Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1003 people
86442 users - nu online: 1003 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Overleden: Erik Feenstra, de nieuwsgierige blogger van gay.blog.nl


door Michiel Bollinger in In Memoriam , 10 maart 2019


Erik Feenstra (Den Bosch, 1953) is overleden, de schrijver van hét gay blog van Nederland, de goedbezochte nieuwssite met feiten en achtergronden van het homoleven, de afgelopen 15 jaar. Erik was een toegewijde journalist met een fijne neus voor allerlei nieuwsfeiten, roddels, kunst en cultuurevenementen, life style, politiek, gay lib, medische en actuele ontwikkelingen.

Hij vulde gay.blog.nl elke week trouw met zijn altijd goed ingelichte nieuwsberichten over het homoleven in de breedste zin van het woord, ook op het gebied van hiv en aids.

Erik Feenstra heeft nooit een geheim gemaakt van het feit dat hij leefde met hiv. Hij was een trotste long term surviver, iemand die al langer dan 25 jaar leeft met het hiv-virus. Ook van zijn laatste ziekte, het Ewing Sarcoom (een agressieve vorm van botkanker) maakte hij geen geheim op zijn gay blog. Hij gaf het artikel de volgende kop mee: “Oudere homo, hiv en kanker”. Het heeft Erik minstens een jaar vechten tegen de bierkaai gekost, maar uiteindelijk bleek de dodelijke ziekte hem toch te nekken. We verliezen een toegewijd journalist en een kunstenaar in hart en nieren.

Erik Feenstra behaalde in december 2003 het einddiploma Journalistiek bij de LOI. Sindsdien was hij freelance journalist. Erik was oorspronkelijk danser; hij studeerde in 1979 af aan de Scapino Dans Academie in Amsterdam, danste jarenlang in grote musicaltheaters in Wenen en Berlijn, kwam eind jaren tachtig terug naar Nederland en gaf sindsdien klassieke, jazzballet -en show/musicallessen, onder andere aan de studenten van CREA in Amsterdam. Ook schilderen was zijn passie.


Op de herdenkingsbijeenkomst in het Polanentheater sprak ook Wolfgang Schreiber namens de werkgroep Long Term Survivers van de Hiv Vereniging. Die gaf aan dat Erik Feenstra zelf nog heeft meegewerkt aan de tentoonstelling van zijn schilderijen die nog tot eind maart 2019 te zien is in het Goethe Instituut Amsterdam in het kader van de herdenking van het neerhalen van de Berlijnse muur, dit jaar precies dertig jaar geleden.

In de jaren tachtig woonde Erik Feenstra in Berlijn in een appartement met uitzicht op de muur. De tentoonstelling is een mooi eerbetoon aan een bescheiden journalist en kunstenaar die door zijn vrienden en de hele homowereld zal worden gemist.

De tentoonstelling met zijn schilderijen, “Ein Holländer in Berlin“ is elke werkdag tot en met 29 maart 2019 te zien in het Goethe Instituut, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Overleden: Erik Feenstra, de nieuwsgierige blogger van gay.blog.nl-


Reactie van Carolien dd. 28 maart 2019
Erik was een hele fijne en kundige dansdocent!!


GERELATEERDMEER VAN MICHIEL BOLLINGERMEEST GELEZEN VAN MICHIEL BOLLINGER

Overleden: Erik Feenstra, de nieuwsgierige blogger van gay.blog.nl

Michiel Bollinger, in In Memoriam op 15 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN IN MEMORIAMIN NUMMER 331


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media