Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 910 people
86447 users - nu online: 910 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Verantwoordelijkheid iets voor de maatschappij te doen


door ASV Gay in Columns & Opinie , 11 december 2018

This article is also available in English


Inmiddels doet Koning Winter langzaamaan zijn intrede. Het wordt almaar kouder en dat is wennen na een jaar met ontzettend veel warme dagen. Gelukkig komen we bij de Amsterdamse Studentenvereniging Gay (A.S.V.Gay) deze koude periode wel door dankzij een groot aanbod van activiteiten voor onze leden. Bovendien zijn onze wekelijke borrels op de woensdagavond uiteraard de perfecte weekbrekers om de zo nu en dan monotone studieweken door te komen.

het bestuur op de hei
door  Jeffrey Willighagen


Als secretaris van deze vereniging hoop ik dat we een ontzettend succesvol jaar tegemoet gaan, waarin A.S.V.Gay haar naamsbekendheid nog verder vergroot. Het belang van onze vereniging in het Amsterdamse studentenverenigingenlandschap is groot, aangezien die bijdraagt aan de verdere acceptatie van HLBTQ+’ers.

Dit proberen we onder andere te bewerkstelligen door de contacten met andere (studenten)verenigingen in Amsterdam te intensiveren, meer nieuwe leden te trekken en het aantrekken van nieuwe partnerships.

A.S.V.Gay heeft natuurlijk als primaire taak om haar leden een onvergetelijke studententijd te bezorgen in Amsterdam. Binnen onze gelederen worden er nieuwe vriendschappen voor het leven gesmeed, maken leden unieke activiteiten mee en wordt er door het jaar heen veel afgereisd naar andere landen. Dit maakt A.S.V.Gay tot een vereniging die daadwerkelijk iets toevoegt aan het leven van een student.


Ondanks dat het hebben van ontspanning één van de kernwaarden is in onze vereniging is het eveneens belangrijk dat wij, als studentenvereniging, onze verantwoordelijkheid nemen om iets voor de maatschappij te doen. Zo hebben we vrijwillig geholpen bij de opening van de Roze Hallen in Amsterdam. Hier verzorgden wij de gehele hospitality aan de genodigden.

Verder hebben we op 9 november de handen ineen geslagen met de EXIT in Amsterdam. In deze geweldige uitgaansgelegenheid hebben we een feest gegeven waar we een goed doel aan hebben verbonden. Gasten konden bij de ingang een donatie geven voor HLBTQ+-vluchtelingen in Nederland. Het uiteindelijke bedrag zal gedoneerd worden aan Stichting De Regenboog, die een buddy-systeem heeft ontwikkeld om de integratie van HLBTQ+-vluchtelingen in Nederland te bevorderen.

Voor geïnteresseerden die nog willen doneren aan De Regenboog: https://deregenbooggroep.digicollect.nl/a-s-v-gay! Alle donaties zijn welkom.

Met deze grote verscheidenheid aan activiteiten hopen we potentiële HLBTQ+-leden enthousiast te maken voor een lidmaatschap van A.S.V.Gay. Voordat ik, nu alweer drie jaar geleden, lid werd van deze vereniging kende ik amper HLBTQ+-mensen. Hierdoor was uitgaan in de gay-scene toentertijd nog een brug te ver.

Inmiddels is het tij gekeerd en dankzij de vereniging voel ik me helemaal thuis in Amsterdam.

Uiteraard heb ik, voordat ik lid werd van A.S.V.Gay, allerlei dating apps geprobeerd, maar, om eerlijk te zijn, deze wegen bij lange na niet op tegen het laagdrempelig ontmoeten van iemand in de vereniging of een bar. Bovendien is het veel efficiënter om in één oogopslag een algemene indruk van iemand te krijgen en direct dat ontzettend leuke gesprek, onder het genot van een drankje, te laten plaatsvinden!  


  Jeffrey Willighagen is secretaris van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: Verantwoordelijkheid iets voor de maatschappij te doen

ASV Gay, in Columns & Opinie op 15 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media