typische anti-GroenLinkser ben die dweept met Amerikaanse miljardairs als Bill Gates, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg. Zo ben ik allesbehalve een fan van Facebook. Eind vorig jaar probeerde ik op dat “sociale medium” een advertentie te plaatsten waarin het woordje “bullshit” voorkwam, een begrip dat volgens Van Dale “onzin, kletskoek, rotzooi” betekent en dat ook wordt gebruikt door fatsoenlijke instituten als het Financieele Dagblad en Elsevier Weekblad.

De reactie van de mensen uit Menlo Park, Californië op mijn advertentie toen: “Deze advertentie wordt niet weergegeven, omdat er beledigend taalgebruik of grof taalgebruik wordt gebruikt of gesuggereerd (zoals ‘shit,’ ‘lul’ of ‘f@$# yeah!’). Dit soort taalgebruik kan beledigend zijn voor gebruikers en het gaat in tegen onze kernwaarde: het onderhouden van een positieve, wereldwijde community. Raadpleeg voor meer informatie en voorbeelden ons advertentiebeleid.”

Yeah!

Social media sucks (dat laatste woord mag natuurlijk ook niet), dacht ik altijd al, maar je moet er wel wat mee doen. Dat laatste laat ik sindsdien na. Iets dergelijks raad ik ook de mannen van Galerie MooiMan aan. De heren probeerden op Facebook te adverteren voor hun prachtkalender 2020 met op de cover een twintigtal getekende of geschilderde mannentorso’s. De reactie van de Facebookers op de advertentie van MooiMan: “Het lijkt erop dat we je artikel niet hebben goedgekeurd omdat de verkoop van producten of diensten voor volwassenen (bijvoorbeeld items voor een beter seksleven en video’s voor volwassenen) niet is toegestaan. Het lijkt erop dat we je artikel niet hebben goedgekeurd omdat de verkoop van seksueel expliciete producten of diensten niet is toegestaan.” Van dit proza word je niet vrolijk.

De donkere dagen voor Kerst: het op Google na grootste advertentiemedium op aarde verbiedt een getekende borstkas en Kamerleden praten bullshit.


Norbert Splint is tekstschrijver en woont met man en hond in Amsterdam Centrum.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN NORBERT SPLINTMEEST GELEZEN VAN NORBERT SPLINT

De donkere dagen voor Kerst

Norbert Splint, in Columns & Opinie op 27 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media