Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 929 people
86447 users - nu online: 929 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Antwerp Brilliant Games 2019: sport zonder begrenzingen


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 27 oktober 2019

This article is also available in English


Begin november verzamelen sporters uit de hele wereld zich in Antwerpen. Dan organiseert Active Company, de Antwerpse sportvereniging voor holebi’s en sympathisanten, van 31 oktober tot en met 3 november 2019 de tweede Antwerp Brilliant Games.


De organisatoren verwachten meer dan achthonderd atleten (gay, bi, hetero,...) uit heel Europa en eens zoveel bezoekers en toeschouwers voor dit internationale sportevenement. Op het programma staan badminton, squash, tennis, volleybal en zwemmen.

Naast de competitiesporten is dit jaar ook ruimte gemaakt voor een aantal recreatieve sporten, zoals een Art & Nature Walk, een Bicycle Tour, een run van vijf of tien kilometer en verschillende yoga-sessies. De deelname wordt bewust laagdrempelig gehouden. Deze evenementen worden mede ondersteund door Sport Vlaanderen en vergroten het inclusieve karakter van het evenement.
 
Naast de sporttoernooien is er ook een sociaal element. Op zaterdagavond kunnen alle deelnemers, maar ook iedereen die daar zin in heeft, zich uitleven op de party. Voor wie na een nachtje dansen op tijd uit bed komt, is er een brunch. Bij deze editie staan ook verschillende welkomstevenementen, diners en een stadstour op het menu. Ze vinden plaats door de gehele stad, van de Grote Markt tot het Eilandje. Antwerpen bereidt zich voor op vier dagen vol sport, cultuur en lol!Met de Antwerp Brilliant Games wil Active Company drempels verlagen en de beeldvorming over holebi’s en sport positief bijstellen. “Ervaar sport zonder begrenzingen” is de boodschap achter het verhaal. In de eerste plaats richt de organisatie zich op de HLBT-community, maar sporters of supporters buiten de HLBT worden absoluut aangemoedigd om deel te nemen. Geen begrenzingen! De aanstekelijke ambiance zet veel hetero’s aan om terug te komen.

Verschillende activiteiten worden trouwens hand in hand met andere clubs georganiseerd. Via Outreach wil Active Company ook holebi’s betrekken uit landen die het minder goed hebben dan holebi’s in België. Om het met de boodschap van de recente Antwerp Pride te zeggen: “In de sport mag je zijn wie je bent!”
 
Ook wordt een deel van de opbrengsten van de recreatieve sporten en de verkoop van het officiële t-shirt van het toernooi gedoneerd aan Out for The Win, een non-profitorganisatie die zich heel actief inzet voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, transseksuelen, queer en interseksuelen binnen de sportwereld (www.outforthewin.com).

De Antwerp Brilliant Games in deze vorm gaan dit jaar in de tweede editie, maar de traditie van gay sportevenementen in Antwerpen reikt veel verder, twintig jaar ondertussen. De voorgangers waren de World Outgames (2013), Antwerp Games (2009), Euro Games (2007) en het Halloweentoernooi (2005) om er een paar te noemen. Nu ligt de naam definitief vast voor de volgende edities.

De organisatoren zijn trots dat zij de steun krijgen van de stad Antwerpen en van Sport Vlaanderen. De organisatie, Active Company, is met meer dan vierhonderd leden Vlaanderens grootste holebi-sportvereniging die onlangs haar twintig-jarig bestaan vierde. Het leidt weinig twijfel dat het aantal leden verder zal toenemen!


  Tweede Antwerpen Brilliant Games, 31 okt- 3 nov. 2019, zie ook www.antwerpbrilliantgames.be
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Antwerp Brilliant Games 2019: sport zonder begrenzingen

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 01 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media