Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 1009 people
86442 users - nu online: 1009 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
We gaan naar Enschede...


door Gerard Norg in Reizen en weekendtrips , 29 januari 2004

This article is also available in English


De oplettende lezer van Gay News heeft natuurlijk al lang de advertentie van 't Bölke's weekendarrangement bestudeerd. Wat krijg je eigenlijk allemaal voor vijfenvijftig euro? Het lijkt een heel aantrekkelijk aanbod Zoals "Opmerker" in het novembernummer terecht memoreerde: In Enschede pakken ze de zaken anders aan en denken ze op een positieve manier. Samenwerking is daar de gedachte...

Dus gingen we exclusief voor onze lezers zelf poolshoogte nemen. Slechts twee uur treinen van Amsterdam en dan staan we midden in de Twentse parel: Enschede. Vijf minuten lopen van het station bevindt zich Hotel Rodenbach. Het monumentale pand heeft beneden een authentiek á la carte restaurant en het hotelgedeelte bestaat uit zeven één-persoonskamers, zestien twee-persoonskamers en drie penthouse-appartementen. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd en riant in alle opzichten. Onze kamer zou in de Amsterdamse Pijp gemakkelijk opgesplitst kunnen worden in twee halve woningen

Terug naar de Enschedese binnenstad. Renovatie heeft ook hier geleid tot de onvermijdelijke, onaantrekkelijke nieuwbouw. De Oude Markt is het hart. Hier heeft de tijd stilgestaan. Verweerde panden en sfeervolle cafés vormen een smaakvol decor.
Vandaar is het maar enkele minuten lopen naar Sauna 't Bölke. Wat opvalt is de vorstelijke, royale ruimte en de vriendelijke atmosfeer.

Zoals overal en altijd zijn ze er allemaal: zelfverzekerde hanen, zuinige papagaaien, elegante zwanen, een paar tropische vogels, zwaarmoedige olifanten, nietszeggende kipjes, exclusieve vlinders en een zeurende schildpad.
De uitnodigende menukaart maakt de noodzaak van het aankleden overbodig. Soepen, salades, vlees- en visgerechten vinden gretig aftrek. Heerlijk en alleszins redelijk geprijsd. Kortom: het is goed toeven in Sauna 't Bölke.

Aangezien het arrangement twee dagen doorlopend entree voor de sauna bevat, is het eerste afscheid slechts tijdelijk.
Vijftig stappen verderop zitten de discotheek en het café. Hier heerst dezelfde weldadige sfeer. Alleen de gemiddelde leeftijd is aanzienlijk lager. De muziek is hard en zo hoort het ook. De temperatuur is aangenaam en dat is mooi meegenomen. In het café draait een nostalgisch repertoire. In de disco meer eigentijdse ritmes. Opnieuw is zelfs aan de inwendige mens zorgvuldig gedacht. M'n oma kon gehaktballen maken, maar deze in 't Bölke slaan alles. De pittige satésaus blust het bier... of omgekeerd?

Hier geen dependance van Artis, maar een fraai gesorteerde fruitmand. Zachtzure appels, fluwelige perziken, druiven - groen en blauw, rijpe meloenen, een verdwaalde papaja, serene kersen, een enkele bes en veel mandarijnen, met en zonder pit. Het aanbod is gezond en lekker. Het is lang geleden, dat ik zo véél geloofwaardig pril geluk heb gezien.
Moe en voldaan slenteren we terug naar de oorverdovende stilte op de Parkweg. Een verrukkelijk bed en het aangename gezelschap geven me het gevoel dat ik al dagen onderweg ben?

De zondagmorgen begint met beierende kerkklokken in de verte en een uitstekend ontbijt. CNN staat aan in de ontbijtruimte en aangezien Larry King vandaag zeventig jaar wordt, feliciteren alle BA-ers hem in de bekende Amerikaanse loze woorden. Ik waan me in de Big Apple. Nog steeds twee uur sporen van Amsterdam.
Dit hotel is ooit de omgeving geweest voor internationale schaaktoernooien... het was eens de populairste dancing van Enschede. Het glazen dansvloertje in de ontbijtzaal ligt er als een stille getuige.
Hotel Rodenbach: een levend monument.

Op de vroege zondagmiddag dwalen we nog eens door de Enschedese binnenstad. Regionaal gemoedelijk gaat hier arm in arm met grensoverschrijdend sociabel.
De propere sauna is op zondagmiddag drukker bemand. Oost- en noord-Nederland zijn goed vertegenwoordigd. De Duitse tongval klinkt als opwindende muziek in sommige oren. Zelf kom ik in contact met een kruising tussen een kordate James Bond en de sensuele James Dean. Hij woont echter in de Overijsselse hoofdstad en is tweedehands. Een veel voorkomend verschijnsel in 't Bölke.

De meeste bezoekers komen als vriendenstel binnen; de singles zijn misschien wel in de minderheid. Maar tweedehands en tweederangs zijn geen synoniemen Het hormonale feest is compleet. Nog één van die onvolprezen gehaktballen en dan zit ons weekendarrangement erop.
Trakteer je vriendje en/of buurman! Vraag een collega! Neem het initiatief en verwen jezelf! Voor de prijs hoef je het niet te laten. In Enschede is je euro echt nog twee gulden twintig waard.
Een beetje spierpijn kan de zoete nasmaak worden voor een speel- en spoelweekend.Eind december organiseert 't Bölke nog een paar spectaculaire Christmas party's, op 31 december een spetterende Sylvesterparty en 1 januari de traditionele Happy New Year party.

Reserveren voor het weekendarrangement kan uitsluitend via Hotel Rodenbach, Parkweg 37, 7513 AR Enschedé. Telefoon: (053) 4800200, fax: (053) 4800299.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN GERARD NORGMEEST GELEZEN VAN GERARD NORGjul 2018       


jul 2017       
We gaan naar Enschede...

Gerard Norg, in Reizen en weekendtrips op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 149


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media