Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 818 people
86447 users - nu online: 818 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Rotterdam Pride, een kleurrijk festijn boordevol diversiteit


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 09 september 2019

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Van 22 tot en met 29 september kleuren de straten van Rotterdam weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren.

foto (c) Jorday Brada
Met het diverse en kleurrijke programma-aanbod op het gebied van onder andere kunst en cultuur, jeugd en familie, talkshows en debatten, entertainment en natuurlijk de party’s is er met zo’n honderd evenementen voor iedereen iets te beleven.

Het thema van de zesde editie is House of Colours. House of Colours staat symbool voor de kleurrijke en diverse havenstad: het thuis, waaraan met elkaar wordt gebouwd – een inclusieve samenleving. Bij House of Colours staan de deuren wijd open voor iedereen, wie je ook bent. Een safe space voor iedereen. Be Yourself, Express Yourself.
Highlights

A real House of Colours!
Verspreid over twee verdiepingen en boordevol levendige tinten, zal Rotterdam’s House of Colors gegarandeerd de zintuigen prikkelen en het oog verrassen. Via een meeslepende kunstinstallatie worden bezoekers uitgenodigd om te ontdekken hoe Gilbert Baker het meest duurzame symbool van de HLBTQIA+-rechtenbeweging wilde creëren. Wat deze installatie extra bijzonder maakt, is het interactieve karakter, waarmee iedereen kan helpen bij het ontwerpen van de eerste crowdsourced regenboogvlag ter wereld.
Kruisplein Rotterdam, 22-29 september.


Pride Walk: Parade of Love
foto (c) Alexander SuerOp zaterdag 28 september kleuren de straten van Rotterdam alle kleuren van de regenboog. Toon je liefde en loop mee met de Pride Walk door het centrum van Rotterdam! Breng je toeters, bellen, vlaggen, extravagante outfits, glitters... Kom bovenal als jezelf, voel je vrij en laat je zien!
Leuvehoofdpark, 28 september, 11.00–13.00 uur.

Pride Festival
Join the party! Be yourself, Express yourself! Na een uitbundige ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk kunnen de bezoekers los gaan op de muziek van diverse dj’s en verrassende performances van onder anderen Darling Peter, D’allessandro (IT), MayDay, Ceciel Moyano, Vieze Poezendek (Milkshake Festival), Nina, Femmetastic, Sug La Sheedah, Lucien Foort, Kyara (LIVE), House of Holographic Hoes, en House of Vineyard. Laten we met elkaar Rotterdam Pride onvergetelijk maken! Toegang is gratis en iedereen is welkom!
Schouwburgplein, 28 september, 13.00-22.30.

foto (c) Jorday Brada


WTF @ Strano
Klaar om de stad rood te verven? Noteer de datum van dit sensationle feest dat door WTF wordt georganiseerd in Café Strano. Tickets: gratis.
Strano, Van Oldenbarneveltstraat, 28 september, 16.00-23.00.

De Keerweer Parade 2019
Zoals elk jaar vindt ook dit jaar weer de Keerweer Parade plaats: drie dagen lang feesten met de leukste artiesten zoals Trijntje Oosterhuis en de Spaanse dames van Baccara.
Café Keerweer, 27 tot en met 29 september, 17.00-23.00.

Cocktail Fest - The Fourth Dimension
Rotterdam’s meest ruimdenkende “Fest” keert voor alle liefhebbers terug op de allercoolste locatie, de Maassilo Rotterdam. Tuig jezelf compleet op voor een spectaculaire Rotterdam Pride Xtravaganza! Wees jezelf. Ervaar iedereen! Tickets: 24,50 euro.
Maassillo Rotterdam, 28 september, 22.00-06.00.

Milkshake Festival 2019
Het meest bekende open-minded feest van Nederland komt naar Rotterdam en zal voor het allereerst op een binnenlocatie plaatsvinden! Feest mee tijdens de officiële afterparty van Rotterdam Pride. Beleef Supertoys, Vieze Poezendek; meer arealen worden spoedig bekend gemaakt.
Now & Wow Club, 28 september, 23.00-6.00.

Pride Family Festival: Unicorns & Zebras
Stap in de wereld van Eenhoornen en Zebra’s bij het enige Pride Family Festival in Nederland speciaal voor kinderen, gezinnen, jongeren, opa’s en oma’s. Iedereen van nul tot honderd en daarboven is welkom op de Unicorns & Zebras speelweide vol muziek van ondermeer Annemoon, Rochelle, Rafaela Brown en Maan. Er zijn diverse workshops en schmink. Toegang is gratis!
Schouwburgplein, 29 september, 11.00-18.00.
Pride-ambassadeurs

Ma MaQueen, foto (c) Rob JacobsBey Cil
sinds 2018 ambassadeur van Rotterdam Pride en zet zich bijna dagelijks in voor HLBTQIA+-emancipatie, vooral op de werkvloer, maar ook tijdens Rotterdam Pride. “Ik ben ‘pride’ op Rotterdam en vind het belangrijk dat we diversiteit en inclusiviteit in onze stad onder de aandacht blijven brengen!”

Dennis Bijleveld a.k.a. Ma’MaQueen
is een negenentwintig-jarige, niet-binaire, queer identificerende, multidisciplinaire beeldend kunstenaar. Na zijn afstuderen aan de Willem de Kooning Kunstacademie te Rotterdam is Dennis zijn eigen bedrijf By Level D begonnen en werkt hij als performer, dragqueen, mode-ontwerper, model, stylist en make-up artiest. “We zijn allemaal naakt geboren en de rest is ‘drag.’”

Kamilia Koutet
is een singer–songwriter en bekend van het nummer “Samen zijn,” dat gaat over samen kunnen zijn met de persoon van wie jij houdt. “Iedereen moet gewoon eens in de spiegel kijken en tegen zichzelf zeggen: ‘You rock!’”
Ariah Lester, foto (c) Alexander-Deprez
Ceciel Moyano (Cecilia)
is drummer, percussionist en songwriter en speelt zowel in bands als samen met dj’s. Vanaf het begin van Rotterdam Pride is de kunstenaar elk jaar te vinden tijdens dit festijn. “Terwijl we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen. Als we zelf van onze angst zijn bevrijd, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen” – Marianne Williamson.

Ariah Lester
draagt door zijn eigen taal, dans, zang, film, mode en beeldende kunst zijn vooruitstrevende visie op het gebied van HLBQTIA+-emancipatie uit. “Het ongrijpbare gebied tussen het mannelijke en het vrouwelijke.”

Naomi Isabel Vasquez
brengt met haar enthousiasme, liefde en inzet voor de gemeenschap mensen verder in het leven en zij weet grenzen te verleggen binnen onze maatschappij. “Mijn mooiste herinnering is toch echt het moment dat, toen iedereen zich aan het verzamelen was voor de Pride Walk afgelopen jaar, ik mijn kans pakte om, gewapend met mijn regenboogvlag, het monument De Boeg op te klimmen, en daar heb gestaan om mijn vlag hoog in de lucht te zwaaien.”
Naomi Isabel Vasquez, foto (c) Peter van Geest
Lili Prins
is de jongste Rotterdam Pride ambassadeur. Als dertien-jarige kwam zij via social media openbaar uit de kast. “Iedereen was zo lief. Docenten vonden het knap, vriendinnen zeiden dat ik een voorbeeld voor ze was, mijn oma zei dat ze superveel van me houdt. Ik hoop dat het allemaal zo blijft.”

Paolo Yao
is een moderne danser. Hij is in Italië geboren, maar woont sinds zeven jaar in Rotterdam. Door middel van dans en performances brengt hij gender gerelateerde onderwerpen naar voren. “Uniciteit is mijn motto.”

Kiki House of Angels
met Guilliano Pinas, Overall Founding Father Typhoon Angels, Jeffry Mattias de Jesus, Roberto Angels en Orlando Haynes, Seven Angels Familie. “We zijn een nieuwe reis begonnen. Drie jaar terug - Kiki House of Angels was geboren. Nooit gedacht dat dit Kiki House internationaal zou gaan en zelfs buiten Europa. Kiki House of Angels is een familie en we functioneren als een familie. Ik ben trots op mijn familie.”  


Rotterdam Pride, 22- 29 september 2019. www.rotterdam-pride.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rotterdam Pride, een kleurrijk festijn boordevol diversiteit

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 14 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media