Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1028 people
86440 users - nu online: 1028 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Historische overwinning voor intersekse rechten in India


door Redaktie in Historie & Politiek , 03 oktober 2019

This article is also available in English


In Tamil Nadu heeft de regering een verordening uitgevaardigd op grond waarvan niet-noodzakelijke operaties aan geslachtskenmerken van baby’s en kinderen voortaan verboden zijn, behalve in het geval van levensbedreigende situaties.


Deze verordening is een historische overwinning voor de rechten van de intersekse personen in Tamil Nadu – een deelstaat in het zuiden van India met 72 miljoen inwoners. Deze operaties zijn bijna overal ter wereld – ook in ons land – legaal en gebruikelijk, maar worden vaak zonder toestemming uitgevoerd en zijn daarmee een schending van mensenrechten.

De verordening luidt als volgt:
“De regering heeft na zorgvuldige overweging van alle bovenstaande punten en op basis van de adviezen van de deskundigen, die door de directeur van Medische Opleiding zijn verstrekt, besloten om geslacht veranderende operaties voor intersekse baby’s en kinderen te verbieden, met uitzondering van levensbedreigende situaties, en heeft dienovereenkomstig opdracht gegeven. De regering beslist over de levensbedreigende situatie op basis van de aanbeveling van de directeur van Medische Opleiding, die een commissie zal vormen bestaande uit:

    kinderchirurg/uroloog
    endocrinoloog
    maatschappelijk werker/ psycholoog/intersekse activist
    regeringsvertegenwoordiger die niet lager is dan de rang van Ondersecretaris.

De directeur van de Medische Opleiding ziet erop toe dat de bovengenoemde uitzonderingsclausule inzake levensbedreigende situaties niet wordt misbruikt door personen die van invloed zijn op de uitvoering van het verbod op geslacht veranderende operaties bij intersekse baby’s en kinderen.”De achtergrond voor deze beslissing was een rechtszaak voor het Hooggerechtshof in Madras in april, gestart door een intersekse vrouw en haar man.

Srishti Madurai  – een intersekse organisatie geleid door Gopi Shankar Madurai – is door COC Nederland ondersteund in het organiseren van een beleidsbijeenkomst met de verschillende belanghebbenden, waaronder regeringsvertegenwoordigers, om deze verordening op te stellen en te implementeren na de uitspraak van het Hooggerechtshof.

De Indiase premier Narendra Modi wordt nu opgeroepen deze verordening in heel India in te voeren.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Historische overwinning voor intersekse rechten in India

Redaktie, in Historie & Politiek op 08 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media