Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1021 people
86442 users - nu online: 1021 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Vier Pride in Brussel, de homovriendelijke hoofdstad van Europa


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 09 mei 2019

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Sinds een paar jaar heeft Brussel er een erezaak van gemaakt om Brussel als homovriendelijke hoofdstad van vijfhonderd miljoen Europeanen te promoten. Dankzij haar humanistische cultuur en moderne wetgeving onderscheidt Brussel zich tegenwoordig nog meer in het Europese landschap.


Veertien jaar geleden ondertekende België de wet om het homo-huwelijk te legaliseren en werd daarmee het tweede land ter wereld dat gelijke rechten erkent. Drie jaar later gaf het parlement ook paren van gelijk geslacht het recht om kinderen te adopteren. Als ware pioniers heeft het land en z’n hoofdstad een voorbeeld gesteld dat vele anderen nu volgen.


Brussel, homovriendelijke hoofdstad

Brussel is veel meer dan alleen de hoofdstad van Europa. Voor haar inwoners en de vele bezoekers van de stad staat Brussel vooral bekend als hoofdstad van diversiteit. De Belgische niet-discriminerende wetgeving handhaaft de geest van vrijheid die in de stad heerst. Brussel kan inderdaad met veel dingen pronken. Het is een stad waar je kunt genieten van een breed scala aan activiteiten op het gebied van uitgaan, lekker eten, winkelen en cultuur.

Brussel slaapt nooit, en de wijk Saint-Jacques in de buurt van de Grote Markt vult dit gezegde nog het meest in. Het homohart van de hoofdstad klopt in de levendige wijk Saint-Jacques, en zijn omgeving weerspiegelt het imago van de stad: discreet, gevarieerd, warm en vriendelijk. Elke week verwelkomen tal van bars en nachtclubs je om de hele nacht door te feesten. En er is altijd een goede reden om feest te vieren!

Ontdek de Dansaertstraat en aangrenzend steegjes op een steenworp afstand van de homowijk. Als focuspunt voor mode en design is de Dansaertwijk een must voor een inspirerende tour langs de vele facetten van het rijke en originele artistieke talent van België.

Het oude centrum van Brussel, met zijn rijke straten en steegjes, zorgt er ook voor dat je je welkom voelt. De Louizalaan en de Place du Châtelain verwennen je met het allerbeste aanbod van Brussel, met prestigieuze luxe merken in overvloed. In de prestigieuze omgeving van de Etangs d’Ixelles is de boheemse wijk Flagey een broeinest van diversiteit, met het tempo van een plek boordevol leven. Trendy restaurants en bars bieden ontspanning en gastronomische gerechten van over de hele wereld, allemaal in een opmerkelijke architecturale omgeving. Op korte afstand roept Place du Luxembourg in de Europese wijk jonge expats op tot vermaak na het werk. Donderdagnacht zit het plein vol met een opgewekte kosmopolitische menigte.

Brussel gaat er prat op één van de meest homovriendelijke hoofdsteden van Europa te zijn, waardoor de stad voor iedereen een aantrekkelijk en prachtige plek is om te wonen.


Brussel Pride

Met ongeveer honderdduizend bezoekers in hartje Brussel in 2013 is Brussels Pride langzaam maar zeker een belangrijk evenement geworden op de Belgische kalender. Brussel Pride 2019 vindt plaats van 17 tot en met 19 mei.

The Pride markeert het einde van het Pride-festival en is het echte hoogtepunt van deze Pride. De parade door de straten van Brussel komt na een hele week evenementen, debatten, thema-avonden, literaire cafés en andere feestelijke evenementen.

Buiten het feestelijke aspect van dit evenement, waar homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders, transseksuelen, maar ook hun vrienden, de vrijheid vieren om een hele dag compleet zichzelf te zijn, is het ook een jaarlijks evenement met een meer specifieke boodschap van solidariteit en gelijkheid.

Elk jaar opent het evenement traditiegetrouw het Europese Gay Pride-seizoen en onderscheidt het zich door zijn unieke karakter.

Georganiseerd in samenwerking met visit.brussels biedt Brussels Pride een zeer gevarieerd programma. Alle ingrediënten voor een perfecte feestelijke dag zijn aanwezig: van de traditionele Parade, die in een kleurrijke sfeer door het stadscentrum gaat, tot Pride Village, waar informatie goed samengaat met entertainment.


Programma

Van 4 mei tot 19 mei: Pride Festival: feest van de diversiteit, met een vol cultureel programma inclusief debatten en bijeenkomsten.

Vrijdag 17 mei 2019: Crazy Friday - Rainbow Village - een kleurrijke avond die diversiteit viert.

Het Brusselse GLBT Village is divers, warm en gastvrij. Het kloppende hart van de Brusselse gay gemeenschap vind je in de buurt Saint Jacques rond het Grand Place! Het Pride-weekend wordt hier geopend met festiviteiten, live-acts en dj’s op straat.

De Rue du Marché au Charbon en Rue des Pierres bieden een grote verscheidenheid aan bars, waar je terecht kunt voor een drankje en je geluk kunt proeven met vrienden voor een nacht of een heel leven... Beren, twinks, fashionistas, butch, sportschoolnichten, hipsters, travestieten, queers... iedereen is welkom!


Zaterdag 18 mei 2019: Pride-dag

Het Pride-programma is rijk en gevarieerd. Elk jaar worden er nieuwe activiteiten en shows georganiseerd, maar sommige vormen een integraal onderdeel van de traditie en komen elk jaar terug.

Pride Village


Tijdens de Pride. Sinds 2016 bezet de Pride het hart van de hoofdstad met het hoofdkantoor in de Mont des Arts, niet ver van het centraal station en van La Grand Place. Stands bieden informatie, entertainment en heerlijk eten.

Parade


Tijdens de Pride. Aan het begin van de middag vindt de openingstoespraak plaats op het hoofdpodium, dat voor de beurs is opgezet. De Parade-vlag wordt vervolgens uitgevouwen en overgedragen aan de menigte. Op het hoofdpodium draaien verschillende dj’s.

Als de Pride volop bezig is, gaat het feesten altijd door. Tal van Pride-feesten nodigen iedereen uit om door de hele stad te blijven feesten!


Op www.pride.be vind je meer informatie en het complete programma
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Vier Pride in Brussel, de homovriendelijke hoofdstad van Europa

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 14 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media