Back to Top
Zaterdag 28 maart
86425 users - nu online: 1008 people
86425 users - nu online: 1008 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Uitgaan & Reports

Rond tien uur arriveer ik de avond voor Koningsdag op het Centraal Station in Amsterdam. Op het CS is het rustig en wanneer ik buiten kom druk, maar ook weer niet echt. Ik slenter richting de Westerstraat, voor mij het hart van de Jordaan. Enkele vrienden zitten voor een tweedehandswinkel aan een biertje. Twee uur later storten we onszelf in het feestgedruis.

door Wil Groot - 04 juni 2019

lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
'Dronken van geluk'


This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Foto Henk Beens
Met een blikje bier in onze handen deinen we mee op René Froger’s “Een eigen huis een plek onder de zon.” Adembenemend zijn de jonge mannen in hun strakke strechie broeken, die alle vormen laten zien. Mijn vrienden geven cijfers. Het cijfer zeven is rimmen. “Opvallend is dat wij, mannen van middelbare leeftijd, vooral jongens met een bos haar appreciëren.” “Ja, en behaarde billen,” voegt een van mijn maten er aan toe.

Bij het Homomonument raak ik mijn vrienden kwijt omdat een jonge Latijn zich in mijn armen werpt. Onherroepelijk kan hij lekker bekken, anders was ik doorgelopen. Toch mooi dat er veel jongeren zijn die op oudere mannen vallen.

Bij de Dirty Dicks zie ik een van mijn maten met zijn linkerarm vastgeketend aan een ijzeren stang boven de bar en met zijn broek op zijn voeten. In zijn rechterarm heeft hij nog een biertje. Zijn oranje pruik, de hoeveelheid alcohol en andere middelen verfraaien niet bepaald zijn uiterlijk, maar dat bomt niemand meer op dat uur. De andere maat is gevlogen, moest even weg zei-ie. “Hij vond het nodig zichzelf vast te ketenen, maar besefte even niet dat de boeien er al sinds jaren hangen en er geen sleuteltjes meer zijn,” vertelt de barkeeper. Hilarisch, lang leve de koning.

Gelukkig voor hem kan het kettinkje tussen de twee worden doorgeknipt en houdt hij er een armband aan over. We dwalen af naar de Zeedijk waar we in de Queen’s Head hartelijk worden ontvangen door Coby, die meteen haar brede boezem openstelt voor een warm ontvangst. Coby is een vakvrouw. “Ik vind het bijzonder dat zij zelf niet genoeg krijgt van haarzelf,” zegt mijn maat. “Hoezo?” “Meestal zijn ze versleten na een aantal jaren van drank en drugs, maar zij blijft er top uitzien en verandert niet.”

De volgende middag word ik wakker op een onbekend bed. Naast mij staat een aantrekkelijke vent in ochtendjas met een bak koffie. Ik herinner mij niets meer. Hij vertelt me dat in de Queen’s Head bij mij het lampje uitging en hij zich over mij heeft ontfermd. Even later stap ik naar buiten en zie dat ik nog op de Zeedijk zit. We ontbijten bij een tentje op de Nieuwmarkt en even later stortregent het.

Foto Henk Beens
Gelukkig maar even. We gaan de Zeedijk weer op en bij ’t Mandje tref ik Diana en DJ Dees volop in de weer. Traditie is straatfeest dus Dees speelt haar prachtige Amsterdamse deuntjes. Men is zelfs aan het lijndansen in de regen. De biertjes vloeiden al rijkelijk. Het benefietoptreden ten bate van de Trotse Lesboot viel in goede aarde. Verder konden mensen hun favoriete nummer aanvragen, wat werd vertaald door de doventolk Erika Zeegers. Een paar uurtjes later zwalkten we de grachten langs, maakten nog even bij Amstel54 een pitstop, waarna we verder slenterden naar het Homomonument en eindigden in die goede oude Spijkerbar.

Dora Royaal met prettig gezelschapVoor de deur werden we opgewacht door Dora Royaal, die ons letterlijk naar binnen sleepte voor haar Bingo. Ze confisqueerde voor mij een barkruk die ze plaatste naast de beroemde pool-tafel, waar vooral barman Jerry veel aandacht aan besteedt de laatste tijd, want ballen moeten goed rollen, zegt hij met een “dirty grin” op zijn gezicht. Hij heeft een strak, zeer kort broekje aan en brengt mij persoonlijk een emmertje bier.

Zijn collega staat poedelnaakt achter de bar en grijnst van oor tot oor. Zo ook alles wat aan de bar zit en zich hoofdzakelijk focust op zijn billen en grote penis, waar omheen een Leatherzip zit. Dit is een verzamelaarsitem momenteel. De Leatherzip, bedoel ik, ook al is de penis van de barkeeper zeer gewild, maar dat terzijde. Het grootste gedeelte van de opbrengst komt ten goede van de Hiv Vereniging.
 
Naast mij zit Willem. Samen gaan we de emmer bier te lijf. Mijn maat van de Zeedijk is meteen naar boven gegaan en daar verdwaald geraakt waarschijnlijk. Willem kijkt stralend uit zijn ogen. Zijn grijns is aanstekelijk. Willem is zeventig-plus. “Vertel je verhaal vriend, want je straalt!” “Ik ben verliefd,” antwoordt hij giechelend. “Hij is eenenvijftig en ik ben niet dronken hoor, ik ben dronken van geluk. Hij heeft een prachtlijf, gespierd en tilt mij zelfs op.” Wanneer hij het zegt kijk ik hem aan en voel dat ik geniet van zijn uitstraling. “Wat is oud worden toch mooi.” We proosten er op.

Ondertussen laat Dora de bingoballetjes rollen en speelt met het mannelijke publiek. “De hoofdprijs is de naakte barman met Leatherzip en Jerry krijg je als je bingo hebt bij het eerste rijtje.’ Beide barkeepers spelen het spel mee. En zo eindigt Koningsdag voor deze vrijbuiter.

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

'Dronken van geluk'

Wil Groot, in Uitgaan & Reports op 09 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media