Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 823 people
86447 users - nu online: 823 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: activisme is tijdloos


door ASV Gay in Columns & Opinie , 26 augustus 2019

This article is also available in English


Zo! De Pride-week zit er weer op en het was ook dit jaar weer een fantastisch feest! Voor mij de taak om voor de laatste keer vanuit bestuur 9 verslag van onze studentenvereniging te doen.


De laatste periode was nog niet voorbij en het was na twee weken vakantie weer tijd voor de jaarlijkse Pride in Amsterdam. De weken ervoor waren wij druk bezig met het voorbereiden ervan, en ook ijsjes eten, want het was snikheet! Eigenlijk begonnen deze voorbereidingen al helemaal aan het begin van het academisch jaar, maar er moest nog het een en ander gebeuren. Gelukkig ging het allemaal voorspoedig en kon de Pride-week echt van start.


De traditionele start van de Pride-week is de Pride Walk. In een gigantische stoet liepen wij van het Homomonument via de Dam, het Rokin, de Vijzelstraat en door het Rijksmuseum naar het Vondelpark. Dit was ook voor ons de gelegenheid om ons thema voor deze Pride voor het eerst te laten shinen. Onder de noemer #BreakDown the Norms willen wij als jonge HLBTQ+’ers overbodige normen die óns worden opgelegd doorbreken. Immers, wij zijn de toekomst en wij willen niet in verouderde normen leven!

De dag erna was een beetje een rustdag waarop we lekker op Milkshake konden rondhangen. Gelukkig was maandag ook minder hectisch, waardoor wij voorbereidingen konden treffen voor al onze andere activiteiten die wij die week gingen houden. Goed voorbeeld: ons symposium!

Het symposium had dit jaar het thema Activism is Timeless. Verschillende (oud)-activisten en academische sprekers gaven mooie lezingen en workshops. Ik denk dat elke bezoeker er activistischer van is weggegaan dan aangekomen. Maar voor de echte A.S.V.Gay’er was de dag nog niet voorbij, wij hadden nog een Pride cantus die avond. Een cantus is een groot zangfestijn waarbij je onder het genot van veel bier met z’n allen de longen uit het lijf zingt. Naast klassiekers, zoals ons verenigingslied en ABBA, passeerden ook liederen zoals Heb je even voor mij en Hit Me Baby One More Time de revue.

Maar dat was niet ons enige feest die week. Op de donderdag gaven wij een fantastisch feest onder de noemer Bad Taste. Nooit gedacht dat ik zoveel slechte outfits op één plaats zou zien. Vrijdag was voor de meesten een rustdag, maar wij stonden op die dag de boot te versieren, zodat wij konden schitteren op de parade zelf! De Parade was zoals altijd weer een geweldig mooi feest waarbij je op de boot altijd weer mensen van geluk ziet huilen. Dat zijn toch de dingen waarvoor je het als bestuur van de mooiste vereniging ter wereld doet.


De Pride werd afgesloten met een groot feest op de Dam en daarmee ook ons bestuursjaar.

Wat was het toch ook een onvergetelijk leuk jaar met mijn bestuursgenoten Milena, Bram, Jeffrey, Liselot en Boukje. Ik heb ongelooflijk veel leuke, gekke dingen met hen meegemaakt en ik zal het ook nooit vergeten. Met een lach en een traan zal ik het stokje doorgeven aan ons tiende bestuur, bestaande uit Derk, Rob, Melissa, Julia, Max en Jeroen. Ik wens hen veel geluk toe en hoop dat zij er minstens zo’n mooi jaar van gaan maken als dat ik heb gedaan.

Nu kan ik me voorstellen dat studenten die dit lezen ook graag kennis met deze kanjers en onze vereniging willen maken en dat kan! Op alle woensdagen hebben wij open borrels bij café Amstel 54 vanaf 21.00 uur. Voel je vooral welkom om eens de sfeer te proeven en misschien wel lid te worden! En als je het lastig vindt om te gaan terwijl je nog niemand kent, dan kan je mailen naar borrelbuddy@asvgay.nl en dan zal iemand je daarmee op weg helpen.

Vele lieve en kleurrijke groetjes!

Niek Rood
Niek Rood is Commissaris extern in het bestuur 9 van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: activisme is tijdloos

ASV Gay, in Columns & Opinie op 31 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media