Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 955 people
86442 users - nu online: 955 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ruim 100 maal anti homo en transgender maatregelen en wetten sinds Trump


door Redaktie in Historie & Politiek , 20 juli 2019

This article is also available in English


Uit een rapport van Glaad blijkt dat de regering Trump zich ruim 100 keer schuldig heeft gemaakt aan homo en transgender discriminatie of aanvallen op homo en transgender personen, sinds de regering Trump van start ging. Dit blijkt uit het Glaad's Trump Accountability Project rapport, die de regressieve acties op homo en transgender rechten van de regering Trump monitort.

Trum en Ben Carson
De 101ste keer werd uitgevaardigd door de Republikeinse secretaris voor huisvesting en stadsontwikkeling Ben Carson, die een regel voor huisbazen schrapte waardoor deze vanaf nu kunnen discrimineren op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Het project van Glaad heeft 101 aanvallen geregistreerd in de 805 dagen dat Trump aan het werk was, met een gemiddelde van iets minder dan één actie elke week.

De 100 anti homo en transgender acties omvatten alle goed gedocumenteerde aanvallen van Trump op transgenderrechten, het verbieden van transgenders van het dienen in het leger en het terugdraaien van bescherming voor transkinderen op school. Ze omvatten ook acties die minder mainstream media-aandacht hebben gekregen, zoals de steun van het ministerie van Justitie voor 'vrijheid om te discrimineren' juridische uitdagingen van holebi's en transgenders op staatsniveau, als ook bescherming van burgerrechten die dreigen te worden ondermijnt, en de nominatie van ultraconservatieve gerechtelijke genomineerden die de consensus tegen holebi en transgender rechten financieel steunen.

Daarnaast zijn er nog de invoering van wetten die mensen wettelijk toestaan te discrimineren op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit uit religieuze overtuigingen. En het terug draaien van wetten die holebi's & transgenders beschermen, zoals de wet die werknemers beschermt op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, waarbij bovendien werkgevers enkel en alleen op basis van iemand geaardheid of genderidentiteit iemand mogen ontslaan.

Zeke StokesZeke Stokes, Chief Programs Officer bij GLAAD, zei: "Er is een systematisch en sinister anti homo en transgender beleid gaande in handen van de huidige Amerikaanse regering. Het is meer dan ooit essentieel dat ook holebi en transgender Amerikanen hun stem kunnen verheffen en hun verhalen vertellen. De holebi en transgender gemeenschappen mag niet onderdrukt worden, en we zullen niet aanvaarden dat we het zwijgen worden opgelegd."


Toch ook nog goed nieuws

Tot voor de laatste verkiezingen, en grotendeels nog op heden, zijn holebi's en transgenders afhankelijk van de goedwil van bedrijven en lokale en staatspolitici. In staten waar de Democraten sinds de laatste tussentijdse verkiezingen (opnieuw) in de meerderheid zijn hebben holebi's en transgenders niets te vrezen.

Bovendien komt er sinds de laatste twee jaar steeds meer protest vanuit alle politieke en zelfs religieuze heteroseksuele gemeenschappen tegen het anti holebi en transgender beleid van Trump. Tot slot worden Trump en zijn regering sinds de laatste verkiezingen vaker tegengewerkt omdat de Democraten opnieuw in meerderheid zijn in Huis van Afgevaardigden.

Al mag er ook worden vermeld dat er af en toe ook Republikeinse politici zijn die tegen de anti holebi & transgender houding en wetten is van president Trump, die er trouwens ook sinds zijn aanstelling als president een sport van maakt om zoveel mogelijk wetten terug te draaien die voormalig president Obama ooit invoerde, waaronder tal van pro holebi & trans wetten.

GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media en daarbuiten als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ruim 100 maal anti homo en transgender maatregelen en wetten sinds Trump

Redaktie, in Historie & Politiek op 25 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media