Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 911 people
86447 users - nu online: 911 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Henk Krol hoeft ook na hoger beroep Gay Krant niet terug te betalen


door Redaktie in Algemeen , 18 mei 2019


50PLUS-voorman Henk Krol hoeft definitief geen geld terug te betalen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK). De SVGK ging in hoger beroep na een uitspraak in februari 2017, maar ook nu wordt Krol door de rechter in het gelijk gesteld.

Henk KrolDe stichting kreeg in 2014 ruim 200.000 euro subsidie voor emancipatieprojecten van het ministerie van Onderwijs. Dat bedrag werd teruggeëist omdat deugdelijke onderbouwing van de uitgaven zou ontbreken. De bestuursleden beschuldigden oud-voorzitter Henk Krol dat hij het overheidsgeld had misbruikt om de Gay Krant overeind te houden. Het blad ging later failliet en maakte een doorstart online.

In februari 2017 werd door de rechter bepaald dat Krol het overheidsgeld niet hoefde terug te betalen. Omdat de voormalig bestuursleden van de SVGK vreesden dat zij de subsidie zelf moesten terugbetalen, spanden ze persoonlijk een tweede zaak aan. In hoger beroep werd in september 2017 bepaald dat er geen bewijs was voor misbruik van de subsidie. Waarmee de bestuurders volgens de rechter "geen vrees meer hoefde te hebben".Wel werd er nog een hoger beroep aangespannen voor de uitspraak uit februari 2017, die vanuit de stichting tegen Krol liep. Het hof heeft daarin nu het vonnis van februari bekrachtigd. Daarmee is de zaak tegen Krol definitief afgerond.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Henk Krol hoeft ook na hoger beroep Gay Krant niet terug te betalen

Redaktie, in Algemeen op 23 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media