Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 849 people
86440 users - nu online: 849 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gay ADE: ‘Gay’ gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook kunst en cultuur


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 29 september 2019

This article is also available in English


Het is meer dan tien jaar geleden dat Elliott Matos en Benjamin Aillery begonnen met het programmeren van gay-evenementen voor het Amsterdam Dance Event. Het ADE is snel uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende en grootste festival voor elektronische muziek. Het vindt elk jaar in oktober plaats.


Na een paar jaar betrokken te zijn geweest bij het ADE benaderden Elliott en Benjamin de oprichter en toenmalige manager van ADE, Richard Zijlma, voor het binnenhalen van gay en gay-friendly locaties als officiële partners.

Sindsdien brachten ze een grote verscheidenheid aan HLBTQ-artiesten van over de gehele wereld naar het ADE, die allemaal dezelfde liefde voor house en elektronische muziek deelden. Op zoek naar een grotere reikwijdte van het ADE 2019 vroeg de nieuwe ADE-festivalmanager, Anne Verlaek, Elliott en Benjamin te werken aan nog meer diversiteit en variatie in de festivalprogrammering.

De showcases van het Gay Dance Event (GDE) van dit jaar, dat plaatsvindt van 16 tot en met 20 oktober, hebben een natuurlijke plek veroverd in het drukke ADE-schema, mét de gay-twist waar ADE op zoek naar was!

“Wij willen diversiteit een vast onderdeel van het ADE maken, en natuurlijk ook in de gay scene waarvan we deel uitmaken! We willen het ADE en zijn afgevaardigden de belangrijke historische impact laten zien die de HLBTQ-gemeenschap nog steeds heeft op de muziekindustrie en de wereldwijde clubscène. ‘Gay’ gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over kunst en cultuur, en dat moet duidelijk herkend en erkend worden. Daarom hebben we het GDE opgezet, een reeks evenementen met HLBTQ-line-ups die jaarlijks tijdens de ADE-week in verschillende gaybars en nachtclubs worden gepresenteerd.”


GayDE - We All Dance Together

Op de eerste avond van het GDE 2019 delen vier locaties in Amsterdam de titel “GayDE - We All Dance Together.” De geselecteerde homogelegenheden onder exclusief contract met het ADE zijn Prik, Café the Queen’s Head, The Web en Club Yolo. Niet alle artiesten zijn gay, maar ze zijn wel allemaal homovriendelijk én de nachtarchitecten van de wereldwijde gay scene. Dit zijn onder anderen dj Devotion, John Spinosa, Nicky Drummond, Stefan Philippe, Veering, Ashley Gauthier, Elliott Matos, Jeffrey Cheng, Lady Deep, Manny Ward en de fantastische Ultra Naté.

Diverse evenementen bieden een unieke line-up.
Op donderdagavond zal Café the Queen’s Head de vloer vrijgeven aan Terri B, naast Carrillo Music’s House My Disco met de iconische Weather Girls. Op vrijdagavond brengen in Club Yolo het internationale dance-icoon Ultra Naté en onze eigen Mayday opnieuw het feest Deep Sugar naar het ADE. Dit was vorig jaar bij Club Yolo een geweldige party en is ook dit jaar niet te missen!

Ook vrijdagavond vindt in de Prik een nieuwe editie plaats van Women of House. Met deze zesde uitvoering wil Women of House weer het enorme aanbod van vrouwelijke dj’s van over de gehele wereld onder de aandacht brengen en presenteren. Het is het enige ADE-evenement dat alleen vrouwelijke dj’s heeft.

Op zaterdag brengt GayDE iets nieuws. In Club Mystique bereidt het Nederlandse duo KB (Katya Gabelli, violist, en dj Benjamin) de bezoekers voor op een nacht met een fantastische muzikale reis, gevolgd door een live concert van Maud Geffray onder begeleiding van de Nederlandse harpiste Lavinia Meijer, die in composities van Philip Glass is gespecialiseerd. Samen zullen ze elektronische muziek samensmelten met klassieke instrumenten, wat een belangrijk bestanddel van moderne muziek is geworden.

Later op zaterdagavond vindt in Prik de achtste editie plaats van het op Frankie Knuckles (de schepper van House Music) geïnspireerde evenement Sounds of Blackness. Dit evenement maakt ruim baan voor zwarte dj’s uit Chicago, New York, Parijs en Amsterdam.


Ter afsluiting van het GDE 2019 organiseert The Web Paradise Express van Steve Malenka, met David Harness, Manny Ward, Quentin Harris en Tedd Patterson. Bij Club Yolo maakt het Afro Acid-label van dj Pierre deel uit van Acid Jack met dj’s Pierre, Gettoblaster, Hatiras, Paul Johnson en anderen. Prik biedt tenslotte ontspanning met cocktails en muziek van de belangrijkste resident-dj’s van Ibiza, met Luis del Villar van Ibiza Sensations.

Voel de sfeer, de vrijheid en de liefde die we allemaal delen in de toewijding aan dance en het nachtleven, samen als een gemeenschap! Ga naar amsterdam-dance-event.nl voor de volledige agenda van de avonden bij The Web, Prik, Café the Queen’s Head, Club Yolo en Club Mystique. Hier vind je alle artiesten en informatie voor deze zeer bijzondere HLBTQ-programmering.

GDE, 16 tot en met 20 oktober 2019, zie ook het GDE Evenement-programma op gayamsterdam.com & in onze agenda's 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gay ADE: ‘Gay’ gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook kunst en cultuur

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 04 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media