Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1026 people
86440 users - nu online: 1026 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zeventiende Eurovisie SongTravestival: instant succes met een knipoog


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 05 mei 2019

This article is also available in English


Het Songfestival staat weer voor de deur. Zal Nederland, met dank aan Duncan, dan nu echt eens gaan winnen na vierenveertig jaar? Dat weten we pas op 25 mei, wat ook de bookmakers nu al beweren.

Grand Finale
Ondertussen maakt songfestival- én travestieminnend Amsterdam en wijde omtrek zich op voor haar eigen versie: het Eurovisie SongTravestival. Deelnemers uit Het beloofde land, Vulgarije, Sexyland, Travestibet, Norgay, Jurkije, Trammelant en Broek in Waterland laten zich van hun beste kant zien. De winnares van vorig jaar was Dora Royale met een dramatisch lied uit de Balkan, loepzuiver gezongen in het Balkanees. Ze doet dit jaar ook mee om haar titel te prolongeren

Bont gezelschap

Paula Polyester en Miss BakselDe deelnemers vormen een bont gezelschap. Een greep: Miss Baksel, Pia Vapeur, Marlene XL, Agnes Geneva, Daniële Blue, Haaxfrau, Nikki Today en Dora Royale. Jongere kandidaten en oudgedienden laten hun gouden keeltjes horen en zullen het publiek versteld doen staan met hun keuze uit ruim zestig jaar Songfestival-historie én -hysterie.

Pareltjes

Coco Coquette met Mario MagicKoos van den Berg is de organisator van deze tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. Hij transformeert zelf tijdens de show in Coco Coquette en doet samen met co-host Mario Magic de presentatie. “Dit zangfestijn is al vele jaren een instant succes bij ons enthousiaste publiek; van jong tot oud, gay of niet: iedereen is welkom.

Het belooft ook dit jaar weer een kleurrijke avond vol humor te worden, bomvol prachtige songfestival-pareltjes.

Het is bijna hetzelfde als het echte Songfestival, maar dan met een knipoog, dus leuker. Hilarischer krijg je het niet,” lacht de initiatiefnemer.Alles live

De Poppers met Nikki TodayCoco Coquette babbelt verder: “Ze zingen allemaal live, da’s uniek in de travestie, waar playback nog vaak de boventoon voert. Niets op tegen hoor, maar geef mij maar pure zang. Dan maar een beetje vals, dat past er goed bij. Al hebben sommigen voor de zekerheid extra zanglessen genomen. Een tipje van de sluier?

Pia Vapeur, Dolly Wood en Victoria FalseNieuwkomer Daniëlle Blue geeft samen met Haaxfrau ‘Rise Like A Phoenix’ van Conchita Wurst een pittige make-over. Ook doen er twee heren mee: De Poppers laten zien dat ze onder onze ruime definitie van travestiecabaret vallen. Ze komen uit voor Neverland, dus u bent gewaarschuwd. Verder verwacht ik veel van de deelneemster uit Trammelant, debutante Miss Patty Pam-Pam.”

Punten tellen met de hand

Nikki TodayDe vakjury bestaat uit de doorgewinterde coryfeeën Lady Charity en Victoria False. Het publiek mag die avond ook meebeslissen over de winnaar. Coco: “Kan de zang door de beugel? Draagt de kandidaat de juiste ‘look’? En overtuigt het als geheel? Dat levert punten op.

Aan het einde van de avond tellen we de punten met de hand op, dus dat kan niet misgaan. Het winnende lied zal dan nogmaals klinken.”


Het EuroSongTravestival is dit jaar op zaterdag 11 mei vanaf 19.30 uur in zaal VOLTA, Houtmankade 336, vlakbij het Haarlemmerplein. Kaarten € 15,00, inclusief toilet en garderobe. Voorverkoop bij Gays&Gadgets, Spuistraat 44, Amsterdam. Meer info: travestiecabaret.nl.


Met dank aan An Dijvie / foto’s Wessel Haaxman / MVS Gaystation
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Zeventiende Eurovisie SongTravestival: instant succes met een knipoog

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 10 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media