Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1003 people
86442 users - nu online: 1003 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Koningsdag op de Zeedijk


door Jakko ter Borg in Evenementen & Agenda , 08 april 2019

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Op 26 en 27 april is het weer zover, heel Amsterdam viert Koningsnacht en Koningsdag. Ook op de Zeedijk zal het weer één groot feest worden, onder leiding van Amsterdams meest gezellige bingoqueen Coby van Dam uit café The Queens Head. Dit jaar heeft Coby een bonte stoet vrienden en vriendinnen uitgenodigd om te komen zingen en performen. We stellen ze even snel voor.

Coby van DamCoby van Dam

Deze diva van de Dijk is met haar vlijmscherpe humor en haar gouden keel een begrip geworden in gay Amsterdam. Deze blonde Amsterdamse is bekend van de wekelijkse bingo’s in The Queen’s Head, maar ook als gastgever van Koningsdag en Canal Pride op de Zeedijk. Niks is te gek voor Coby.

Afgelopen zomer konden mensen genieten van haar bingo en zangkunsten op de Amsterdam Pride Mainstage, bij het Milkshake festival, bij Senior Pride en tijdens de Museumnacht in het Rijksmuseum. Ondanks al dat succes is ze toch zo lekker gewoon gebleven en deze Koningsdag heeft ze er zin anus!


Vanessa van Cartier

Vanessa van CartierDeze Belgische drag queen is bekend in binnen- en buitenland. Haar onberispelijke lipsync performances en geperfectioneerde verschijning waren al te bewonderen in onder andere Californië, Ibiza, Mykonos en Parijs. Ze won diverse talentenshows en bekroningen waaronder Miss Travestie België, Miss der Missen en diverse Belgische prijzen.

De dag na Koningsdag doet ze mee aan een groot opgezette Belgische competite, de Showqueen Awards, dus allemaal op haar stemmen als je de kans hebt!

Victoria False

Victoria False
Deze “koningin van de Dijk” laat ook dit jaar weer haar prachtige stem horen op de Zeedijk. Victoria zet zich al jaren in voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, zo was ze het boegbeeld voor Multipink, de belangenorganisatie van alle homo’s en lesbo’s in Amsterdam-Zuid. Victoria heeft haar eigen dinershows in Amsterdam en bouwt tijdens de Gay Pride graag een feestje in Amsterdamse verzorgingstehuizen om aandacht te vragen voor roze ouderen en bovenal hen niet uit te sluiten.

Dit jaar is ze bovendien ambassadeur van de Canal Pride Amsterdam, en wil ze vooral een brug slaan tussen jong en oud HLBT zodat verschillende generaties elkaar beter snappen en van elkaar kunnen leren! Ondanks alle drukte heeft ze toch tijd gevonden om met ons Koningsdag te vieren!

Bo Monde, foto (c) René ZuiderveldBo Monde

Wie kent Bo niet! Bo draait al een tijd mee in de Amsterdamse, maar ook internationale gay-scene. Deze veelzijdige dj heeft gedraaid in onder andere Club RoXy, Club Church, Funhouse en in café The Queens Head. Ook draait Bo al jaren op grote evenementen in binnen- en buitenland zoals de Canal Pride Amsterdam, True Colors, Wasteland, Life Ball Vienna en Superball, en werd daarnaast in 2017 ook nog verkozen tot Miss Gay Holland.

Bo gaat op deze Koningsdag de Zeedijk op z’n kop zetten met haar lekkere mix van classics, house en dance hits en is later ook nog binnen te horen in café The Queen’s Head.


Janey Jacké

Janey JackéDeze fierce queen kennen we uit de Nyx, Taboo en The Queen’s Head, maar was afgelopen tijd vooral te bewonderen als leading lady in de spectaculaire dinnershow in Restaurant Burlesque.

Daarnaast was ze hostess op diverse grote evenementen zoals Superball en Mainstage Amsterdam Pride, en won ze de eerste editie van Superball in de categorie Miss Fish en Leading Drag House.

Deze zomer gaat deze diva internationaal allure maken op Mykonos, maar voordat ze aan dat avontuur begint kun je haar zien optreden en schitteren op Koningsnacht op de Zeedijk!


Belle Dommage

Belle Dommage, bekend van Club Church en de Superball-evenementen, is als lid van de Vipers Squat ook te bewonderen op de wat meer kinky avonden in de Taboo Kantine en op Wasteland.

Deze veelzijdige Queen zweeft qua stijl tussen “fish” en “fetish” en we zijn benieuwd wat ze ons zal laten zien op Koningsnacht!


Victoria Nicol

Victoria Nicol
Victoria studeerde jazz aan het conservatorium van Amsterdam, en zingt al jaren in “de scene.” Ook deed ze mee aan een bekende Nederlandse talentenjacht, waardoor ze een bekend gezicht werd in Nederland. Ze werkte jaren in Vivelavie en stond op veel podia te zingen tijdens grote evenementen zoals Canal Pride en de Hartjesdagen. Haar stijl variëert van soul classics tot rock en dance, en met haar powerstem trekt ze de hele straat mee!

Jakko B

Jakko BJakko B kun je als resident in Exit, Nyx, Church en The Queen’s Head overal tegenkomen, maar dit jaar is hij ook als dj op grotere evenementen aan het doorbreken. Zo draaide hij afgelopen zomer op Canal Pride Rembrandplein en Milkshake en staat hij dit jaar op H.I.M en Backdoor. Hij zal met zijn enthousiasme de straat aan het dansen krijgen met zijn mix van house, pop en classics.


Koningsnacht en Koningsdag op de Zeedijk
georganiseerd door café The Queen’s Head:
vrijdag 26 april om 19.00 uur
zaterdag 27 april om 14.00 uur
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN JAKKO TER BORGMEEST GELEZEN VAN JAKKO TER BORG

Koningsdag op de Zeedijk

Jakko ter Borg, in Evenementen & Agenda op 13 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media