Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 808 people
86442 users - nu online: 808 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Play with me: een tentoonstelling over Kunst & Verleiding


door Sandro Kortekaas in Theater, Kunst & Expo , 07 december 2018

This article is also available in English


Nog tot en met 27 januari 2019 is de spraakmakende tentoonstelling Play with me, die recent is geopend bij Galerie MooiMan male-art, te zien. Drie kunstenaars staan centraal in de vrolijke expositie, die is samengesteld rondom het thema Kunst & Verleiding.

Basis voor de expositie vormt een bijzonder en uniek kunstproject dat tevens titel van de expositie levert: Play with me van de Italiaanse kunstenaar Diego Tolomelli.

Zijn originele idee om een interpretatie van speelkaarten te maken waarin de gehele HLBTI-gemeenschap voor het eerst te zien is, maar dan uitgevoerd als gebrandschilderde glas-in-loodramen, begon in 2015.

Drie jaar lang werkte hij aan negentien verschillende glasvensters. Het project, dat zo groot is als een kerkraam, omvat de koningen, vrouwen, boeren en azen, alsook een joker en twee glas-in-loodpanelen van de keerzijde van de blauwe en rode kaarten. De galerie heeft zijn ontwerpen, waarin alle vormen van seksualiteit voorkomen, als kaartspel uitgebracht in een luxe doos en in een gelimiteerde oplage.
 
Nooit te oud blijkt hoe fantasierijk de Duplo-wereld van de Deense schilder SvendA is, die zijn nieuwste schilderijen toont als een playroom voor 18+. SvendA is een kunstenaar die schildert met elementen uit het speelgoeduniversum van kinderen. Hij plaatst deze ondeugende, vrolijke plastic figuren - Duplo-mannetjes - onverwacht in een schijnbaar onschuldig oogende kinderwereld. Een wereld waarin ze wellicht niet direct thuishoren, maar opgaan in een “game” voor volwassenen.

De veelzijdige kunstenaar Antoine Timmermans toont zijn orginele, kleurrijke, gevleugelde fallussen in keramiek. Hierin wordt erotiek getransformeerd in “flying objets d’art.” “De gemanipuleerde, versneden assemblages zijn alsof ik een speeldoos met symbolen heb, die allemaal lego bouwstenen zijn,” verklaart Timmermans. “Ze passen allemaal op elkaar en in het creatieproces kan ik alle beelden en symbolen samenvoegen die zijn losgesneden uit hun normale omgeving. Naar hartewens monteer ik ze aan elkaar. Als meester-manipulator maak ik kleine virtuele bommen, kleine mediabommen in beeld en sculptuur. Gebaseerd op de collages van Brian Gyson en in de taal van de door zijn goede vriend William Burroughs ontwikkelde cut-up techniek, die een relatief intuïtieve manier van componeren had, kom ik met de mogelijkheid van deze sterk gemanipuleerde transformaties.”

Van Diego Tolomelli’s speelkaartenset is een door de kunstenaar gesigneerde en genummerde versie te koop in een oplage van vijftig exemplaren (€ 19,95, exclusief verzendkosten) Daarnaast zijn in een zeer beperkte oplage van slechts vijf exemplaren van elk, van de blauwe en rode achterzijde van de speelkaarten verkleinde glas-in-lood versies te koop.


  Play with me, te zien tot en met 27 januari 2019.
Galerie MooiMan male art, Noorderstationsstraat 40, Groningen
www.mooi-man.nl
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN SANDRO KORTEKAASMEEST GELEZEN VAN SANDRO KORTEKAAS

Play with me: een tentoonstelling over Kunst & Verleiding

Sandro Kortekaas, in Theater, Kunst & Expo op 11 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media