Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 957 people
86442 users - nu online: 957 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Boy Erased niet in Nederlandse bioscoop


door Redaktie in Films & boeken , 07 januari 2019

This article is also available in English


Boy Erased, een veelgeprezen drama met acteurs Nicole Kidman en Russell Crowe in de hoofdrollen, komt niet uit in de Nederlandse bioscopen.

Distributeur Universal Pictures had de film gepland staan voor een release begin februari, vlak voor de Oscaruitreiking. Maar besloten is Boy Erased toch niet uit te brengen. „Het commercieel potentieel van de film is beperkt gebleken in landen waar deze reeds is uitgebracht”, geeft een woordvoerder desgevraagd als reden. Ook in België zal de film niet in de bioscopen worden uitgebracht.

Boy Erased vertelt het waargebeurde verhaal van een homoseksuele jongen die door zijn ouders naar een christelijk heropvoedingskamp wordt gestuurd in de hoop dat hij hetero kan worden. De ouders worden gespeeld door Nicole Kidman en Russell Crowe; de jongen door acteur Lucas Hedges. Bijrollen zijn er voor populaire acteurs als Xavier Dolan, Troye Sivan en Flea, vooral bekend als bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Het drama ontving overal lovende recensies. Volgens kenners zou Boy Erased zelfs kans maken op enkele Oscarnominaties, onder meer voor Nicole Kidman. De opbrengst van de film viel echter tegen; tot nu toe bracht het drama wereldwijd 5 miljoen euro op.

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Boy Erased niet in Nederlandse bioscoop

Redaktie, in Films & boeken op 13 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media