Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 966 people
86442 users - nu online: 966 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Negatieve aandacht is ook aandacht


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 03 juni 2019


Het was vorige maand gespreksstof van de dag. Een Amerikaanse haatprediker wilde Nederland bezoeken en ons verlichten en bekeren tot zijn verknipte denkbeelden. Hoewel verknipt? Wie is die Steven Anderson en wat zijn denkbeelden.


In een interview riep hij de overheid op de homo-gemeenschap uit te moorden en zij een voorstander te zijn van slavernij. Hij was ook lovend over de terreuraanslag op homonachtclub Pulse in het Amerikaanse Orlando, drie jaar geleden, omdat volgens hem de wereld daarmee verlost was van vijftig ‘pedoseksuelen’. Ook is Anderson fel anti-abortus, bedreigde oud-president Barack Obama daarom met de dood, en is een notoire Holocaust-ontkenner. 

De Faithful Word Baptist Church van de Amerikaanse 'haatprediker' Steven Anderson bestaat maar uit een paar honderd kerkgangers in Arizona.  En zoals in zoveel zuidelijke staten barst het daar van de kerkjes. Sla een paal in de tuin schrijf op een stuk karton BLA BLA BLA -kerk en zie daar een nieuw godshuis weer een van de duizenden waar we nog nooit van gehoord hebben en het liefst blijft dat zo. Andersons kerk bevindt zich in een kantoorruimte op een bedrijventerrein in Tempe, een voorstad van Phoenix.

Hij kreeg wel enige nationale bekendheid in 2009, toen hij predikte dat hij bad voor de dood van president Obama. Maar deze Steven Anderson heeft grootsere plannen of te wel er moet geld binnen komen en daar voor is bekendheid en publiciteit nodig anders kan die verknipte oude rijke weduwe je niet vinden.

Wat te doen... heel eenvoudig gewoon alles dat een beetje gevoelig ligt ontkennen (holocaust), uitmoorden, (homo's) enz. altijd prijs en altijd goed voor wat publiciteit. Nou die publiciteit heeft hij hier in Nederland wel gehad, dagbladen stonden er vol van en de NOS deed er nog een schepje bovenop door bij de man op bezoek te gaan. Let wel de man lulde maar wat op een YouTube kanaal en zei dat hij wel eens een bezoek aan Nederland zou brengen per slot is het hier Sodom en Gomorra maar daar wil de controversiële 'pastor', die homoseksuelen wil laten executeren door de overheid en de Holocaust in twijfel trekt, een einde aan maken.

Hij wil mensen bekeren met een tournee, ook in Nederland. Let wel, er is geen enkel plan er is geen enkel bewijs dat hij hier ook echt naar toe komt, maar de hele Nederlandse pers springt er bovenop en geeft deze figuur precies waar het hem om te doen is namelijk PUBLICITEIT. Zonder publiciteit zijn deze figuren verloren en worden door geen hond gehoord.

"Dit soort mensen leeft van aandacht, en daar draagt al het nieuws over hem aan bij." Zelfs als hij Nederland niet in komt, zal  Anderson dat gebruiken, dat draagt namelijk bij aan zijn status als martelaar voor het evangelie." En dat is voor het binnenlands gebruik heel belangrijk want de schoorsteen moet natuurlijk wel roken, al is dat een vreemde vergelijking als je in Arizona zit.

Moet je dergelijke figuren dan de mogelijkheid geven hun gif  vrijelijk te spuien  hier in Nederland?  Nee, natuurlijk niet, maar de publiciteit die hij graag wil heeft hij wel gekregen en hij zal er dankbaar gebruik van maken. Nu af wachten welke gekken er op YouTube nog meer gaan roepen dat ze naar Nederland komen, het zal druk worden bij het departement van Justitie.
 
“De Amerikaanse prediker Steven Anderson wordt niet toegelaten in Nederland en de rest van het Schengengebied. Dat schrijft staatssecretaris Harbers in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer. Volgens de bewindsman is het kabinet er alles aan gelegen "om krachtig op te treden tegen extremistische sprekers die met het verspreiden van hun denkbeelden de vrijheden van anderen inperken, of zelfs aanzetten tot haat of geweld". Om die reden zegt Harbers maatregelen te hebben genomen om de inreis van Anderson in de Schengenzone te voorkomen. Hij wil niets kwijt over de technische details van het inreisverbod, omdat hij nooit ingaat op "individuele casussen".

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Negatieve aandacht is ook aandacht

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 08 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media