Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1033 people
86440 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Een biertje is en blijft altijd een succes


door ASV Gay in Columns & Opinie , 20 december 2019

This article is also available in English


Het is december. De bomen worden kaal, Sinterklaas is net geweest en we hebben alweer bijna non-stop “All I Want for Christmas” van Mariah Carey in ons hoofd. Maar wat doet A.S.V.Gay allemaal in deze tijd van het jaar?


We zijn inmiddels alweer bijna twee maanden echt het bestuur van A.S.V.Gay. Onze functies voeren we steeds soepeler uit; Derk maakt de beste agenda’s, Rob herschrijft gezelschapsreglementen, Melissa kan niet meer stoppen met notuleren, Max puzzelt met de commissies, Jeroen heeft afspraak na afspraak en ik blijf maar geld tellen.

De commissies zijn inmiddels gevormd en beginnen langzaamaan op gang te komen. De Borrelcommissie (BoCo) heeft nu eindelijk z’n laatste activiteit gehad, namelijk de Halloweenborrel. Dit is de laatste borrel van de BoCo, op deze borrel wisselen ze dan ook altijd van commissie.De Halloweenborrel is een van de weinige themaborrels waar echt bijna iedereen verkleed komt. Met z’n allen griezelen we de avond door, onder het genot van bloederige shotjes. Dit jaar was het Halloweenthema: A.S.V.Gay Horror Story. De leden van de BoCo waren verkleed als gekke dokters, die ons met de Blood Moon shotjes nog gayer probeerden te maken. Overduidelijk was deze borrel dan ook weer een groot succes.

In de periode tussen de oude en de nieuwe commissies organiseert het bestuur altijd een aantal activiteiten zelf. Zo hebben wij dit jaar onder andere een spelletjesavond georganiseerd, in het knusse café Gollem aan het Water. Hier kwamen zowel vele oudere als nieuwe leden opdagen. Want ja, welke Amsterdammer houdt nou niet van een spelletje in deze regenachtige periode van het jaar. Het is duidelijk dat het spelen van spelletjes met een lekker speciaalbiertje toch wel echt een succes is en blijft onder de leden van A.S.V.Gay.

Iets anders waar we als bestuur momenteel druk mee zijn, zijn de zogeheten constitutieborrels (CoBo’s). Met een constitutieborrel viert een bestuur dat zij als bestuur geconstitutioneerd zijn; ze zijn nu officieel bestuur. Op zo’n borrel komen dan zowel oud-besturen van de vereniging als besturen van andere verenigingen in Amsterdam langs om het nieuwe bestuur te feliciteren.

Deze borrels kunnen er nogal ruig aan toe gaan, want er kunnen bestuursleden en spullen van het bestuur “gebrast” worden. Dit houdt in dat andere besturen deze spullen mee naar buiten kunnen nemen en wanneer het bestuur die terug wil, moeten ze hier iets voor terugdoen; bijvoorbeeld het organiseren van een etentje. Afgelopen 5 november hadden wij onze CoBo. Vele besturen hebben ons gefeliciteerd en er zijn allerlei verschillende cadeaus langsgekomen. Op naar de volgende activiteit!

Wij gaan nu bijna onze winterslaap doen. Maar daarom niet getreurd, deze maand zul je ons nog Julia Zegelinggenoeg langs zien komen, ook op de sociale media. Dus blijf ons vooral volgen! Liefs!

Julia Zegeling is penningmeester van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: Een biertje is en blijft altijd een succes

ASV Gay, in Columns & Opinie op 25 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media