Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 1056 people
86440 users - nu online: 1056 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Films & boeken

De geschiedenis van een “Grand Dame” vulde het doek op 7 augustus in Pathé de Munt te Amsterdam en dezelfde avond ook in Zwolle, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De zaal zat vol en Sander den Baas was zelf ook aanwezig. Bij het binnenkomen groet ik hem en feliciteer hem al vooraf. Alsof mijn gevoel al wist dat ik iets fantastisch zou gaan zien.

door Wil Groot - 27 september 2019

Printervriendelijke Pagina  
Een filmische blik in het leven van Lady Galore


This article is also available in English


foto Jean Ranobrac
Een jaar lang volgden regisseurs Dylan en Lazlo Tonk dragqueen Lady Galore tijdens de grootste transformatie die zij onderging. Een jaar lang deelden zij samen het leven van Sander den Baas, de man achter de Lady. Sander deelt zijn ups en downs. Hij kampt met gezondheidsproblemen vanwege zijn overgewicht, ook al maakt dat laatste juist Lady Galore een echte Diva. Een maagverkleining blijkt de oplossing te zijn. Maar zal dat gevolgen hebben voor haar carrière?

foto: Jelle-Pieter de BoerWanneer ik Sander later spreek, vertelt hij mij dat zijn carrière in stijgende lijn is. Zijn openheid heeft harten geraakt en zet mensen tot nadenken. Reacties van vele anderen zijn: “Door jou heb ik nu ook de stap genomen om maagverkleining te doen.” En: “Door jouw film heb ik ook de stap genomen om naar buiten te komen.”

De documentaire Galore laat duidelijk goede sporen achter, maar toch laat die ook zijn tegendeel zien. Je moet er wel wat voor over hebben, laat Sander mij weten. De docu gaat over veel meer dan de operatie. Tijdens de opnames merkten de jongens op dat tussen Sander en Galore weinig verschil zit. “Ach ja, tussen Galore en Sander ook niet,” grapt hij terug.
 

De volgende morgen zie ik bij BNN Vara (Uitzending gemist) De Diva in mij. Die geeft een totaal ander beeld. Lady Galore is een van de Diva’s en op een prachtige manier weten zij iemand weer te laten opbloeien, vanuit het hart, op een open en hartelijke manier met diepgang, liefde en vreugde en zeker ook een geweldige dosis humor.
 
Tien jaar geleden zag ik haar voor het eerst op Gay Pride verschijnen. Nu heeft ze de elfde net gehad, is bloedpopulair in het buitenland, is de docu op gay filmfestivals in Shanghai, Brazilië en Zwitserland te zien geweest en gaat die binnenkort naar Slovenië en Servië. En dan de ultieme prijs, het Nederlands Film Festival. Hoger kan bijna niet. Lady Galore laat zien hoe belangrijk het is jezelf te zijn; het goede in de mens. Ik ben trots op deze Dame, een goed voorbeeld en leerzaam voor iedereen.

Mijn “review”: Openhartigheid, pijn, zorgzaamheid, liefde, vreugde, doorzettingsvermogen, vastberadenheid, inlevingsvermogen, eenzaamheid, ruimhartigheid, meelevend en inspirerend.

Galore is op woensdag 2 oktober 2019 te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

Een filmische blik in het leven van Lady Galore

Wil Groot, in Films & boeken op 02 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media