Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 954 people
86442 users - nu online: 954 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Mark Vermeulen nieuwe directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland


door Redaktie in Algemeen , 13 januari 2019

This article is also available in English


Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds-Soa Aids Nederland. Dat heeft de Raad van Toezicht van de stichting bekend gemaakt. Mark Vermeulen (39 jaar) brengt 10 jaar ervaring met zich mee, hij komt uit de eigen organisatie.


Als leider wil hij een nieuwe impuls geven aan de aids- en soa-bestrijding in Nederland en in de wereld. Hij is de eerste directeur die zelf openlijk leeft met hiv.

Yvonne Wilders, voorzitter van de Raad van Toezicht van Aidsfonds-Soa Aids Nederland: “Aidsfonds-Soa Aids Nederland is een organisatie die in Nederland en in de wereld erkend wordt om haar impactvolle en innovatieve aanpak en onvoorwaardelijke steun aan de mensen die het meest geraakt worden door soa’s en hiv. Met Mark Vermeulen als directeur is de Raad van Toezicht ervan overtuigd dat de organisatie met nog meer betrokkenheid en ambitie aan het werk gaat. Als ‘nieuwe generatie’ leider zal hij met zijn gedrevenheid en persoonlijkheid veel (nieuwe) mensen aan zich weten te binden, die nodig zijn om de strijd tegen hiv, aids en soa’s te winnen.”

Mark Vermeulen leeft sinds 2007 met hiv en is daar heel open over, juist om het stigma rond hiv tegen te gaan. Het drijft hem in zijn motivatie om mensen met hiv in Nederland en in de wereld te ondersteunen en samen met hen een einde te maken aan de aidsepidemie.

Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland: “Het hangt er maar van af waar je geboren bent of je toegang hebt tot levensreddende medicijnen. In Nederland kan ik prima leven met hiv, maar dat geldt niet voor iedereen. Zeker op andere plekken in de wereld is dat niet het geval. Ik wil aan die ongelijkheid een einde te maken. Daarnaast is een laatste belangrijke inspanning nodig in Nederland. Het is onacceptabel dat nog steeds meer dan 700 mensen ieder jaar een hiv-diagnose krijgen en dat honderdduizend mensen in ons land jaarlijks een soa oplopen. Dat kan en moet drastisch verminderen. Het is mijn doel om van Nederland het eerste land te maken met nul nieuwe hiv-infecties.”

In zijn nieuwe functie als directeur, is Mark Vermeulen verantwoordelijk voor de  toekomstige koers van Aidsfonds-Soa Aids Nederland. Samen met de mensen die het meest geraakt worden door soa’s en hiv, de Nederlandse overheid, artsen, zorgprofessionals en andere maatschappelijke organisaties, wil hij toewerken naar nul nieuwe hiv-infecties in Nederland; een betekenisvolle bijdrage aan het einde van aids in de wereld en een drastische vermindering van de vijf belangrijkste soa’s.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Mark Vermeulen nieuwe directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland

Redaktie, in Algemeen op 19 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media