Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1030 people
86440 users - nu online: 1030 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate Pride!’


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 13 mei 2019

This article is also available in English


2019 is een jubileumjaar: tien jaar Alkmaar Pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent en lief mag hebben wie je lief wilt hebben blijkt maar weer na de recente en terechte ophef over de Nashville-verklaring.

Nog steeds is er met betrekking tot de acceptatie van HLBTQI-ers lokaal en wereldwijd veel om voor te vechten. Zo is het zelfmoordcijfer onder HLBTQI-jongeren bijvoorbeeld vijfmaal hoger, en is het in vierenzeventig landen nog strafbaar om te houden van wie je wilt.

Om de diverse kleuren van de Alkmaarse en regionale community zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride ook in 2019 weer met een afwisselend en maatschappijgericht programma. Want hoe kleurvol en divers is onze samenleving, laten we die verschillen vieren. Celebrate pride!

Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei bol van de activiteiten.

Donderdagavond wordt deze roze vierdaagse geopend met de wethouder diversiteit en de voorzitter van het COC Noord-Holland-Noord. Bij het stadhuis wordt deze avond de regenboogvlag uitgehangen. Er zijn diverse roze films, een meezingmiddag in café Bruintje, een weerbaarheidstraining van Tijgertje in samenwerking met Roze in Blauw in buurthuis De Eenhoorn, karaoke in café ’t Hartje, bingo in café Sowieso, een dragqueen-contest in Spotlight, Luna Lunettes’ Variété presenteert “De muzikale Salon” met DirQ in Zorgcirkel Westerhout, een roze tenniswedstrijd, een regenboog-wandeling, een roze shopping night door de gehele stad en nog veel meer.De vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk.

Zaterdag 25 mei is het hoogtepunt van de Alkmaar Pride: de grachtenparade met aansluitend een groots feest op het Waagplein met onder anderen Roy Donders en Samantha Steenwijk. Meevaren met een eigen bootje kan in Alkmaar al vanaf vijftig euro.

Iedereen is welkom!


Alkmaar Pride, 23-26 mei 2019. Voor meer informatie, partners, inschrijving en het volledige programma www.alkmaarpride.nl.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate Pride!’

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 18 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media