Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 1069 people
86440 users - nu online: 1069 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Trump komt met zoveelste anti-homowet


door Redaktie in Historie & Politiek , 24 oktober 2019


President Trump komt met de zoveelste anti-homo wet. Het gaat hierbij opnieuw om een wet die voormalig president Obama invoerde. Dit keer gaat het om een wet die werkgevers toestaat te discrimineren op basis van religieuze bezwaren tegen voornamelijk homo's en transgenders.


Eerder dit jaar werd er een soortgelijke wet ingevoerd voor adoptie centra. Al vele jaren bestaat er in de VS nog steeds een wet die werkgevers toestaat om mensen te ontslaan enkel en alleen omdat ze homo of transgender zijn. Daar komt nu dus een extra wet bovenop. Voormalig president Obama kon destijds enkel de wet aanpassen voor werknemers die werkzaam zijn voor de overheid, waardoor deze niet langer konden worden ontslagen enkel en alleen op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit, maar de Republikeinen verhinderde dat hij die wet af kon schaffen voor alle Amerikanen.

Hoewel het gaat om een wetsvoorstel, waarbij werkgevers mogen discrimineren op basis van religieuze bezwaren, is het nu al zeker dat die wet er zal komen. Trump gaat de voorschriften verduidelijken en maximale bescherming bieden aan werkgevers met religieuze overtuigingen, waardoor men ook in het onderwijs mensen kan ontslaan op basis van hun geloof.

Echter een grote meerderheid van de Amerikaanse bedrijven heeft een eigen anti discriminatie plan, waarbij ook homo's en transgenders verzekerd zijn dat ze niet zullen worden gediscrimineerd of ontslagen op basis van hun geaardheid of genderidentiteit. Maar dat neemt niet weg, dat vele anderen, duizenden, homo's en transgenders wel het risico lopen te worden ontslagen enkel en alleen omdat ze homo of transgender zijn, en sommige religieuzen daar niet mee om kunnen gaan.

Toen Trump president werd liet hij weten dat hij alle wetten ingevoerd door voormalig president Obama zou terug draaien, en daar is hij tot nu toe bijna helemaal in geslaagd. Dat daarbij vooral homo's en transgenders getroffen worden zal weinigen verbazen. In april van dit jaar bleek uit een rapport van een homo & transgender mensenrechten organisatie dat Trump al 101 anti holebi en anti transgender maatregelen en wetten had ingevoerd.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Trump komt met zoveelste anti-homowet

Redaktie, in Historie & Politiek op 29 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media