Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 996 people
86442 users - nu online: 996 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Club YOLO schudt de zaken een beetje op in Amsterdam!


door Redaktie in Scene , 22 november 2018

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Op de historische locatie aan Amstel 178 openden vorig jaar de deuren van Club YOLO. Gay News sprak met eigenaren Valy Pintiuc en Jorge Pessanha over het verleden, het succes en de toekomstplannen.


Amstel 178: de plek waar vele jaren lang gay clubs gehuisvest waren in Amsterdam. Voor velen geen onbekend adres. De plek ontstond als homo-locatie met Club Amstel, waarna Club You II en Club Roque het stokje overnamen. Beide waren jarenlang niet uit het straatbeeld weg te denken. De clubs waren ontzettend populair bij het Amsterdamse uitgaanspubliek. Vaak moest je in de rij wachten voordat je naar binnen mocht. Eenmaal binnen kon het feest beginnen.

Nadat Club Roque werd overgenomen was de locatie enkele jaren lang verdwenen uit de homo-scene van Amsterdam. Valy en Jorge herstelden de ontbrekende club in ere en brachten Club YOLO terug als enige gay club aan de Amstel. Momenteel kan er hierdoor weer tot in de vroege uurtjes gedanst worden in Amstel 178.

Valy en Jorge zijn zeker geen onbekenden in het Amsterdamse uitgaansleven. Als eigenaars en uitbaters van Café Amstel Fifty Four hebben Valy en Jorge jarenlang gewerkt en ideeën opgedaan. Samen hebben ze Café Amstel Fifty Four tot een groot succes gemaakt. De legendarische avonden, zoals Drag Fever en Drag Night, zijn bij velen bekend en hebben aan veel drag queens een podium geboden.

Ook zijn Valy en Jorge jaren geleden begonnen met de organisatie van de alom bekende straatfeesten op de Amstel tijdens Koningsdag en Pride Amsterdam. Duizenden mensen vierden jaarlijks feest op de Amstel en genoten met volle teugen. Om hun succes verder uit te breiden, besloten ze Club YOLO te starten en op 29 december 2017 opende die voor het eerst de deuren. Een spannend avontuur begon voor Valy en Jorge, die momenteel vier dagen per week te vinden zijn op de nieuwe locatie.
Koningsdag 2017

Valy: “De kans deed zich voor om de club aan Amstel 178 over te nemen. Ik heb geen moment getwijfeld en wist dat we hier iets moois van konden maken en de club terug konden geven aan de gay scene. Voor mij was dit een belangrijk doel. Ik kwam vroeger vaak in de Roque en heb er fantastische avonden meegemaakt. Ik vond het een gemis dat de Amstel al enige jaren zonder gay club zat. We proberen verschillende avonden te organiseren en, zoals de naam al aangeeft: ‘You Only Live Once,’ dus we willen dat het publiek alles uit elke avond kan halen en we zetten ons hier met het hele team voor in. Iedereen is bij ons welkom!”

Club YOLO biedt een scala aan feesten. Er zijn House en Circuit Dance avonden met resident dj’s zoals Divine, Sergio Tee, Rob Boskamp, Stennis en Glaucio Duarte. Bekende namen bij het feestpubliek. Ook organiseren ze Scandal Ibiza (deep & progressive muziek) met dj’s Benjamin, Lady Deep en een wisselende internationale gast-dj. De avond wordt compleet gemaakt door middel van sexy optredens.

Ook biedt Club YOLO Latin Night, gepresenteerd door drag queen La Lolly. Deze avond staat volledig in het teken van Latijns-Amerikaanse muziek, dans en optredens. Ook zijn er wisselende gastoptredens voor zang.

Naast de vaste en reguliere clubavonden huisvest Club YOLO sinds 22 september 2018 RimSalaBim – het.meijt.feest! Het immens populaire MEIJT is gestart in Club YOLO met een eigen feest. Het feest zal om de twee maanden worden gehouden. De volgende editie zal plaatsvinen op 24 november 2018. MEIJT, bekend als de Gay-Quote Pagina van Nederland, biedt een veelzijdige avond met verschillende dj’s, deurhosts en hysterische optredens.

Jorge: “We proberen verschillende stijlen neer te zetten in Club YOLO, voor ieder wat wils. Zo hebben we tijdens ADE 2018 fantastische evenementen gebracht in Club YOLO. Alle aankomende avonden en specials kondigen we aan via onze sociale media, zodat ons publiek op de hoogte kan blijven van ons aanbod. We blijven vernieuwen en zullen de aankomende maanden nog met veel spannende nieuwtjes komen. Houd Club YOLO dus goed in de gaten via sociale media en mis geen feest!”

Na een lange periode waarin de Amstel gedeeltelijk was afgesloten voor verkeer, zal de vernieuwde Amstel per begin november weer worden geopend. Hierdoor is Club YOLO weer gemakkelijk en goed bereikbaar. Ook kan hierdoor volgend jaar Koningsdag weer uitbundig worden gevierd aan de Amstel voor Club YOLO. Valy en Jorge proberen hiermee het straatfeestgevoel tijdens deze grootse feestdag terug te brengen naar de Amstel.

Voorlopig zitten Valy en Jorge niet stil. Naast Club YOLO organiseren zij tevens jaarlijks de mainstage op De Dam tijdens Pride Amsterdam.

Valy: “2018 was een enorm succes voor de mainstage tijdens Pride Amsterdam op De Dam. Circa vijftigduizend bezoekers genoten dit jaar van spectaculaire optredens en dj-sets. Het was ontzettend fijn om te zien dat ons harde werk werd omarmd door de bezoekers. Het was een fantastisch feest dit jaar en volgend jaar zijn we weer terug!”

In het leven is het niet alleen feesten... Valy en Jorge organiseren elke jaar ook, als het even kan in samenwerking met andere cafe’s aan de Amstel en met vrienden, de benefietactie “Samen Sterk Tegen Kanker.” Samen Sterk Tegen Kanker wordt inmiddels sinds elf jaar georganiseerd in de maand december.

Het doel van deze avond is om een inzamelingsactie te houden voor patiënten met kanker, die tijdens de feestdagen in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis te Amsterdam moeten verblijven. Met de inzamelingsgelden worden cadeau’s gekocht, die jaarlijks voor de feestdagen aan de patiënten worden uitgedeeld. Iedereen kan hieraan bijdragen. Op 16 december 2018 zal in Club YOLO de jaarlijkse benefietgala-avond weer worden georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Club YOLO viert op 29 december 2018 haar eerste verjaardag. Tijdens dit feestweekend zal groots worden uitgepakt. Valy en Jorge hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen!


  Club YOLO, Amstel 178, Amsterdam.
Open donderdag t/m zondag 23- 05 uur. www.clubyolo.nl
Kun je ook niet genoeg krijgen van deze prachtige club? Informeer dan naar de mogelijkheden om de club te huren voor private evenementen, meer info op info@clubyolo.nl.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Club YOLO schudt de zaken een beetje op in Amsterdam!

Redaktie, in Scene op 26 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media