Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 988 people
86442 users - nu online: 988 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
LHBT Christenen Forum in Armenia afgelast vanwege geweld


door Redaktie in Algemeen , 23 december 2018

This article is also available in English


Het Europees Forum van Christelijke LHBT-Groepen en de humanitaire NGO “Nieuwe Generatie” te Yerevan, Armenia heeft noodgedwongen het Forum van LHBT christenen in Oost-Europa en Centraal Azië, dat in Yerevan zou plaats vinden, afgelast.


De organisaties zijn verdrietig en diep en teleurgesteld dat politiek geweld, doodsbedreigingen en vandalisme gericht tegen LHBTI-ers een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van de deelnemers.

Achtergrond van de conferentie

De Forumconferenties van LHBT christenen in Oost-Europa en Centraal Azië zijn sinds 2004 in verschillende landen in de regio georganiseerd (Oekraine, Rusland, Estland, Moldavië, Roemenië). Gedurende een aantal intensieve dagen gevuld met netwerken, discussies, ervaringen delen en bidden brengt het Forum ongeveer 60-70 personen bij elkaar: gelovige LHBTI-ers, activisten, kerkelijke voorgangers en psychologen. In september 2017 is Yerevan, Armenia als gaststad voor 2018 gekozen.

Geweld en doodsbedreigingen tegen het Forum

Gedurende de afgelopen periode is echter in Armenië een golf van extremistische en homofobe daden op de conferentie afgekomen. Om hun kansen in de komende verkiezingen te vergroten hebben de politieke partijen die sinds de revolutie in april 2018 in de oppositie zitten, de rechts conservatieven opgezet en geradicaliseerd tegen de groep activisten die voor het Forum naar Yerevan zou komen.De humanitaire NGO “Nieuwe Generatie” was gedwongen haar activiteiten op te schorten, de auto van de directeur is vernield, de leden zijn aggressief gevolgd om de locatie van het Forum te achterhalen. Deelnemers hebben doodsbedreigingen ontvangen, zowel van politici als van gewapende extremisten, die “held van de natie” hopen te worden door LHBTI-ers te vermoorden. Diverse buitenlandse toeristen werden aangezien voor deelnemers aan het Forum en zijn in elkaar geslagen. De lokale LHBTI-gemeenschap is bang voor de eigen veiligheid en die van hun naasten. De politie biedt onvoldoende bescherming.

Met het oog op deze informatie hebben het Europees Forum en de  “Nieuwe Generatie” besloten om de conferentie van dit jaar af te gelasten. De organisaties spreken hun diepe teleurstelling uit over de huidige regering van Armenië. De recente revolutie van Liefde en Solidariteit beloofde echte democratisering. Maar de regering heeft niets ondernomen om de mensenrechten van minderheden op haar agenda te zetten en de veiligheid van mensenrechtenactivisten te beschermen.


Het Europees Forum van Lesbische, Homoseksuele, Bi-seksuele en Transgender Christelijke Groepen is een oecumenische vereiging van LHBT christelijke groepen uit heel  Europa. Het Europees Forum werkt aan gelijkheid en inclusiviteit voor LHBTI-ers in en door christelijke kerken en andere religieuze instellingen. Met ongeveer 40 lidgroepen uit meer dan 20 landen in Europa ijvert het Europees Forum voor godsdienstvrijheid LHBTI-ers, voor mensenrechten, voor waardigheid en voor een open dicussie over menselijke seksualiteit. Het Europees Forum heeft de participatie status bij de Raad van Europa sinds juli 2016.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

LHBT Christenen Forum in Armenia afgelast vanwege geweld

Redaktie, in Algemeen op 27 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media