Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1043 people
86440 users - nu online: 1043 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Aanvoerders Profclubs speelden weer met Regenboogband


door Redaktie in Algemeen , 08 november 2018


In navolging op de actie in 2017 droegen alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen, op initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, tijdens de competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband vroegen zij aandacht voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal.

“Vorig jaar hebben wij door de spontane actie met de regenboogbanden het onderwerp diversiteit hoger op de agenda gekregen bij de clubs voetbalbreed”, zegt Danny Hesp, oud-profspeler en CSR-voorzitter. “Op veel amateurvelden droegen jong en oud dezelfde unieke band en gaven daarmee hun steun aan diegenen die met hun eigen identiteit worstelen. Ik hoop dat het dit jaar nog massaler zal gebeuren. En ik blijf het herhalen; voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

“Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom, zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport”, zegt voorzitter Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation. “Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht.”

Vorig jaar droeg de Georgiër Guram Kashia als aanvoerder van Vitesse een regenboogband. Dat leidde tot felle protesten in zijn nog overwegend LHBTI-vijandige vaderland – er werd zelf voor gepleit om hem voortaan niet meer in het nationale elftal van Georgië te laten spelen. Kashia trok zich daar niets van aan, liet zelfs weten geen spijt van zijn keuze te hebben en zich te zullen blijven inzetten voor diversiteit en gelijke rechten voor iedereen in het voetbal. Mede daarom werd hem onlangs de eerste #EqualGame Award uitgereikt, een nieuwe prijs van de Europese voetbalbond UEFA voor voetballers die als rolmodel dienen in de strijd om gelijkberechtiging en diversiteit in het voetbal.

Net als vorig jaar werd ook nu weer de #alltogetherchallenge georganiseerd, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen en de John Blankenstein Foundation in het kader van Coming Out Dag. De #alltogetherchallenge daagt sporters (voetballers, hockeyers, tennissers, iedereen die mee doet) uit om met elkaar de bal zo lang mogelijk hoog te houden. Als de sport het toelaat (zoals bijvoorbeeld bij voetbal) dan houden de spelers, staande in een cirkel, elkaars hand vast.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Aanvoerders Profclubs speelden weer met Regenboogband

Redaktie, in Algemeen op 12 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media