Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1090 people
86447 users - nu online: 1090 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bianca Del Rio: ‘Ik ben bitchier dan ooit, dus wees voorbereid’


door Heiko Lunshof in Theater, Kunst & Expo , 23 juli 2019

This article is also available in English


Hoi Bianca, wat een geweldig nieuws dat je voor de vijfde keer naar Amsterdam komt voor je show tijdens Amsterdam Pride! Hoe voelt het? “Ik ben heel erg opgewonden om weer terug te komen!!! Van alle steden die ik heb bezocht is Amsterdam echt één van mijn absolute favorieten. De mensen zijn hier geweldig en weten hoe je moet feesten. Ik ben blij weer terug te komen als een soort vreselijke huiduitslag.”

foto (c) Jovianni Jimenez PedrazaJe hebt ons in het verleden vermaakt met je shows Rolodex of Hate, Not Today Satan en Blame it on Bianca. Wat denk je dat geëvolueerd is door de jaren heen?
“Wil je weten wat er is geëvolueerd aan mijn shows of met de wereld? De wereld heeft nu Trump en Brexit, maar geef mij niet de schuld van die rotzooi!!! Ik zal je vertellen wat niet is geëvolueerd... mijn tolerantie. Ik ben bitchier dan ooit, dus wees voorbereid. Je bent gewaarschuwd.”

Je bent momenteel bezig met de hitmusical Everybody’s Talking about Jamie op het Londense West End. We wisten dat je vroeger op Broadway hebt gewerkt als kostuummaker. Hoe is dit allemaal gegaan?
“Welnu, ze hadden vorig jaar Michelle Visage die één van de andere rollen speelde, en ze besloten om een beter iemand te strikken. Ze besloten om een echte ster aan te trekken om de ticketverkoop een boost te geven... ik zei toch dat ik ben bitchier dan ooit ben. Haha. Nu even serieus. Ze hebben mijn manager gebeld en toonden belangstelling voor mij in de rol van de oude verbitterde dragqueen. Het leek perfect passend, dus ik was enthousiast en heb ja gezegd. En het is zo leuk om te doen. Het is een geweldige show met een geweldige ploeg en fantastische spelers.”

foto (c) Magnus Hastings
Tijdens je tour It’s Jester Joke doe je Wembley in Londen aan en treed je twee avonden op in Amsterdam. Wat is je volgende project? Heerschappij over de wereld?
“Ik probeer niet te veel over de toekomst na te denken. Wanneer ik dat doe, word ik gek. Er is veel druk, dus probeer ik mij te concentreren op waarmee ik nu bezig ben en erin op te gaan. Mijn focus ligt nu op de tour ‘It’s Jester Joke,’ waarmee ik tot eind november optreed in alle hoeken van de wereld. Ik weet niet zeker wat er daarna komt, maar ik garandeer je dat het beter zal zijn dan de finale van ‘Game of Thrones’... en het elfde seizoen van ‘Drag Race.’”

We hoorden een gerucht dat je op zoek bent naar een huis in Palm Springs. Tijd om met pensioen te gaan nadat de tournee is afgelopen?
“Het gaat helemaal niet over pensioenering. Ik verhuis naar Palm Springs omdat ik weer een twink wil zijn. Dat is het echte geheim van de jeugd... Verhuizen naar een stad waar de gemiddelde leeftijd van homomannen 102 is.”

foto (c) Rene KoalaDus je pensioen stel je nog even uit. Wat dan?
“Wakker worden..., hoop ik.”

Je neemt dit jaar Lady Bunny mee om op je afterparty op te treden. Zijn jullie al lang vrienden?
“Ik ken Lady Bunny al vele, vele, vele, vele, vele jaren. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen ik toetrad tot de Anonieme Alcoholisten. Ze werd toen mijn sponsor. Dat verklaart waarom ik nu zoveel drink. Ik wilde haar na mijn show laten optreden om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp dat mij na aan het hart ligt... dikke, witte olifanten worden bedreigd en hebben bescherming nodig!!! Serieus, ik ben helemaal gek op Lady Bunny!! Ze is een briljante en getalenteerde performer die leuk en lekker relaxed is. Ze is veertig jaar ouder dan ik en put me nog steeds helemaal uit. In bed en daarbuiten!”

Ik zie er echt naar uit om je in augustus te zien. Is er iets wat we voor je kunnen laten bezorgen in je kleedkamer?
“Wijn, wijn en nog meer wijn! En spacecake voor Lady Bunny.”


Bianca del Rio staat op 1 & 2 augustus 2019 in Theater Amsterdam. Zie www.theateramsterdam.nl/gaypride voor meer informatie. Beide avonden zijn uitverkocht.

Foto's Magnus Hastings & Jovianni Jimenez Pedraza en Rene Koala
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERD

Bianca Del Rio: ‘Ik ben bitchier dan ooit, dus wees voorbereid’

Heiko Lunshof, in Theater, Kunst & Expo op 28 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media