Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 910 people
86447 users - nu online: 910 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Canadese tuinman bekent 'plantenbakmoorden'


door Redaktie in Algemeen , 14 maart 2019


Een Canadese tuinman heeft toegegeven dat hij achter de dood van acht mannen zit. Zij verdwenen tussen 2010 en 2017. De meeste van hen hadden banden met de lokale homogemeenschap in de stad Toronto.


De hovenier zit vast sinds vorig jaar januari. In een tuin waar hij werkte, vond de politie in grote plantenbakken de stoffelijke resten van zeven mensen. In een ravijn in de buurt werd het lichaam van een achtste slachtoffer gevonden.

Bruce McArthurDe 67-jarige Bruce McArthur gaf bij de behandeling van de rechtszaak toe dat hij achter de moorden zit. Hij stond op en zei "schuldig" toen de aanklachten werden voorgelezen. Zijn daden hadden volgens de man een seksueel karakter: een deel van de slachtoffers verkrachtte hij. De hoogte van zijn straf wordt later bepaald.

Onopvallende slachtoffers

McArthur leek zijn slachtoffers doelbewust te kiezen. Zo koos hij voor mannen uit het Midden-Oosten of Zuid-Azië, die weinig sociale contacten hadden in de Canadese samenleving en van wie een verdwijning dus niet zou opvallen.

Andrew KinsmanEen van de slachtoffers verzweeg tegen zijn familie dat hij homo was vanwege zijn islamitische achtergrond. Een ander was een immigrant met drugsproblemen en een derde slachtoffer was dakloos, rookte cocaïne en was prostitué. Sommige slachtoffers werden al in 2010 vermoord, maar ook in 2017 werden nog twee mensen om het leven gebracht.

De zaak kwam pas aan het rollen toen de 49-jarige homorechtenactivist Andrew Kinsman in 2017 een dag na een Gay Pride verdween. Vrienden van hem schakelden al snel na de vermissing de politie in, die McArthur een half jaar later wist aan te houden.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEfeb 2020        lengte: 25 min.
Canadese tuinman bekent 'plantenbakmoorden'

Redaktie, in Algemeen op 19 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media