Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1129 people
86447 users - nu online: 1129 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Commentaar: Rechterlijke dwalingen


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 10 december 2018


Het zal U niet veel anders gaan dan mij in de maand december. Je wilt het niet maar onwillekeurig kijk je toch terug op het afgelopen jaar al dan niet gedwongen door de vele jaaroverzichten. Nu zal ik U het wel en wee van mij persoonlijke lek en gebrek besparen, maar zo tegen het einde van het jaar werd ik toch wel weer eens behoorlijk misselijk van het gedrag, mening of uiting van mensen waarvan een sterke voorbeeldfunctie uitgaat.


Het oordeel van een rechtbank in de bekende GRINDR zaak is dan ook meer dan stuitend en schandalig. De rechtbank is namelijk van mening dat als je bewust afspreekt mensen uitscheld voor kankerhomo en flikker daarna ook nog mishandeld er niks aan de hand is. Uit het vonnis:

“Zij lokten twee mannen naar bekende hangplekken van de groep, wat uiteindelijk heeft geleid tot twee openlijke geweldplegingen.

Dat het hierbij om homofoob geweld ging, is de rechtbank niet gebleken. De verdachten gebruikten in hun chats naast veelvuldig het woord ‘pedo’, ook de termen ‘(kanker)homo’, ‘flikker’ of ‘gay’. Hoe laakbaar en kwetsend het gebruik van dergelijke termen ook moge zijn, deze zijn naar het oordeel van de rechtbank betreurenswaardig meer illustratief voor het dagelijks taalgebruik van de verdachten dan dat de verdachten zich doelbewust op de homoseksuele geaardheid van de (potentiële) slachtoffers hebben willen richten en hen om die reden in elkaar hebben willen slaan. Alle verdachten in deze zaak hebben het bestaan van een dergelijk motief ook uitdrukkelijk ontkend. “


Je vraagt je af onder welke steen deze rechters vandaan komen en of die nog wel enig contact met de normale wereld hebben. Jaren lang pleit men ervoor om dergelijke misdrijven extra te bestraffen, tevergeefs dus en tegen dovemansoren. En dus leverde deze mishandelingszaak niet meer op dan wat voorwaardelijke straffen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een rechter oordeelt dat van homofobie geen sprake zou zijn terwijl de slachtoffers werden uitgescholden.

In de zaak van twee homomannen die in Arnhem werden mishandeld en uitgescholden voor ‘homo’ en ‘flikker’, oordeelde de rechter eerder dit jaar dat ook hier discriminatie geen rol speelde. Vorig jaar gaf de Amsterdamse rechter een soortgelijk oordeel in een zaak waar het slachtoffer was uitgescholden voor ‘dirty faggot’.

Maar ja we hebben dan ook een VVD minister van gezondheid die het bestaat over  gesloten ziekenhuizen te praten als een “stapel stenen” die dicht moesten omdat ze verlies draaide. Dat daar met honderden soms doodzieke mensen op een schandalige manier werd omgesprongen maakt deze minister niet uit. Ruim een week na het faillissement van het MC Slotervaart wordt steeds duidelijker hoe groot het spoor van chaos is dat het omgevallen ziekenhuis heeft getrokken. Van de ‘warme overdracht’ die de patiënten beloofd werd, is in veel gevallen weinig terechtgekomen.

Nog zo'n leuke: Kamer wil filmen ongelukken aan banden leggen: 'Het is moreel verwerpelijk’

Ja, de kamer wil zoveel maar het is uiteindelijk de rechter die het blijkbaar helemaal niet eens is met de kamer en zolang we een minister hebben die schijt aan heeft wat er met ziekenmensen gebeurd zal het anderen ook een zorg zijn en doen we gewoon wat we willen. Bijvoorbeeld “kankerhomo” schreeuwen en een lekker filmpje maken van iemand die vecht voor zijn leven. Nee 2018 heeft niet gebracht wat ik er van verwacht had.. 2019 misschien... eh, denk het niet.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Commentaar: Rechterlijke dwalingen

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 14 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media